Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jobbtól kikapni nem szégyen, csak kellemetlen

| 2010. 10. 21. | 22:48:52
Debrecen - Az első félidőben partiban volt a Loki Dzsudzsákékkal, de a másodikban azonban úgy megrendült, mint a bokszoló egy telibetalált állcsúcsos után. Az eredmény alapján közel volt a pontszerzés, a játék képe alapján azonban nagyon távol.
Jobbtól kikapni nem szégyen, csak kellemetlen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A BL-hangulatnak nyoma sem volt, amikor a dán Vollquartz játékvezető először a sípjába fújt. Meglepően kevesen váltottak jegyet a Puskásba. Tény: a debreceni drukkereknek egyszer s mindenkorra elegük van a budapesti ingázásból, még azoknak is, akik vették a fáradságot, és”feljöttek” a fővárosba, a pestiek pedig egyébként sem arról híresek mostanában, hogy passzióból sporteseményre járnak. Így üresen kongó lelátók előtt kezdődött meg a meccs, csak a Loki B-közép szektora telt meg zsúfolásig, ennek köszönhettük az igazi meccshangulatot.

Sajnálatos módon egyik alapembere, a válogatott Laczkó Zsolt nélkül állt ki a DVSC Dzsudzsákék ellen. Apró vigaszt jelentett, hogy a Madar-ikrek, a reményteljes jövő előtt álló lokisták vezették fel a csapatokat. Persze nem a baloldali védő hiánya miatt kezdtek lagymatagon a csapatok, főleg a PSV, melytől izmos rohamokat vártunk az elején, de „csak” egy távoli, és mellé szálló Toivonen-löketet kaptunk. A Loki egy szem csatárral, Coulibaly-val operált elöl, már amennyire engedte a holland gárda, hogy előre jusson. A 11. percben bizony odaért Isaksson kapujáig, és ha Coulibaly-ban több a finesz, akkor szétrobban a Puskás. A hollandok svédje azonban védett, de örömmel könyveltük el, hogy az első igazán nagy helyzet a DVSC előtt adódott.

Dzsudzsák először a 16. percben villanhatott volna, de szabadrúgásból gyatrán a sorfalba lőtt, nyilván nem azért, mert hallotta, amint az egyik drukker a VIP-páholyban bekiabálta neki: „Balázs, ne felejtsd el, honnan jöttél!”. A 25. percben Mijadinoszki fejében volt a vezető gólunk, de benne, pontosabban a kapufában maradt, miután egy jobb oldali szögletet Coulibaly megcsúsztatott, a macedón pedig a rövid saroknál a jobb oldali lécet találta el. Az első harminc perc meddő PSV-mezőnyfölényt hozott, helyzetei csak a Loki előtt adódtak!

Láss csodát, a 35. percében Czitkovics szabadrúgásból ívelt a kapu elé, három debreceni, köztük Mijadinoszki, akkora lendülettel tört kapura, mint egy orosz tank, és a macedón be is lőtte a lepattanót (1-0). Megvan a Loki első Európa Liga gólja! Határtalan boldogságunk alig tartott tovább négy percnél, mert Engelaar, a nem éppen gólképességéről ismert PSV-játékos egy durva védelmi hibát kihasználva egyenlített (1-1). Ha az elején felkínálják a felidei ikszet, kapásból elfogadjuk, így azonban mérgesen vonultunk pihenőre.

Szünet után rögtön Dzsudzsák „felejtette el”, hogy honnét jött, és ha nincs Malinauskas bravúrja, akkor 2-1 a PSV-nek. A Loki labdaszerzés után agresszíven támadott vissza, és bizony a továbbiakban is benne volt a gól a játékában. Jó volt látni, hogy abszolút egyenrangú ellenfele a holland sztárgárdának. Csak labdabirtoklásban nem tudta felvenni a verseny, persze nem is akarta.

Sajnos úgy hatvan percnyi játék után elkezdett egykapuzni az Eindhoven. A kontrákra egyre kevesebb sansz mutatkozott, mert a gyors embereinknél a vendégek soraiban is akadtak gyorsabbak. Érezte a közönség, hogy baj van, jött is úgy a buzdítás, hogy beleremegtek a Puskás ósdi betonfalai. Nem használt, mert Dzsudzsák a 71. percre végképp „letagadta” származását, azaz egy nem túl pengés megoldással, inkább csak tétova helyezkedéssel úgy megzavarta a Loki-védelmet és Malinauskas kapust, hogy a labda Reis elé pattant, ő pedig némi szerencsével a kapuba továbbított (1-2).

A Lokit megfogta a PSV játéka, mint bokszolót a tiszta állcsúcsos, még ölni sem tudta a játékot, mert nem nagyon ért labdához. Coulibaly-t elöl „felfalták” vacsorára az eindhoveniek, rajta kívül mindenki a bunkerben volt tégla. A közönség a 80. percben megunta, hogy a DVSC eleve feladta a támadás lehetőségét - legalábbis így vélték azok, akik fütyülni kezdtek csalódottságukban -, pedig nem az akarattal volt gond, hanem a gyengébb tudással.

Örüljünk, hogy megúsztuk egy góllal, illetve annak, hogy helyenként azért voltak tetszetős akciói a DVSC-nek!

Európa Liga, I csoport, 3. forduló:
DVSC-TEVA – PSV Eindhoven 1-2 (1-1)
Puskás-stadion, 18 000 néző. Vezette: Vollquartz (Jensen, Bille – dánok)
DVSC: Malinauskas – Nagy Z., Simac, Mijadinoszki, Fodor – Varga J., Kiss Z. – Szakály (Rezes 80.), Czvitkovics, Yannick (Bódi 66.) – Coulibaly
PSV: Isaksson – Hutchinson, Bouma, Marcelo, Pieters – Afellay, Toivonen (Bakkal 84.) – Lens (Reis 46.), Berg, Dzsudzsák
Gól: Mijadinoszki (35.), Engelaar (40.), Reis (66.)
Sárga lap: Berg (34.)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Magyar Péter után Bayer Zsolt is utcára hív
Magyar Péter után Bayer Zsolt is utcára hív
Eljött az idő, hogy erőt mutassanak „a normális emberek” – mondta.
Hirdetés
Hirdetés
Emberhátrányban kapott ki a Debrecen Felcsúton
Emberhátrányban kapott ki a Debrecen Felcsúton
A Puskás Akadémia hamar gólt szerzett; a Lokinak a kiállítás után esélye sem volt a győzelemre.
Gazdaság
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Három réteget hozna helyzetbe a Civil Fórum Debrecen
Másként képzelik el a lakásprogramot.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát