Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagyon érik a Loki ötödik bajnoksága!

| 2010. 05. 07. | 22:54:07
Debrecen  – Fergeteges hangulatban, a végsőkig kiegyenlített küzdelemben győzte le a DVSC a nagy rivális Videotont, és négy pont előnnyel várhatja az utolsó három fordulót. Fél lábbal már a dobogó tetején állnak a debreceniek! + Képgaléria!
Nagyon érik a Loki ötödik bajnoksága!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Telt ház, két jó csapat – mi kéne még egy igazi rangadóhoz? Mondjuk egy jó stadion, ami Debrecenben egyelőre nincs, de talán ennek a meccsnek is köszönhetően belátható időn belül lesz. Azért 10 ezer emberrel az Oláh Gábor utcai „szentély” is jól mutatott.

Még be sem teltünk az impozáns látványtól, amikor jött a hidegzuhany: a 7. percben Feczesin buta labdavesztését követően Elek szerzett labdát, s miután nem támadták meg, 16 méterről kilőtte a bal alsót (0-1). A Lokinak első szándékból nem volt válasza, csak kereste a fogást a fehérváriakon. A 23. percben megtalálta, Szakály közeli lövését azonban blokkolták a Vidi-védők.

A 28. percben érett góllá a Loki nyomása, ebben döntő érdemeket szerzett Laczkó, Feczesin és Szakály. Előbbi megverte az emberét a bal oldalon, jól adott középre, Feczesin közeli fejesét még védte Sebők, de a kipattanó Szakályt találta meg, aki egy méterről nem hibázott (1-1).

Reméltük, hogy lendületbe marad, de csalódnunk kellett, mert visszavett a tempóból a Lokomotív. Néhány védelmi megingás borzolta az idegeinket, így közel húsz percet kellett várnunk a következő hangrobbanásra. A 42. percben egy mesteri kontra végén Feczesin hozta kihagyhatatlan ziccerbe Czitkovicsot, aki 15 méterről higgadtan helyezett a bal alsóba (2-1). Az első félidő, akinek még maradt ép hangszála, pihentette a szünet utánra.

 


Czvitkovics (77) mesterien lőtte ki a bal alsót!

Erwin Koeman szövetségi kapitány a szünetben: - A Debrecen jól kezdett, de aztán egy súlyos védelmi hibát kihasznált a Videoton. Utána nagy nyomás nehezedett a fehérváriakra, a debreceniek így megérdemelten fordítottak. A meccs azonban nem lefutott, remélem, hogy a folytatásban is látunk gólt, gólokat. Mindkét csapatból több játékost figyelek, hiszen a nyakunkon a németek elleni találkozó.

A második félidő elejét megnyomta a Videoton, a Loki egyértelműen védekezésre kényszerült, és úgy tűnt, hogy Szabó II. játékvezető is Vidi-mezbe bújt, mert a fehérváriaknak nagyon könnyen befújta azt is, ami nem volt szabálytalan. Egy ilyen szabadrúgás után egyenlített is a vendégcsapat, miután Lipták Feczesin mellől a kapuba fejelt (55. perc: 2-2)

Sajnos a Loki nem találta saját játékának a ritmusát, hosszú percek teltek el úgy, hogy nem jegyezhettünk fel debreceni lehetőséget. Ezzel szemben a Videotonnak megvoltak a helyzetei, ami igencsak szaporította a ráncainkat. A helyzet változtatásra ösztönözte Herczeg Andrást: a mindkét bekapott gólban ludas, de gólpasszt jegyző Feczesin helyére a közönség nagy kedvencét, Dombit állította be a 68. percben, nem sokkal később pedig Kiss érkezett Szakály helyére.

Dombi, Debrecen Bombázója rögtön meg is hálálta a bizalmat, jobbról gyönyörűen centerezett, Coulibaly pedig némi szerencsével fejelt a kapuba (69. perc: 3-2).


Dombi bead, Coulibaly fejel, góóóóóóóól!!!!!!!!!!!

Óriási izgalmakat tartogatott a hajrá, mert a Vidi jött előre. Naná, hogy jött! A Loki próbált kitörni a bunkerből, de nem mindig sikerrel. A feszültség a tetőfokára hágott, a közönség szívvel-lélekkel, de mindenekelőtt torokból segítette a piros-fehéreket. A végén minden perc egy örökkévalóságnak tűnt. Szabó Zsolt három perc hosszabbítás után végre lefújta, a Loki fél lábbal a bajnoki dobogó tetejére lépett.

DVSC-Videoton 3-2 (2-1)
Debrecen, 10 000 néző. Vezette: Szabó Zs. (Kispál, Ring)
DVSC: Polekszics – Bodnár, Mészáros (Komlósi 46.), Mijadinoszki, Laczkó – Feczesin (Dombi 69.), Szakály (Kiss Z. 78.), Szélesi, Czvitkovics, Yannick – Coulibaly
Videoton: Sebők – Andics, Lipták, Horváth, Elek – Sándor, Farkas I. B., Polonkai – Nagy D. (Farkas II. B. 78.), Nikolics (Sitku 62.), Alves (Vujovics 73.)
Gól: Elek (7.), Szakály (28.), Czvitkovics (42.), Lipták (55.), Coulibaly (75.)
Sárga lap: Nagy D. (25.), Yannick (43.), Elek (56.), Coulibaly (69.), Farkas II (86.), Horváth (90.)

 

Mesterszemmel

Herczeg András: - Csodálatos érzés, hogy megnyertük ezt a mérkőzést egy ilyen fantasztikus közönség előtt. Mindenkinek köszönöm, aki részese volt ennek az atmoszférának!
Mezey György: - Gratulálok a Debrecennek, egy szerencsés góllal szerezték meg a győzelmet, de ez már senkit sem érdekel. Jellemző volt ez a meccs is az egész bajnokságra, a Debrecen több szerencsés gólt is szerzett.

Az állás:

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Magyar Péter után Bayer Zsolt is utcára hív
Magyar Péter után Bayer Zsolt is utcára hív
Eljött az idő, hogy erőt mutassanak „a normális emberek” – mondta.
Gazdaság
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Három réteget hozna helyzetbe a Civil Fórum Debrecen
Másként képzelik el a lakásprogramot.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát