Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

49 közgazdász hallgatót sikerült „beoltani” a pénzügyi szakma szeretetével

NI | 2024. 05. 21. | 07:53:46
A következő félévben ismét meghirdetik a kurzust.
49 közgazdász hallgatót sikerült „beoltani” a pénzügyi szakma szeretetével
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az amerikai cég kihelyezett kurzusát a Gazdaságtudományi Kar hallgatói már 2018 óta választhatják a Debreceni Egyetemen. A "Nemzetközi pénzügyek Debrecenből a NASDAQ-ig" című tantárgy oktatásában 20 NI-os pénzügyi munkatárs vett részt és idén 49 fiatal tett záróvizsgát. A diákoknak, 6-8 fős csoportokban az előadásokon elhangzott olyan témakörökből kellett prezentációt tartani, mint például a "Számviteli lépések a gyakorlatban a beszerzéstől a kifizetésig", "Kockázatok, mellékhatások és kezelésük" vagy az "Adatvezérelt döntéshozatal + AI kapcsolata".

– Talán attól olyan sikeresek ezek a kurzusok, hogy a szakmai tudás átadása mellett a diákokban valamilyen módon mindig felkeltettük az érdeklődést a téma iránt. Persze ez számunkra is plusz kihívás volt, hogy hogyan rakjuk össze egy-egy óra tematikáját, de mindig megoldottuk, hogy legyen egy színes kvíz, egy érdekes teszt, egy interaktív ötletbörze, amikbe szívesen bekapcsolódtak a hallgatóink

– mutatott rá Kissné Diószegi Zsófia, az NI Hungary Kft. pénzügyi igazgatója. 

A szakember, aki a kihelyezett Nemzetközi Számviteli Tanszéket is vezeti, elmondta, hogy a kurzus elején mindig elmondják a fiataloknak, hogy a képzésüknek nem az a célja, hogy az NI-hoz jelentkezzenek a diákok, hanem egyrészt a terület gyakorlati oldalát megismerjék, másrészt megértsék azt, hogy a szakma mára mennyire összetett és sokoldalú lett. A gazdasági diploma megszerzésével a pályakezdő a mikrovállalkozástól kezdve a multinacionális cégen keresztül, akár az adóhivatalig vagy a tőzsdéig elmehet dolgozni. – Nagyon érdekes, hogy amikor elkezdjük a félévet és megkérdezzük őket, hogy mi szeretnének lenni, nagyon-nagyon sokan nem tudják, hogy milyen irányba kívánnak menni, de a kurzus végére, ha nem is mindenki, de legalább tíz ember már határozott véleményt tudott megfogalmazni arról, hogy a saját pályáját miként képzeli el. Ilyen szempontból nagyon büszke vagyok arra, hogy az előadóink szakmaszeretete, meggyőző ereje képesek a diákokban is pozitív változásokat elindítani". 

Kissné Diószegi Zsófia hozzátette, hogy az elmúlt évek tapasztalatai arról is meggyőzték, hogy az egyetemi óraadás hatékonyságának a fokmérője a hallgatói lelkesedés és az aktivitás, tehát nem az, hogy mit mondanak, hanem ahogy mondják. – A kurzus végén van egy alkalom, amikor nem szakmázunk, hanem a következő három elemet viszünk be a beszélgetésbe. A tudatos karriertervezést, az úgynevezett growth mindsetet, vagyis a fejlődő gondolkodást, és harmadikként a rezilienciát, azaz mentálisan mennyire vagyunk képesek megbirkózni az akadályokkal, a nehéz élethelyzetekkel. Ezekkel a kihívásokkal egyébként nemcsak a karrierük során, hanem a magánéletben is találkozhatnak. Nagyon szeretem, ahogy ezekről a kérdésekről a diákok megnyilatkoznak, véleményt mondanak, mert olyanokat mondanak, ami nekem is új, ami nekem is érdekes és tanulságos. 

A pénzügyi igazgató bejelentette, hogy a csapatával együtt a következő félévben ismét meghirdetik a kurzust Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Nagy Márton bejelentette: 2024 végéig biztosan marad a kamatstop
A kamatstoppal védett fennálló tőketartozás értéke meghaladja az 1250 milliárd forintot.
A debreceni CATL Miskolcra is kivetette a hálóját
A stratégiai együttműködés mindkét félnek előnyös lehet.
Fellendülőben a használtautó-piac
Az idős, olcsó járműveket keresik.
Nyári diákmunka: a szabály, az szabály
Hasznos információkat közölt az adóhatóság.
Megoldódhat a belvízprobléma Kabán
Felújítanák a csapadékvíz-elvezetőket.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Útravaló a nyári szünetre a Bethlenből
Útravaló a nyári szünetre a Bethlenből
Avagy mit jelent a pénzügyi tudatosság a mindennapokban?
Képzőművészeti, irodalmi és zenei tehetségfejlesztéstől volt hangos az Irinyi
Képzőművészeti, irodalmi és zenei tehetségfejlesztéstől volt hangos az Irinyi
Élményalapú ismeretbővítés és a kikapcsolódás a Debreceni Szakképzési Centrum intézményében.
Debrecenben 75 ezer tojásból készül rántotta
Debrecenben 75 ezer tojásból készül rántotta
A világ legnagyobb tojásrántottájával vár minden debrecenit a piacvezető Tranzit Csoport.