Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vigyázó szemetek Milánóra vessétek!

| 2010. 01. 24. | 11:18:02
Miközben a magyar csapatok még csak készülnek a tétmeccsekre, Európában kisebb-nagyobb futballháborúk dúlnak a bajnoki címekért. Ma este Milánó kínálja az óriások csatáját.
Vigyázó szemetek Milánóra vessétek!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nagy, hideg és csendes magyar tél közepette forrong a focivilág, a kontinens pályáin óriási küzdelmek folynak. A szombati nap már hozott néhány emlékezetes momentumot (a manchesteri Wayne Rooney négy gólt rúgott a Halmosi Pétert jegelő Hull Citynek, a Bayern 3-2-re nyert a brémai rangadón, a Barcelona 3-0-ra győzött a Valladolid otthonában és története során először lett veretlenül „őszi” bajnok), ám vasárnap Itália kerül fókuszba.

Olaszországban ugyanis ma este rendezik meg az első és második helyezett szuperrangadóját, a milánói városi derbit. Az Inter-Milan (kezdés: 20.45, tv: Sport 1, élő) minden körülmények között futballcsemege, ám a jelenlegi körülmények között ennél sokkal több: gyakorlatilag a bajnoki címről dönt. A listavezető Internazionale ugyanis a vesztett pontokat tekintve mindössze három egységgel előzi meg a Milant, amely nyilvánvalóan az egyetlen csapat, amely elveheti José Mourinho bandájától a bajnoki címet.

A vasárnapi derbit szombaton este a Roma 2-1-es torinói győzelme vezette fel (Riise a 93. percben lőtte a győztes gól az utóbbi hetekben atomjaira hullott Juventusnak), s ezzel végképp kétszereplőssé vált a scudettóért vívott csata. Vagy Inter, vagy Milan – úgy, mint ma este. Nem állítunk túl nagy bölcsességet, ha azt mondjuk, hogy a találkozó abszolúte háromesélyes. A Mourinho karizmájától erős Inter a legrosszabb játékkal is képes nyerni a legrosszabb helyzetből is (mostanában mindig hátrányból, a hajrában állnak talpra Ballotelliék), míg a szezon elején lúzernek vélt Leonardo-féle Milan egyre inkább tündököl, utóbbi kilenc meccséből nyolcat megnyert.

A Milan-feltámadás kulcsa természetesen Ronaldinho, aki a tavalyi, elképesztően rosszul sikerült idény után idén rátalált régi, barcelonai önmagára. Trükközik, nevet és élvezkedik a pályán, rúgja a gólokat, ontja a gólpasszokat, a zseni egyértelműen visszatért. Persze mindennek megvan a magyarázata: Leonardo. – „Harmonikus a kapcsolatom az edzővel, ennek szerepe van a jelenlegi formámban is, ugyanis folyamatosan érzem a bizalmat. Az Inter ellen ott szeretném folytatni, ahol az előző bajnokin abbahagytam, de egy erős csapat vár ránk, amelyet olyan edző dirigál, aki tudja, hogyan kell győzni" – nyilatkozta Ronaldinho a vasárnapi derbi előtt.

Figyeltek, ugye? Roni Mourinhót emelte ki az ellenféltől (pedig éppenséggel lehetett volna mást is…), az Inter öntörvényű trénere pedig úgy mellékesen Ronaldinho újjászületéséről nyilatkozott. A géniuszok háborúját nézhetjük meg tehát ma este: most kiderül, hogy a kispadra vagy a pályára kell-e világklasszist igazolni a sikerhez…
T. Cs. Zs.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Húsz éve magyarok milliói ünnepelték az uniós csatlakozást
Húsz éve magyarok milliói ünnepelték az uniós csatlakozást
„Örüljünk együtt. Ünnepeljünk együtt. Legyen sikeres évszázada Magyarországnak!” – mondta Medgyessy Péter miniszterelnök 2004. május 1-jén.
Hirdetés
Bőnyi iskolai késelés: letartóztatták a 12 éves lányt
Bőnyi iskolai késelés: letartóztatták a 12 éves lányt
A rendőrség előre kitervelten elkövetett emberölési kísérlet megalapozott gyanúja miatt nyomoz.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
KSH: egyre több külföldi látogat Debrecenbe és térségébe
A belföldi- és a külföldivendég-éjszakák száma is emelkedett országosan.
A Debrecen környéki külföldi befektetések is „dinamizálják” a térséget
Navracsics Tibor: 2030-ra az EU legélhetőbb tagállamai között lehet Magyarország
Három ütemben újítja meg Polgár a járdáit
Akár a lakosok is segíthetnek a több mint 50 kilométeres járdahálózat korszerűsítésében.
Devizahitelesek: a Jobbik szerint a kormány „lepaktált” a bankokkal
A kabinetnek biztosítania kellene az elsétálás jogát – mondják.
Gondozási központot alakítanak ki Hajdúhadházon
Napelem és akadálymentesítés is lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.