Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Papp László: június 9-én Debrecen jövője a tét

Cívishír | 2024. 04. 17. | 14:07:57
A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit.
Papp László: június 9-én Debrecen jövője a tét
Az április 17-i sajtótájékoztatón a Fidesz jelöltjei (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Június 9-én önkormányzati és európai parlamenti választásokra készülünk, és nyugodtan mondhatjuk, egyáltalán nem túlzás, hogy Debrecen jövője a tét – jelentette ki Papp László polgármester április 17-én a Csokonai Teátrumban, ahol bemutatták a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjeit. A városvezető azt mondta, azt a politikai közösség, melyet képvisel 25 éve dolgozik Debrecenért. – 1998-ban kapott először teljes körű felhatalmazást Debrecen polgáraitól arra, hogy szolgálja Debrecent, a város fejlődését és jövőjét. Az elmúlt 25 év a stabilitásról, a biztonságról, fejlődésről szólt, és az a célunk, hogy ezt a munkát folytassuk a következő öt esztendőben is – fogalmazott. Célul tűzte ki, hogy megőrizzék Debrecen fejlődési lehetőségeit, a fejlődés dinamikáját, a város stabilitását és biztonságát. Felidézte, a 2019-es önkormányzati választások után pár hónappal megjelent a koronavírus, ami számos problémát vetett fel. Ám – meglátása szerint – a kihívások ellenére sikerült megőrizni a város erejét, energiáját, erényét és gondoskodtak a fejlődésről. A sajtótájékoztató helyszínéül szolgáló Csokonai Teátrumnak fontos üzenete van – hangsúlyozta. – Debrecen folyamatosan változik, fejlődik, de mindezt úgy teszi, hogy vigyáz értekeire, amelyek Debrecent Debrecenné teszik. Ez az épület azt üzeni, hogy a város tud fejlődni, hogy megőrzi és megújítja értékeit. Az elmúlt évek tükrében nyugodtan mondhatom, hogy Debrecen teljesítményére büszkék lehetünk, hiszen a legnehezebb időszakban is képesek voltunk a várost előre vinni - mondta, hozzátéve, új munkahelyek ezrei jöttek létre, felújították a közösségi terek nagy részét, átadták a Sziget-kék élményparkot, megújultak a bölcsődék, óvodák és újakat is építettek, az oktatási intézményrendszer folyamatos fejlődésen ment keresztül. Fókuszban volt a közlekedés, a közlekedésfejlesztés a város nyugati oldalán, most pedig kezdődhet a keleti városrész fejlesztése.

Papp László: számunkra a debreceniek élete az első (Fotó: Cívishír)

– Kiemelten kezeltük a város közbiztonságát. Büszkén mondhatjuk el minden évben, a rendőrség beszámolók alkalmával, hogy Debrecen Magyarország egyik legbiztonságosabb városa, amely nagy mértékben hozzájárul a város élhetőségéhez. Az iparbiztonságot kiemelten kezeljük. Tisztában vagyunk azzal, hogy Debrecen gazdaságának fejlődése nemcsak óriási lehetőség, hanem egyben óriási felelősség is, ennek megfelelően állunk hozzá – tudatta. Kijelentette, környezetvédelmi és fenntarthatósági kérdésekben nincs alku. A város érdeke a legfontosabb, minden tekintetben be kell tartani a környezet- és természetvédelmi, valamint a fenntarthatósági szempontokat.

Mint mondta, a város társadalmi értelemben tovább erősödött, a karitatív testület pedig minden helyzetben helytállt. Felidézte, elindult a Mozdulj, Debrecen! program, ami már több mint 65 ezer debrecenit szólított meg.

– Valójában Debrecen jövőjéről döntünk június 9-én. Arról, hogy folytatjuk-e azt az utat, amely Debrecen polgárainak fejlődést, jólétet, stabilitást és biztonságot jelentett az elmúlt negyed évszázadban, vagy pedig egy bizonytalan, lecsúszó, sodródó város képe merül fel előttünk vízióként. Debrecenre megítélésem szerint két veszély leselkedik. Egyik a baloldal tehetetlensége – mondta, hozzátéve, a baloldaltól a közgyűlésben még nem hallott olyan javaslatot, víziót, amely a várost előre vitte volna. – Nagyon fontos, hogy olyanokra bízzuk a város vezetését, akik megfelelő hozzáértéssel, jövőképpel bírnak, ehhez megfelelő stratégiával rendelkeznek – jelentette ki, hozzátéve, a Momentum és a DK képviselői nem szavazták meg Debrecen 2030 városstratégiáját. Másik problémaként jelölte meg a háborút. Papp László szerint az EP-választások legfontosabb tétje, hogy "meg tudjuk-e akadályozni azt, hogy Európa egy háborús fóbia, egy háborús törekvés irányába mozduljon el". – A magyar baloldal háborúpárti, a jobboldal békepárti. Ez az egyszerű képlet van – hangsúlyozta. – Mi abban vagyunk elkötelezettek, hogy Debrecen fejlődése ne álljon meg, és erre tettük fel az elmúlt 25 esztendőnket, ezért fogunk dolgozni a következő években is – mondta. – Számunkra Debrecen az első, számunkra a debreceniek élete az első. Bízom benne, hogy a debreceniek bizalmát ismét megszerezve újfent ezért dolgozhatunk majd a következő öt esztendőben – jelentette ki.

