Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elkezdődött a 97. strandszezon Hajdúszoboszlón

Cívishír | 2024. 05. 01. | 11:34:41
Még átadást is időzítettek a szezonnyitó látványos eseményére.
Elkezdődött a 97. strandszezon Hajdúszoboszlón
Elkezdődött a strandszezon Hajdúszoboszlón (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Látványos külsőségek mellett, az idén is hagyományosan május elsején nyitotta meg immár 97. alkalommal a strandszezont Hajdúszoboszló. A fürdő főbejárata előtti téren a Zichy Géza fúvószenekar kíséretében a Főnix mazsorett és a SteFitnesz menettáncosai szórakoztatták a járókelőket, a kilencórai nyitásra várakozókat. Előtte azonban még Bodó Sándor országgyűlési képviselő, Czeglédi Gyula polgármester és Czegle Pinczés Enikő, a fürdőt és a kempinget üzemeltető Hungarospa Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a vendégeket és nyitotta meg a 2024. évi strandszezont. Bodó Sándor beszédében arra helyezte a hangsúlyt, hogy a szezonnyitóval kezdődik a szoboszlóiak számára meghatározó jelentőségű turisztikai szezon, és ennek sikeressége érdekében az idén is elvégeztek minden teendőt.

Hajdúszoboszló pedig egy szerethető, biztonságos város.

Czeglédi Gyula a fürdőváros életében két nevezetes esemény felidézésével kezdte fürdőszezon-nyitó köszöntőjét. 1925 októberében találta meg Pávai Vajna Ferenc a város jövőjét jelentő gyógyvizet, 1606-ban pedig Bocskai István erdélyi fejedelem betelepítette a hajdúkat, ezzel megteremtette lovas-és hajdúhagyományokat. E kettő és a gyógyvíz megléte szerves egészet képez Hajdúszoboszló turisztikai kínálatában. – 24 évig vezettem a fürdőt, és emlékszem, mindig izgalommal készültünk május elsejére. Az, hogy miként kezdődik a szezon, az milyen lesz, sok mindent eldönt a város életében. A mai napnál azonban álljunk meg egy pillanatra, hiszen 20 éve lett Magyarország az Európai Unió tagja, és ennek a csatlakozásnak Hajdúszoboszló a nyertese a közösség támogatásából megvalósult beruházások révén. A kisvárosi fürdő teljesen megújult, és ma már egy világfürdővé vált, szerte a világon jól ismerik Hajdúszoboszló nevét. Először az Aquapark első fejlesztési üteme készült el, szállodák épültek, majd az Aqupalace és az extrém park. De ne feledkezzünk meg a magyar kormány támogatásáról sem, ebből újult meg a fürdőnk környéke – részletezte a beruházásokat Czeglédi Gyula.

Czegle Pinczés Enikő a Hungarospa ez évi célkitűzései között említette a vendégszám növelését és a fenntartható energiatakarékosságot. A szezonra készülve átadták az ezer köbméteres hévíztározót, ezer méteren termálvíz-gerincvezetéket, új külsőt kapott a világítótorony, a kemping két épülete is új lett, ezek átadását május elsejére időzítették. Tervezik az Aquapalace és a gyógyfürdő tetőszerkezetének megújítását.

Maradjunk azonban a Hungarospa üzemeltetésében lévő kemping vizesblokkjának és konyhájának átadásánál, ahová a strandévad-megnyitó vendégei hosszas sétával, a fürdőn keresztül érkeztek meg. Láthattuk, hogy a fürdőnek elsősorban a termálvizes medencéi álltak a fürdőzők rendelkezésére, a hullámmedence és a mediterrán part csak később nyit. A kempingben Czegle Pinczés Enikő ismertette a szállásadóhely kiemelkedő eredményét, azt, hogy a jó évnek számító 2022-es vendégéjszakaszámot 2023-ban nyolc százalékkal teljesítették túl és a vendégek száma meghaladta a 80 ezret. Jelenleg több mint 700 vendég van már a kempingben. A Hungarospa saját beruházásaként közel egy év alatt nettó 238 millió forintból kívül-belül megújította a vizesblokkot és a konyhát. 45 vécét, 17 zuhanyzót, 36 mosdót, 12 edény- és nyolc ruhamosót, kilenc mosogató konyhapultot építettek be. Törekedtek a hosszútávú fenntarthatóságra, az egyik termálkút 62 Celsius-fokos vizének hőenergiáját hasznosítják, míg az elfolyó 45 fokos víz energiája sem megy veszendőbe. A zuhanyrózsákból előrekevert, 36-38 fokos víz jön. Az épületek és felszereléseik tartós és könnyen tisztítható anyagokból készültek. A kemping következő megújuló egysége a téli épület lesz.

CH

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
A Gazdasági Versenyhivatal célkeresztjébe került a Viber
A Gazdasági Versenyhivatal célkeresztjébe került a Viber
Számos ponton módosítják az internetalapú üzenetküldő szolgáltatást.
Szabó Steven Debrecenben folytatja a karrierjét
Szabó Steven Debrecenben folytatja a karrierjét
Zajlik a csapatépítés a DEAC férfi futsalosainál.
Gazdaság
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Utat újítanak fel és kátyúznak Konyáron
Hajdúhadházi cég végzi a munkát.
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
A legtöbb ingatlant Debrecenben hirdették meg
Felpörgött az ingatlanpiac Magyarországon az első negyedévben.
Támogatott tartalom
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
6 millió mozgással töltött perc. Díjat kapott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ is.
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
Építési vállalkozót keres az Aquaticum Debrecen Kft.
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Hirdetés