Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fáj, de muszáj kimondani: ez kevés az európai porondhoz!

| 2014. 08. 29. | 00:15:40
Csak reméljük, hogy a magyar bajnoksághoz elég lesz, mert ha nem, akkor mit csinálunk a debreceni stadionnal?
Fáj, de muszáj kimondani: ez kevés az európai porondhoz!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Üresen kongó szektorok előtt léptek pályára a csapatok, a B-közép nihiljét értettük, a többiét nem. Szomorú tény, hogy ez a meccs nem hozta lázba a debreceni futballhíveket, jóindulattal sem állapíthattunk meg fél házat, pedig nagyon kívántuk volna. A debreceni ultrák az egyik déli sarokba kényszerültek, nagyjából csak annyian voltak, mint a svájci hívek, tehát ilyen szempontból  iksz volt az állás a legelején. Egyébként 3-1 oda.

Szakály (jó) játékára nagyon számítottunk, de megsérült egy meccs előtti edzésen, így nem is nevezték, helyette Vadnai játszott bal oldali középpályást. A 11. percben Sidibe csak centiméterekkel maradt le Zsidai passzáról a kapu előtt, ez a támadás is jelezte, hogy a Loki megy előre, akar, küzd, harcol. A 13. percben tizenegyest kiáltottunk, de Sidibét a bíró szerint nem buktatták. Lelke rajta.

Galériáért kattintson a képre

Húsz perc után kiderült, hogy a svájciak nem „bunkerfocizni” jöttek Debrecenben, hanem éppen ellenkezőleg, arra törekedtek, hogy ők birtokolják a labdát, még ha a támadásaikra nem is „pazaroltak” túl sok energiát. Kényelmes előnyük birtokában megtehették…

A 28. percben egy Sidibe löket találta telibe a Young Boys fekete kapusát, de legalább egy szép akció végét láttuk, és ez is erősítette a reményt, hogy van keresnivalónk ezen a meccsen! Sajnos a fiainkat elérte a „sárgulási járvány”, fél óra elteltével két alapember, Zsidai és Korhut is veszélyeztetett helyzetbe kerül, ami visszafogta a Kondás-gárdát. Az első félidő utolsó említésre méltó akcióját Kulcsárnak köszönhetjük, no nem a befejezést, mert az hazaadás volt, de legalább három svájci védőn cselezte át magát.

A második félidőben huszáros debreceni rohamokra számítottunk, mert a remény hal meg utoljára, de ezek elmaradtak, jobbára a mezőnyben zajlott nagy csata, a svájci kapu előtt egyáltalán. Az 58. percben végre sikerült eljutni odáig, de Vadnai szabálytalansága miatt meghiúsult az akció. Az akarat megvolt, dolgozott a szív is, mentek előre a fiúk, csak elvétve jutottak el a berni tizenhatosig. A 62. percben kivételesen sikerült, ám Kulcsár ziccert hibázott fejjel. Vagy Mvogo kapus a helyén volt? Mondhatjuk így is, úgy is.

Galériáért kattintson a képre

A 67. percben Seydivel próbált erősíteni Kondás-mester, mintha csak az utolsó puskaporát készítette volna elő. A szenegáli sem váltotta meg a világot. Bódi lábában volt a gól, de benne is maradt, Mvogo kapus a kapufát "hívta segítségül" a debreceni szabadrúgása után. A hajrában a DVSC minden egy lapra feltéve támadott, fejvesztve ment előre, Seydit ki is állították, de gólképtelen maradt, így búcsúzott az európai porondtól.

A DVSC ezzel nem csak egy halom pénztől esett el, hanem a megtépázott renoméval tér vissza a hazai vizekre. A lehető legrosszabbkor, a stadionavatás esztendejében. Ezek után lasszóval kell majd összeszedni a néhány ezres közönséget. Bárcsak ne lenne igazunk!

Európa Liga, playoff, visszavágó:
DVSC-Young Boys Bern 0-0
Nagyerdei Stadion, 7000 néző. Vezette: Fernandez Borbalan (Cabanero Martinez, Canelo Prieto – spanyolok)
DVSC: Novakovics – Jovanovic, Máté, Mészáros (Morozov 46.), Korhut – Bódi, Zsidai, Varga J., Vadnai (Ferenczi 79.) – Kulcsár (Seydi 65.), Sidibe
Young Boys: Mvogo - Hadergjonaj, Von Bergen, Rochat, Lecjaks – Steffen, Bertone, Sanogo Junior – Nuzzulo (Sutter 91.), Frey (Yuya 81.), Costanzo (Wüthrich 67.)
Sárga lap: Lecjaks (29.), Zsidai (30.), Rochat (32.), Korhut (34.), Sidibe (58.), Vadnai (72.), Máté (76.), Varga J. (84.), Ferenczi (85.)
Kiállítva: Seydi (90.)
Továbbjutott: a Young Boys, 3-1-es összesítéssel.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Magyar Péter után Bayer Zsolt is utcára hív
Magyar Péter után Bayer Zsolt is utcára hív
Eljött az idő, hogy erőt mutassanak „a normális emberek” – mondta.
Gazdaság
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Három réteget hozna helyzetbe a Civil Fórum Debrecen
Másként képzelik el a lakásprogramot.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát