Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A debreceni bunyós nem értette, mi történt

| 2023. 12. 17. | 09:19:23
Bernáth Attila kikapott a döntőben.
A debreceni bunyós nem értette, mi történt
Bernáth (j.) kikapott a 100. Papp László ökölvívó magyar bajnokság 51 kilogrammos súlycsoportjának döntőjében (Fotó: MTI)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A férfi 57 kilogramm fináléja hozta a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezett 100. Papp László ökölvívó magyar bajnokság legnagyobb meglepetését, mivel Koloszár Valentin feladásra késztette az Európa-bajnoki bronzérmes Veres Rolandot.

A jubileumi ob 24 fináléját két részletben rendezték meg a Nemzeti Sportcsarnokban, melynek lelátói megteltek az aranymeccsekre, az esti program kezdetén pedig a legendás Roy Jones Jr. köszöntötte a döntő résztvevőit és a közönséget.

Az első felvonás során a női meccsek voltak túlsúlyban. A "legkönnyebb" dolga pedig Magyarország első női olimpiai kvótásának, Hámori Lucának volt, mivel a 66 kilogramm másik finalistája, Nagy Ramóna az elődöntőben kézsérülést szenvedett, így nem tudott ringbe lépni. Hámori vállsérüléssel bokszolta végig az ob-t, mely után a jövő héten műtét, majd egy-két hónap kihagyás vár rá.

Az esti program egészen kiváló meccseket hozott és az egész torna legnagyobb szenzációját. A férfiak 57 kilogrammos kategóriájának toronymagas esélyese az Európa-bajnoki bronzérmes Veres Roland volt, aki a júniusi Európa Játékokon egyetlen mérkőzésre volt a párizsi kvóta megszerzésétől. Ezúttal viszont nagyon formán kívül bokszolt, riválisa, Koloszár Valentin láthatóan nagyon meglepte agresszív, nagy tempójú bokszával. Koloszár már az első menetben is nehézséget okozott Veresnek, a másodikban pedig egyértelmű fölénybe került, több nagy erejű tiszta találata volt, Verest pedig fogásért intették is. A meccs nagyon egyoldalú volt ekkor, majd a második szünet végén Veres edzője jelezte, hogy tanítványa feladja a küzdelmet.

Az este során a legnagyobb várakozás talán az 51 kilogramm fináléját előzte meg, amely be is váltotta a hozzá fűzött reményeket, ugyanis a címvédő Bernáth Attila látványos, sok ütéssel tarkított csatát vívott a tavaly az 54 kilósok között győztes Szaka Istvánnal. Az összecsapáson Szaka volt a kezdeményező, végig ő ment előre, Bernáth pedig kontrabokszra rendezkedett be. A két sportoló kilenc percen át élvezetes csatát vívott, a végén mindketten ünnepeltették magukat, később viszont csak Szaka lehetett igazán boldog, mivel egyhangú pontozással győzött. Bernáth pedig láthatóan értetlenül állt az eredmény előtt.

A nap meccse Szakáéké volt, a bajnokság kiütése viszont az 54 kilogrammos Virbán Gáboré, aki a döntő első menetében egy villámgyors jobb horoggal tisztán állon találta a honosítás alatt álló, ukrajnai Bilostoskyi Rostyslavot, aki elterült, majd ugyan felállt, de láthatólag megfogta az ütés, a mérkőzésvezető pedig nem engedte tovább a meccset.

Az elmúlt napokban remeklő tinédzserek közül a 18 éves Gémes Levente (71 kg) jó mérkőzésen legyőzte Oroyowve Isaacot és megszerezte karrierje első felnőtt bajnoki címét. A 19 esztendős Énekes Dominiknek ugyanakkor meg kellett elégednie az ezüstéremmel, mivel a 67 kilósok döntőjében egyhangú pontozással kikapott Buza Rafaeltől.

A debreceniek eredményei:
nők:
81 kg:
Nagy Tímea (Kőbánya)-Komjáthi Nóra (DVSC) leléptetés az 1. menetben
férfiak:
51 kg:
Szaka István (UTE)-Bernáth Attila (DVSC) 5-0

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Megsüllyedt az út a forgalmas debreceni kereszteződésben
Megsüllyedt az út a forgalmas debreceni kereszteződésben
Fokozott óvatossággal közlekedjenek a Füredi úton!
Hirdetés
Hirdetés
3x3: vereséggel kezdtek a férfiak Debrecenben
3x3: vereséggel kezdtek a férfiak Debrecenben
Izraeltől kapott ki a magyar válogatott.
Gazdaság
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Utat újítanak fel és kátyúznak Konyáron
Hajdúhadházi cég végzi a munkát.
Debrecenbe érkezik, ami csak gurul!
Enni- és innivalót be lehet vinni a Debrecen Drive-ra.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát