Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kapja be, aki bírja gyomorral!

| 2011. 04. 08. | 10:26:31
Debrecen – Jött a hír: bezár a debreceni húsüzem. A cég közleménye szerint a magyar hústermék nem versenyképes Nyugaton. Hát, el is hiszem. Meg kéne próbálni esetleg kutyaeledelként értékesíteni, hátha több esély lenne.
Kapja be, aki bírja gyomorral!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A magyar szereti a hasát, tudjuk. A magyar hasa meg szereti a húst. Mert a hús finom. Meg genetikailag úgy kódolt e nemzet, hogy van foga és állkapcsa a húst megrágni. Ha az ősmagyarok konyhájában a hús volt az „alap”, akkor nehogy már vegán tengődjünk!  Már csak ezért sem, mert a vegetáriánust éri a legdurvább diszkrimináció. Például vegát nem szívesen látnak azon a kerti partin, ahol a marhalábszár-pörkölt a menü, és nem táplálkozástudományi megfontolásból, hanem pusztán bizalmatlanságból. A vega a húsevő többség szemében deviáns, mint az absztinens. Aki nem eszi meg a bográcsos marhapörit, s nem öblíti le sörrel/borral/pálinkával, az több mint gyanús – teszem hozzá: pofátlan is –, ezáltal állandó célpont, akinek mindig magyarázkodnia kell, és mindig hülyén jön ki a vitából. A magyar, akinek volt gyerekszobája, és nem érte különösebb perverzió serdülőként, hétpofára zabálja a húst. A tányérjában nem látja az ártatlan boci pillantását, mert a boci a való világban élelmiszer, és nem öleb.

Húsevő hazánkfia ellen azonban merényletet követnek el, mégpedig hosszú, nagyon hosszú évek óta. No nem a vegák bosszúból , hanem a húsevő gengszterek anyagi haszonszerzés céljából. Nem az a baj, hogy a csirkét, a disznót, a marhát szteroidokkal tömik, hogy nőjenek, attól még lehetne ehető és finom a kolbász. Azért nem finom, mert mócsingot, inakat, bőrt, gumót és Isten tudja, hogy mit darálnak még bele. A debreceni párosról akkor szoktam le, amikor mogyorónyi nagyságú mócsingok akadtak fenn a torkomon úgy tíz éve egy szép szombat hajnalon a debreceni piacon, s ha nincs véletlenül egy üveg sör előttem, fulladásos halált állapít meg az orvosszakértő. A sör életet ment! A magyar szárazkolbászok zöme minősíthetetlen, egy kilóhoz egy féldoboznyi fogpiszkálóval lehet nyugodtan számolni, az élelmiszeridegen anyagok úgy be tudnak ragadni a fogak közé, hogy kifejlett kézügyességgel is csak nagy küzdelem árán lehet azoktól megszabadulni. A magyar hústermékek nagyszerű minősége mese habbal, valóban annyira pocsék, hogy az ember a vega lét iránt kezd egyre nyitottabbá válni, s fejben számol annak minden negatív következményével.

A debreceni húsüzem megszűnik, amit egyébként nagyon sajnálok, mert egzisztenciájukat hirtelen elvesztő emberek kerülnek utcára, de közben azon morfondírozom, hogy a mócsingos, inas, ehetetlen, emberi fogyasztásra alkalmatlan kolbászt gyártó vállalkozásokat miért nem érte utol már réges régen a totális csőd? Az ügyben ráadásul büntetőjogi felelősség is felmerül, mert egészen nyilvánvaló, hogy előre megfontoltan csinál selejtet a magyar húsipar. A jó kolbász receptje nem túl bonyolult, az senkin se foghat ki. De minőségit gyártani nem elég jó biznisz, a gyors meggazadagodás titka: a szart drágán eladni. Sikerült tönkrevágni a legendás magyar márkákat, kilónként háromezer forintért annyi mócsingot, szalonnabőrt, E250-et kapunk, hogy az ezer forintos parasztkolbász csak egy fokkal mérgezőbb, tehát financiálisan jobban megéri.

A debrecenit birtokló szlovák cég közleménye szerint a magyar hústermék nem versenyképes Nyugaton. Hát, el is hiszem! Meg kéne próbálni esetleg kutyaeledelként értékesíteni, hátha több esély lenne. Mondok valamit: itt sem versenyképes. Csak éppen azt esszük, ami van. Vagy vegák leszünk, és akkor már csak egy lépés a guminő.

Cs. Bereczki Attila
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Következik az utolsó, debreceni szempontból érdektelen forduló
Következik az utolsó, debreceni szempontból érdektelen forduló
A DVSC ötödiknél se rosszabb, se jobb nem lehet.
Gazdaság
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Utat újítanak fel és kátyúznak Konyáron
Hajdúhadházi cég végzi a munkát.
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
A legtöbb ingatlant Debrecenben hirdették meg
Felpörgött az ingatlanpiac Magyarországon az első negyedévben.
Támogatott tartalom
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
6 millió mozgással töltött perc. Díjat kapott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ is.
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
Építési vállalkozót keres az Aquaticum Debrecen Kft.
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.