Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megkerülhetetlen vállalkozássá vált a debreceni Európa Terv Kft.

civishir | 2023. 12. 20. | 08:00:44
Komplex szolgáltatást nyújtanak a piacon
Megkerülhetetlen vállalkozássá vált a debreceni Európa Terv Kft.
Lakatos Tibor (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tizenhat év alatt több mint 2200 lezárt projekt. Ha egy rövid mondatba kell sűríteni a debreceni Európa Terv Kft. működését, akkor ez az egyetlen adat is árulkodó. A 2006 decemberében alakult a cég, amely fejlesztéspolitikával foglalkozik, sűrű éveket tudhat maga mögött, de Lakatos Tibor alapító-ügyvezető szerint a java még csak most következik. A vállalkozás alapítója hangsúlyozza: tevékenységük túlmutat a klasszikus pályázatíráson, sokkal inkább teljes térségfejlesztést jelent. Ügyfélkörük ennek megfelelően meglehetősen széles skálán mozog: a mezőgazdasági vállalkozótól az állami- és önkormányzati szerveken át a civil szervezetekig mindenhonnan vannak megbízásaik. A piacon elért sikereik egyik fontos összetevőjének nevezi azt a komplex tudást, amellyel a kollégái rendelkeznek. Mint mondja, ebben a szakmában töviről-hegyire ismerniük kell valamennyi operatív programot, legyen az akár a vidékfejlesztéssel, a turizmus élénkítésével vagy a gazdaság fejlesztésével kapcsolatos. A minél hatékonyabb munkavégzés érdekében a cégen belül három csoportot hoztak létre. Az egyik a mezőgazdasági pályázatokkal, egy másik a kkv-szektorral, egy harmadik pedig a közszféra állami beruházásaival foglalkozik. Lakatos Tibor arra számít, hogy az Európa Terv Kft. a következő időszakban is „csúcsra járatva” működik majd. Ezt többek között arra alapozza, hogy a jövő év elején indulnak az új agrár- és vidékfejlesztési pályázatok, amelyek keretében csaknem 2900 milliárd forintnyi forrás áll a gazdálkodók rendelkezésére. Hozzátette: a magyar kormány az uniós fejlesztési forrás mellé 80 százalékos nemzeti kiegészítő finanszírozást biztosít a vidékfejlesztésben, így 2027-ig mintegy 4300 milliárd forint fordítható a hazai mezőgazdaság, élelmiszeripar és a vidéki települések fejlesztésére. – Ez egy szinte felfoghatatlan összeg – magyarázza. – Különösen, ha összevetjük az előző, 2014-2020 közötti európai uniós pénzügyi ciklus 1300 milliárd forintjával. Ráadásul ebből a keretből csaknem 3000 milliárd forintra egy éven belül kiírják a pályázatokat, úgyhogy nagyon izgalmas időszak előtt áll a cégünk is. 
Lakatos Tibor filozófiája: oda mennek, ahova hívják őket. Így megvalósítható az, hogy csak olyan partnerrel dolgozzanak együtt, aki valóban ugyanazt akarja, mint ők, azaz nyerni a pályázaton. - Ha mi jobban sikerre akarunk vinni egy projektet, mint maga a megrendelő, a tapasztalataim szerint annak a vége sose jó – mondja. – De ha a kapcsolat azzal indul, hogy kifejezetten minket hívnak valahova, akkor ez a több évig tartó együttműködés egészen más alapokról indul, és ez meghatározza az egész közös munkát. 
Lakatos Tibor elárulta, hogy 16 év után meghoztak egy nagyon fontos döntést: ahogy ő fogalmaz, elfordították a hajójukat a közszférától, és azt az energiát, amit eddig erre a területre irányítottak, a jövőben a gazdaságfejlesztési projektekre összpontosítják. A cégvezető szerint a magyar gazdaság motorjának számító kkv-szektorra kell koncentrálni, számukra kell olyan feltételeket teremteni, hogy sikeresen pályázzanak forrásokra. Ehhez a munkájuk során nemcsak azokat a feltételeket igyekeznek megteremteni, amelyek konkrétan a pénzügyi sikerességhez szükségesek, hanem partnereikkel emberileg is olyan kapcsolatra törekszenek, amely a hosszú távú együttműködés alapja lehet.

 

Lakatos Tibor azt vallja, hogy minden, így például egy vállalkozás, egy cég, egy család is az egyénre épül. – Ha az egyén rendben van, kiegyensúlyozott, akkor ez kihat a környezetére is. – Erdélyi vagyok, és ott mi azért sok másfajta tanításon is átestünk, mint azok, akik az anyaországban születtek. Az én hitvallásomnak három alappillére van . Teremtsd meg annak a lehetőségét, hogy eltartsd a családodat! Aztán segítsd annak a környezetnek a boldogulását, amelyben a családoddal élsz. És ha még marad energiád, akkor tegyél valamit a nemzetedért is. Ha ez utóbbit nem teszed meg, biztos, hogy valami hiányozni fog az életedből.

Az Európa Terv Kft. 20 fő körüli létszámmal, rengeteg tapasztalattal a háta mögött dolgozik, hiszen már két jelentős időszak van mögöttük: részt vettek a 2007-2013 és a 2014-2020 közötti európai uniós pénzügyi ciklus pályázatainak elkészítésében. – Sokan már több mint tíz éve dolgoznak nálunk, tehát nem egy átjáróház a cégünk – fogalmaz. – Rutinos, sokat látott kollégák végzik a pályázatírást, azt szoktam mondani, hogy az Európa Terv Kft.-nél 160-180 évnyi munkatapasztalat gyűlt már össze. Maroknyi csapatunk összesen több mint 2200 pályázat előkészítésében, megírásában, lezárásában vállalt aktív szerepet, és a jövőben az általuk nyújtott szolgáltatás színvonalát még magasabb szintre szeretnénk emelni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Monostorpályi úti baleset: négy embert vittek kórházba
Monostorpályi úti baleset: négy embert vittek kórházba
A debreceni karambolban egy személygépkocsi és egy kisteherautó ütközött össze.
Egy új sport kapott otthont Sárándon
Egy új sport kapott otthont Sárándon
Elkészült a pumpapálya.
Gazdaság
Debrecen bevásárolna a környezetet ellenőrző rendszeréhez
A Zöld Kódexben kijelölték az irányt.
A benzin olcsóbb, a dízel drágább, mint a szomszédoknál
Magyar Ásványolaj Szövetség tájékoztatója.
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
Építési vállalkozót keres az Aquaticum Debrecen Kft.
Debrecen is szóba került a kínai elnök látogatásán
Magyarország ebben az együttműködésben nem veszélyt, hanem lehetőséget lát - mondta az államfő.
Állami támogatást adnak a munkásszállók építéséhez
Vannak fontos kitételek, például a szobák ágyszámára vonatkozóan is.
Támogatott tartalom
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
6 millió mozgással töltött perc. Díjat kapott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ is.
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Fészekleső túra, madárgyűrűzés, interaktív foglalkozás és erdei túra is lesz.
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.