Disznóvágást is lehet tanulni felsőfokon Debrecenben

Új és sokszínű felnőttképzési palettával indítja a 2026-os évet a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara - adta hírül az unideb.hu.
A megújuló felnőttképzési rendszer célja: a gyakorlati tudás gyors, közérthető és élményszerű átadása mindazoknak, akik lépést akarnak tartani a mezőgazdaság, az élelmiszeripar vagy a hobbiállattartás aktuális trendjeivel. A kar 2026 első negyedévére tizenhárom új, egy- és kétnapos tematikus képzést hirdetett meg, amelyek számos eddig hiánypótló területet lefednek.
A kar újdonsága a különleges állattartók számára elérhető képzés, amely a hüllők és kétéltűek szakszerű gondozásába, tartástechnológiájába nyújt betekintést. A kurzus azoknak szól, akik szeretnék jobban érteni egzotikus kedvenceik igényeit, és felelősen, biztonságosan kívánják őket tartani.
A képzési kínálat egyik legizgalmasabb színfoltja az olasz kenyérféleségek – köztük a népszerű focaccia és ciabatta– készítésének technológiáját bemutató kurzus. A résztvevők professzionális környezetben sajátíthatják el a tésztakészítés és sütéstechnika tudományát.
Emellett a kar a hazai gasztronómiai hagyományokat is ápolja: a disznóvágáshoz, húskészítményekhez kapcsolódó ismeretek is bekerültek a tematikába.
A képzések nem minősülnek akkreditált felnőttképzésnek, így hivatalos képesítést nem adnak, azonban a résztvevők minden esetben tanúsítványt kapnak a kurzus sikeres elvégzéséről. A programok így ideálisak azoknak, akik gyors, célzott tudást szeretnének elsajátítani.





























































