Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Úgy megverte hajdú-bihari szállásadóját, hogy annak az arccsontja is eltört

Cívishír | 2024. 05. 15. | 07:59:23
A sértettet bezárta, majd kitartóan ütlegelte. Vádat emeltek a támadó ellen.
Úgy megverte hajdú-bihari szállásadóját, hogy annak az arccsontja is eltört
Nem fogta vissza magát (Fotó: Illusztráció/pixabay)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki élettársával együtt a sértettnél lakott. A vádirat szerint a vádlott férfi élettársa jó viszonyt ápolt a sértettel, akitől bérbe vett egy ingatlant, majd 2023 elején a sértett megengedte, hogy a vádlott is a házba költözzön, azonban ahhoz nem járult hozzá, hogy a férfi oda be is jelentkezzen.

2023 tavaszán az élettársak között megromlott a kapcsolat, és a vádlott egyre gyakoribb ittassága miatt feszültség alakult ki közöttük.

2023. május 24-én 18 óra körüli időben ért haza a vádlott, ekkor azonban már ott volt a ház tulajdonosa, aki felszólította a férfit, hogy költözzön el. A vádlott ekkor feldühödött a korábbi sérelmek miatt, ezért behívta a sértettet a házba, ahol rögtön rátámadt, ruházatát megragadva a fejét több alkalommal a cserépkályhába ütötte. A rémült sértett ezután a ház hátsó ajtaján akart elmenekülni a vádlott elől, ezt azonban a férfi megakadályozta, az ajtót belülről kulcsra zárta, és a kulcsot eltette. Az egyre indulatosabb vádlott a sértettet veréssel és megöléssel fenyegette, majd ismételten rátámadt, ököllel fejen ütötte és a padlóra eső férfit a mellkasán megrúgta. A sértett megpróbált védekezni, magához vett a házban egy teleszkópos nyelet, azt azonban a vádlott elvette tőle és azzal több alkalommal ráütött a hátára.

A vádlott a kitartó bántalmazás közben megalázó és sértő kijelentéseket tett a sértett felé, majd egy idő után a szabadságában korlátozott férfi vérző fejét letörölte és ráparancsolt, hogy azt kell mondania mindenkinek, hogy a kútnál elesett és a vádlott nyújtott neki segítséget.

A sértett a vádlott bántalmazása következtében az arcán, fején többszörös zúzódásos sérüléseket szenvedett, továbbá az arccsontja eltört. Az ügyben a nyomozást a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatta le. A jelenleg távoltartás hatálya alatt álló vádlott ellen a Berettyóújfalui Járási Ügyészség aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntette és aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására tett indítványt.

A vádirat emellett mértékes indítványként azt tartalmazza, hogy amennyiben a törvényi feltételek fennállnak, a járásbíróság a vádlottat 2 év börtönbüntetésre ítélje és 3 évre tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Nagy Márton bejelentette: 2024 végéig biztosan marad a kamatstop
A kamatstoppal védett fennálló tőketartozás értéke meghaladja az 1250 milliárd forintot.
A debreceni CATL Miskolcra is kivetette a hálóját
A stratégiai együttműködés mindkét félnek előnyös lehet.
Fellendülőben a használtautó-piac
Az idős, olcsó járműveket keresik.
Nyári diákmunka: a szabály, az szabály
Hasznos információkat közölt az adóhatóság.
Megoldódhat a belvízprobléma Kabán
Felújítanák a csapadékvíz-elvezetőket.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Útravaló a nyári szünetre a Bethlenből
Útravaló a nyári szünetre a Bethlenből
Avagy mit jelent a pénzügyi tudatosság a mindennapokban?
Képzőművészeti, irodalmi és zenei tehetségfejlesztéstől volt hangos az Irinyi
Képzőművészeti, irodalmi és zenei tehetségfejlesztéstől volt hangos az Irinyi
Élményalapú ismeretbővítés és a kikapcsolódás a Debreceni Szakképzési Centrum intézményében.
Debrecenben 75 ezer tojásból készül rántotta
Debrecenben 75 ezer tojásból készül rántotta
A világ legnagyobb tojásrántottájával vár minden debrecenit a piacvezető Tranzit Csoport.