Papp László: Debrecenre két veszély leselkedik (Fotó: Cívishír)

A városvezető köszönetet mondott a leköszönő képviselőknek, majd körzetenként bemutatta a jelölteket.

1. választókerület: Becsky István
Közgazdászként végzett a Debreceni Egyetemen. Jelenleg a DEAC Kosárlabda Akadémia ügyvezetője, a Debreceni Vízilabda Egyesület elnöke, és tíz éve képviseli a Júlia-telep, a Gáspár György kert, a Dombostanya és a Huszti-kert lakóit, polgárait a város közgyűlésében.

2. választókerület: Papp Viktor
39 éves műszaki és projektmenedzser, 2010 óta önkormányzati képviselő, 2014 és 2019 között frakcióvezető-helyettesként, 2019-től pedig a Fidesz-KDNP frakcióvezetőjeként segítette a város fejlődését. Kerülete a Gerébitelep, a Veres Péter kert.

3. választókerület: Szilágyi Edina
A Debreceni Egyetemen diplomázott, egy gyermek édesanyja, és 19 éves kora óta dolgozik az önkormányzati szférában. 2019 óta az általa képviseli a Csapókert, Sámsoni kert, Falóger, Kincseshegy lakóit. Az egyik legfontosabb fejlesztése a körzetében a Liget tér felújítása és a Csapókerti Közösségi Ház felújítása volt.

4. választókerület: Nagy Sándor
A Fényes udvar, a Dobozi kert és a belváros egy része tartozik körzetéhez. 57 éves, közgazdász végzettségű, de lelkes környezetvédő is. Fő kutatási, érdeklődési területe a vízkérdés, a vízgazdálkodás és ebben a tekintetben Debrecen vízbázisainak védelme különösen fontos szerepet tölt be érdeklődésének középpontjában. 2002-től kezdődően képviseli a városrész érdekeit a debreceni közgyűlésben.

5. választókerület: Hetei József
A Fényes udvar, a Sóház, a Wesselényi lakótelep és a Petőfi tér képviselője. 55 éves, a Kossuth Lajos Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán végezte tanulmányait. 1992-től kezdődően dolgozik a Benedek Elek Általános Iskolában, melynek 1999-től igazgatója, és 2019-től kezdődően kapcsolódott be a város közéletébe és képviseli a körzetében élőket.

6. választókerület: Dankuné Nagy Gyöngyi
A kerület előző képviselője Türk László volt. Dankuné Nagy Gyöngyi hosszú ideje vesz részt ennek a körzetnek az életében, munkájában segíti az ott élőket. Néhai Danku Attila képviselő felesége.

7. választókerület: Kovács István
Hozzá tartozik Haláp, az Ungvárikert, a Bayk András kert. Három gyermek édesapja, nős, tősgyökeres debreceni. Diplomás mérlegképes könyvelő. Jelenleg a Debreceni Szakképzési Centrumban dolgozik és 2010 óta képviseli a városrészének lakóit.

8. választókerület: Vadon Balázs
Mérnökirodát vezet 2006 óta, 2019-től önkormányzati képviselője a Kerekestelepnek, a József Attila telepnek, Bánknak, az Olajfa lakóparknak, a Mészáros Gergely kertnek és a Homokkertnek. A Debreceni Egyetemen szerzett diplomát.

9. választókerület: Komolay Szabolcs
52 éves, pedagógus, iskolaigazgató, az Árpád Vezér Általános Iskola igazgatója, 2014 és 2019 között Debrecen város kultúráért, oktatásért felelős alpolgármestere volt. Az elmúlt időszakban a közlekedésfejlesztés területén viszonylag nagy szeletet harcolt ki a tortából a körzetének. Lokálpatrióta. Hozzá tartozik a Biczó István kert, Lencztelep.

10. választókerület: Piros Zoltán
43 éves, a Debreceni Egyetemen szerzett diplomát, 2018 óta a debreceni Kinizsi Pál Általános Iskola igazgatója. 2019 óta önkormányzati képviselő. Szepes, a Tégláskert, az Epreskert, a Boldogfalvi kert, a Vargakert is hozzá tartozik.

11. választókerület: Orosz Aurélia
Óvodapedagógus, szociálpedagógus, a Debreceni Család és Gyermekjóléti Központ vezetője, 2014-től önkormányzati képviselő és a debreceni családok és gyermekek jólétéért, képviseletéért dolgozik szakmailag is és társadalmi közéleti munkáját tekintve is. Területe a belváros, a Postakert, a Széchenyikert és a Tócóskert egy része.

12. választókerület: Sánta János
Okleveles programtervező, informatikus, egyéni vállalkozó, a Debreceni Egyetem E-sport Központjának és a Hallgatói Sportirodájának és a debreceni cheerleaderek vezetője. A Debreceni Gazdaságtudományi Kar PhD hallgatója. Körzete a Tócóvölgy, a Tócóskert déli része.

13. választókerület: Varga András
Nős, két gyermek édesapja, a Debreceni Egyetemen szerzett okleveles politológus diplomát, európai tanulmányok specializációja. 2014 óta önkormányzati képviselő és lelkes szószólója, érdekképviselője a tócóskerti városrésznek.

14. választókerület: Széles Diána alpolgármester 
Területe a Nagysándor telep, a Fészek lakópark, a Hatvan utcai kert. Jogász és politikai elemző tanulmányait Debrecenben végezte, 2006 óta önkormányzati képviselő, 2010 és 2012 között volt frakcióvezető, 2014-től pedig a gondoskodáspolitikáért, társadalmi és civil kapcsolatokért, turizmusért, ifjúságügyekért, illetve egészségügyért felelős. A Debreceni Karitatív Testület és a Mozdulj, Debrecen program alapítója.

15. választókerület: Barcsa Lajos
Hozzá tartozik a Vénkert, a Köntöskert, a Csigekert. A Debreceni Egyetemen szerzett jogi és közgazdasági diplomát. Debrecenben gazdaságfejlesztés alapú városfejlesztési programot hajt végre. A gazdasággal és a gazdaságfejlesztés területével foglalkozik.

16. választókerület: Papp Csaba
Orvos, a választókörzetében él feleségével és két orvos gyermekével. A a Debreceni Egyetem docense, a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet igazgatója, családorvos, 2006 óta képviseli a Libakert, a Mesterfalva és a Csemetekert.

17. választókerület: Bognár István Ádám
A  Debreceni Egyetemen szerzett diplomát. Jelenleg a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány debreceni képviseletvezetője. Fontos célkitűzése a fiataloknak olyan perspektívát mutatni, hogy eszükbe se jusson elmenni Debrecenből

18. választókerület: Juráskó Róbert
Körzete Alsójózsa, Harstein-kert, a Nyulas, a Nagyerdő, Pallag és az Akadémaikert. Tősgyökeres józsai, agrárinformatikus mérnök. 2015 óta a Józsán működő civil szervezet, a Józsai Település és Közösségfejlesztő Egyesület vezetője, elnöke. Aktív gazdasági tevékenységet végez üzletemberként.

19. választókerület: Barcza Dániel
Körzete a Sestakert, a Nagyerdőalja, az Újkert, Szentlászlófalva, a belváros. 30 éves munkavédelmi szakember, középiskolai tanulmányait Debrecenben, a Vegyipari Szakközépiskolában végezte, és 2022 óta a Fidelitas helyi szervezetének, debreceni csoportjának az elnöke, vezetője. Aktív résztvevője a város társadalmi, közösségi életének.

20. választókerület: Korbeák György
Körzete az Újkert és a Sestakert. Diplomáját Debreceni Egyetemen szerezte térségfejlesztési szakmenedzserként. Jelenleg a Hajdú-Bihar Vármegyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. ügyvezetője, a KDNP vármegyei szervezetének és a debreceni városi szervezetnek a vezetője. 2014 óta önkormányzati képviselő.

21. választókerület: Katona Erzsébet
Körzete Tócóliget, Kertváros, Úrrétje, Akadémiakert, Kismacs, Nagymacs, Ondód. Diplomás coach, vállalkozó, férjével 3 gyermeket nevelnek. A Séfakadémia életre hívója, 2019 óta önkormányzati képviselő.

22. választókerület: Szűcs Sándor
Körzete az Újkert és a Sestakert. A Debreceni Egyetemen szerzett geográfus mesterdiplomát, terület- és településfejlesztő szakirányon végezett szakember. A Hajdú-Bihar Vármegyei Fejlesztési Ügynökségnél dolgozik és a KDNP debreceni szervezetének titkára.

23. választókerület: Balázs Ákos
A Debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen szerzett diplomát, több mint 25 éve képviseli a józsaiak érdekeit a közgyűlésben. Korábban frakcióvezető-helyettes és frakcióvezető volt, 2019-től városüzemeltetésért és a környezetvédelemért felelős alpolgármester.

FR

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Melléképület égett Balmazújvárosban
Melléképület égett Balmazújvárosban
A Hortobágyi útra riasztották a tűzoltókat.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
KSH: egyre több külföldi látogat Debrecenbe és térségébe
A belföldi- és a külföldivendég-éjszakák száma is emelkedett országosan.
A Debrecen környéki külföldi befektetések is „dinamizálják” a térséget
Navracsics Tibor: 2030-ra az EU legélhetőbb tagállamai között lehet Magyarország
Három ütemben újítja meg Polgár a járdáit
Akár a lakosok is segíthetnek a több mint 50 kilométeres járdahálózat korszerűsítésében.
Devizahitelesek: a Jobbik szerint a kormány „lepaktált” a bankokkal
A kabinetnek biztosítania kellene az elsétálás jogát – mondják.
Gondozási központot alakítanak ki Hajdúhadházon
Napelem és akadálymentesítés is lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.