Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Botrány Debrecenben, avagy a hokibírók a fejükre estek

| 2011. 02. 28. | 20:28:25
Debrecen – Botrányba fulladt hétfőn este a jégkorong ifibajnokság elődöntőjének negyedik meccse Debrecenben, miután hatalmas bírói műhiba áldozatai lettek a hazaiak.
Botrány Debrecenben, avagy a hokibírók a fejükre estek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, a Jegesmedvék-Debreceni HK ifjúsági együttese a Fehérvár ellen hazai pályán vívta az elődöntő negyedik mérkőzését, s győzelem esetén döntőbe jutást ünnepelhetett volna, hiszen a párharcban 2–1-es vezetésnél fogadta a fehérvári alakulatot.

Az első harmad rögtön fehérvári góllal kezdődött, amit a megilletődött hazaiak nagy nehézségek árán tudtak egalizálni. Nem sokáig tartott az öröm, hiszen 10 másodperc elteltével, egy fehérvári bombagól után újra a vendégek kerültek előnybe. A második harmad elején a második gólját szerző Fábián Donát újra egyenlített, és a felek rendkívüli izgalmak közepette jutottak el a második harmad derekáig, amikor a debreceniek gólt lőttek... , csak a bírók nem úgy "látták". Az egyik asszisztens jelezte az egészen nyilvánvaló találatot, a két vezetőbíró nem vett tudomást a gólról, s míg a debreceniek ünnepeltek, a fehérváriak végig vittek egy támadást, és üres kapuba betaláltak.

A bírók – a mintegy 300 néző döbbenetére – végül nem a teljesen szabályos debreceni találatot adták meg, hanem a fehérvárit, s 3–2 helyett 2–3 került a jegyzőkönyvbe. Fekete Albert edző teljesen érthetően hevesen reklamált, mire kiállították, Könczei Áron csapatkapitányt szintén errre a sorsra jutott, míg a közönség őrjöngve tiltakozott a bírói ítéletek ellen. Korcsinszky György klubelnök ezek után úgy döntött, hogy nem engedi vissza a pályára a jól láthatóan megtört csapatot. A bírók ezúttal már jól döntöttek, hogy lefújták a meccset, az más kérdés, hogy az ő kapitális hibájuk vezetett idáig. A nézők hosszú perceken át tüntettek ellenük, a debreceni játékosok pedig zaklatott állapotban vonultak az öltözőbe.

A meccs a szövetségben folytatódik. A debreceniek kilátásairól megkérdeztük a lelátón tartózkódó Árkovics Miklóst, a magyar jégkorong-játékvezetői testület első emberét, aki úgy fogalmazott, hogy szülőként volt jelen - tekintettel arra, hogy fia a Székesfehérvár játékosa -, nem hivatalos minőségben, és a játékvezetők tevékenységét nem kívánja értékelni, bár nagyon sajnálja a történteket. A Cívishír kérdésére válaszolva Árkovics tagadta, hogy bármilyen ráhatással is lett volna a mérkőzés játékvezetőire. Mindenesetre a Nagy Attila, Németh Márton vezetőbíró-párost és asszisztenseiket, Sipos Rolandot és Gangel Lászlót jó időre megjegyzi magának a debreceni közönség.

A debreceni klubvezetők azt furcsállják, hogy ha Árkovics sporttárs ezúttal valóban magánemberként jött Debrecenbe, akkor mit keresett a mérkőzés előtt és után a játékvezetők öltözőjében? Minket pedig leginkább az lepett meg, hogy a fehérvári legények és az edzői stáb úgy örült, amikor a bírók lefújták a meccset, mintha azt szabályos keretek között, sportszerű küzdelemben megnyerték volna...

OB I. ífjúsági bajnokság, elődöntő 4. mérkőzése

Jegesmedve-DHK - Sapa Fehérvár AV19 2:3 (1:2, 1:1, -:-)
Debrecen, 300 néző
Vezette: Nagy, Németh (Sipos, Gangel)
Gól: Fábián 2, illetve Vincze, Ororsz, Arany
Kiállítások: 16, illetve 8 perc

A mérkőzés a második harmad 13. percében félbeszakadt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jutalmazza a jó középiskolákat a Debreceni Egyetem
Jutalmazza a jó középiskolákat a Debreceni Egyetem
Három tevékenységre fordítható a pénz.
Gazdaság
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata
Az ajánlatokat május 28-ig várják.
Adóbevallás: siessen, ha még nem fogadta el a tervezetet!
Adója 1+1 százalékáról is dönthet.
Középiskolások ingyenes jogosítványszerzése: körvonalazódik a kép
Sok minden még nem tiszta, de várhatóan hamarosan kormányrendeletet hirdetnek ki.
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Támogatott tartalom
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A szigorú vizsga azért fontos, mert később egy apró figyelmetlenség is okozhat balesetet.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.