Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Tarlós Pisták figyelmébe

| 2012. 09. 28. | 11:12:33
Vicces férfi ez a metropoliszvezető Pista: időnként lebüdöstanyasiparasztoz minket. Elődje is ezt tette, de tőle eleve nem vártunk mást. Cs. Bereczki Attila jegyzete.
A Tarlós Pisták figyelmébe
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hirtelen nem tudom eldönteni, hogy tapintatlan, antiszociális, esetleg nem fejlődött ki az agya, mint Pap Verának a Csapd le csacsiban, vagy csak simán bunkó. Akkor „zártam a szívembe”, amikor lefikázta a DVSC Bajnokok Ligája-szereplését, majd az egész városunkat, mely szerinte eleve képtelen nagy játékosokat adni a magyar futballnak, a Ferencvárossal és az Újpesttel ellentétben. Identitásilag. Az ország vízfejének géniuszát szerintem az sem izgatja, hogy a debreceniek több pontot szereztek a legutóbbi pontvadászatban, mint a zöldek és a lilák együttvéve, mert az a hite, hogy ha valaki meglátja a zöldet vagy a lilát, akkor már magától megáll a fülén a labda. Később Gerát és Dzsudzsákot említi mint napjaink figyelemre méltó magyar futballistáit, fittyet hányva arra, hogy egyik sem budapesti nevelés.

A focihoz tehát tompa ez Pista, de attól meg lehetne jó metropoliszvezető, ha nem érezné kényszerét annak, hogy időnként lebüdöstanyasiparasztozzon minket. Elődje is ezt tette, de tőle eleve nem vártunk mást. Tarlóst egy fokkal komolyabb figurának képzeltük, mint a pesti flaszter liberális paprikajancsiját. Tévedtünk. Tegnap azt mondta, hogy a Vadkeletre nem jön senki, ránk a kutya sem kíváncsi. A magyar turizmust neki a Budapest és a Balaton, meg néhány fürdőváros jelenti, Debrecen nem. Most akkor bontsuk le a Nagytemplomot?

Debrecen természetesen nem az öko-, az egészség- vagy a szexturizmus Mekkája, de időnként belebotlunk „külföldiül” beszélő emberkékbe, mert nekünk is van „némi” kulturális és történelmi értékünk, és olykor rendeznek nagy világversenyeket is a városban – többet, mint Pista Budapestjén! –, tehát azt is tudjuk, mi fán terem a sportturista. Debrecennek van jó egyeteme, szuper uszodája, látványfürdője, menetrend szerinti repülőjárata, de még adidas boltja is van, tehát nem kell Budapestre utazni jó zokniért, mint a nyolcvanas évek végén. Lehet, hogy Metropolisz Pista nem hiszi, de itt is van internet és menő kocsma, továbbá lesz nyugati stílusú futballiskolánk, ahonnét ha Göröcsök és Albert Flórik  nem is, de Sándor Tamások kinőnek, és az nekünk éppen elég ahhoz, hogy lefocizzuk a pályáról az ő zöldjeit. Közben ne feledjük, hogy a DVSC az európai kalandozásai során több ezer francia, angol, olasz, holland, ukrán, bolgár turistát vitt Budapestre, mert nekünk (még) nincs stadionunk, de van csapatunk, tehát Pista jobban tenné, ha Debrecen nevét a szájára többet nem venné, amikor turizmusról értekezik.

Másrészt Debrecen most már nyomorúságban is utoléri Budapestet – lásd a kettes villamost! –, tehát bármikor tudunk akkora kóklerek is lenni, mint a pestiek! Ez már bizonyíték, nem ígéret!

Cs. Bereczki Attila

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jutalmazza a jó középiskolákat a Debreceni Egyetem
Három tevékenységre fordítható a pénz.
Hirdetés
Hirdetés
Hármas karambol a Csapó utcában
Hármas karambol a Csapó utcában
Riasztották a debreceni tűzoltókat.
Gazdaság
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata
Az ajánlatokat május 28-ig várják.
Adóbevallás: siessen, ha még nem fogadta el a tervezetet!
Adója 1+1 százalékáról is dönthet.
Középiskolások ingyenes jogosítványszerzése: körvonalazódik a kép
Sok minden még nem tiszta, de várhatóan hamarosan kormányrendeletet hirdetnek ki.
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Támogatott tartalom
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A szigorú vizsga azért fontos, mert később egy apró figyelmetlenség is okozhat balesetet.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.