Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecenbe érkezik, ami csak gurul!

Cívishír | 2024. 05. 16. | 14:03:40
Enni- és innivalót be lehet vinni a Debrecen Drive-ra.
Debrecenbe érkezik, ami csak gurul!
A május 16-i beharangozó sajtótájékoztatón a Nagyerdei Víztoronynál (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Május utolsó hétvégéjén (24-26.) jön a 4. Debrecen Drive, amelyik több mint 250 szalonautó és további 800 különféle jármű mellett családi programok sokaságával várja az érdeklődőket a Nagyerdőn.

A tavaly 35 ezer látogatót vonzó rendezvény május 16-i beharangozóján Miklósvölgyi Péter főszervező, a Debreceni Campus Kft. ügyvezetője kiemelte, annyira komolyan veszik a családbarát jelleget, hogy bárki beléphet élelemmel a fesztivál területére (nyilván kereskedelmi mennyiség alatt), az italt tekintve is annyi a megkötés, hogy másfél literesnél ne legyen nagyobb a palack. Így anyagilag sem annyira megterhelő 5-6 órát eltölteni a Debrecen Drive-on, ahol egyebek mellett közel kétszáz darabos pedálos kisautó-gyűjtemény is megtekinthető (ez egyébként nemzetközi kuriózum is egyben). 

Rámutatott, a fesztivál ár-érték arányban is kedvező, hiszen a belépőjegy áráért rengeteg járműbe beleülhetünk, a gyerekek számára számos attrakcióval készülnek, aki pedig információéhségben szenved, az jónéhány szakmai programmal csillapíthatja ezt.  

Papp László, Debrecen polgármestere kiemelte, a Debrecen Drive évek alatt olyan rendezvénnyé nőtte ki magát, amelyik országos érdeklődést, reputációt eredményez a város számára. Továbbá ezer szállal kapcsolódik Debrecen jelenéhez, hiszen tíz évvel korábban ki gondolta volna, hogy Hajdú-Bihar központja a 2020-as évek végére az európai járműipar fellegvárává, azok belül az elektromobilitás centrumává válik. Ő maga azért is fontosnak tartja a fesztivált, mert az ötletekkel, ideákkal szolgálhat ahhoz, hogy elképzelhessük a jövő közlekedését.

A Debrecen Drive újabb példa arra, hogy a debreceniek nyitott szemmel járnak a világban és képesek megvalósítani egy ilyen rendezvényt – mondta Bács Zoltán. A Debreceni Egyetem kancellárja egyben felhívta a figyelmet arra az általuk szervezett, május 24-i konferenciára (10-13 óra), amely elsősorban az elektromobilitás és a fenntarthatóság körül forog majd.

A fesztiválon sok egyéb mellett ismét lesz Celebfutam (Szujó Zoltán és Vályi István mellett a bulvárérték Pumped Gabóval és Győzikévek kapcsol magas fokozatba…), Night Drive gokart és drift mutatványokkal, targoncásverseny, Mini Drive (egyedileg összerakott járművek), old timerek, díjtalanul kipróbálható szimulátorok és virtuális valóság…

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
„Verselő padokat” avattak Debrecenben
„Verselő padokat” avattak Debrecenben
Méltó módon emlékeznek azokra a nagy irodalmi klasszikusokra, akik a cívisvárosból indultak vagy Debrecenhez kötődnek.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Végre! Elkezdenék a Margit téri uszoda felújítását
Sok a munka. Kiírták a pályázatot.
Földutak kaphatnak aszfaltot Vámospércsen
Várják a kivitelezők jelentkezését.
Munkagépek a Tócóskertben; valamit muszáj lesz kezdeni a leromlott parkolóházzal
Június végére elkészül a szervizút részbeni megújítása.
Egyre több a külföldi vendég Debrecenben
Kijöttek az április adatok.
Különleges bokrétaavató a debreceni Sensirionnál
A dolgozói létszám megduplázódik a bővítéssel.
Felújítást kell végezni a vízműtelepen
A födém belső vízszigetelése tönkrement.
Támogatott tartalom
Frissíteni kell a városvezetést – Hajrá, Hajdúszoboszló!
Frissíteni kell a városvezetést – Hajrá, Hajdúszoboszló!
FIZETETT POLITIKAI TARTALOM. Kanizsay György Béla, az egyesület polgármesterjelöltje alapjaiban változtatná meg a fürdőváros működését.
Comic Con őrület Budapesten: rekordszámú rajongó ünnepelte a popkultúrát
Comic Con őrület Budapesten: rekordszámú rajongó ünnepelte a popkultúrát
Óriási sikerrel zárult a hétvégi Budapest Mastercard Comic Con, amelyre minden eddiginél többen voltak kíváncsiak.