Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Scasny: Üdv, Debrecen!

| 2011. 01. 09. | 15:58:10
Debrecen – Tovább a herczegi úton, de kreatívabb támadójátékkal – fogalmazott hivatalos debreceni bemutatkozásán a Loki új mestere, aki megígérte: „aranyos” lesz a magyar játékvezetőkkel.
Scasny: Üdv, Debrecen!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rendhagyó időpontban, vasárnap kora délutánra hívták össze az újságírókat a DVSC-nél, hogy bemutassák a szakmai stáb új tagjait: Zdenek Scasny vezetőedzőt, Meszlényi Tibor tolmács-pályaedzőt, illetve Róka Géza klubigazgatót. Sándor Tamás, Erdélyi Miklós és Frida Ferenc is új ember a stábban, de ők mind régi ismerősök, így a firkászok serege inkább a három teljesen új arcra volt kíváncsi.

Scasny mester elmondta, hogy nyolc DVSC-meccset nézett meg, amióta Szima Gábor felkérte vezetőedzőnek, tehát képben van a DVSC tudását illetően. Dicsérte Herczeg Andrást, akinek a munkáját alapnak tekinti a jövőre nézve. Elmondta, hogy kreatívitásban szeretne előrelépést elérni, s ekkor Sándor Tamásra mutatott. Ismert, a Loki legendája az egyik pályaedzője lesz a cseh trénernek, a játékosok egyéni képzéséért felelve. Scasny kifejtette, hogy több poszton is erősítést tart szükségesnek, de konkrétumot nem árult el, mondván, hogy nem lenne sportszerű, ha a játékosok a cikkekből értesülnének, kinek a helyére szeretnének igazolni.

Zdenek Scasny nem úszhatta meg a kérdést, ami a Cívishír által is megjelentetett, a botrányait tartalmazó összeállításra vonatkozott. A tréner kategorikusan kijelentette, hogy minden szóról szóra igaz, de ebből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, mert minden kirohanása arra vezethető vissza, hogy Csehországban a játékvezetők első emberével személyes problémája volt. Magát egyébként nem tartja egy heves vérmérsékletű embernek, és emlékeztetett, hogy a Panathinaikosz vezetőedzőjeként egyszer sem állították ki, pedig „Görögországban sokkal rosszabbak a bírók, mint Csehországban”.  Scasny megígérte, hogy a magyar bírókkal nem lesz baja.

Meszlényi Tibortól egy fontos infót tudtunk meg: Scasny nevét úgy kell ejteni, hogy szcsászni, ami csehül boldogat jelent. Meszlényi egyébként rendkívüli megtiszteltetésnek tartja, hogy a DVSC-nél dolgozhat. Elárulta, hogy Zdenek Scasnyt akkor ismerte meg személyesen, amikor a repülőtéren találkozta Debrecenben jövet, addig csak hírből hallott róla, hogy remek edző és nagyszerű játékos volt.

A harmadik új harc Róka Géza klubigazgató, aki az MLSZ-betöltött funkcióit ismertette, majd elmondta, hogy a szerződéses és jogi ügyek, illetve a kommunikáció lesz az ő asztala a DVSC-nél, vegyítve egy kis marketinggel. A Bartha Csaba helyére szerződtetett szakemberről megtudtuk, hogy nyíregyházi illetőségű, és testnevelői, jogászi és sportmenedzseri diploma, illetve nyelvtudások gazdagítják az életrajzát.

Szima Gábor a nagy jövés-menéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a menedzsmentben egy új szemlélet szükségessége vált időszerűvé, a szakmai stábot illetően pedig azért kellett újítani, mert Herczeg András nem vállalta a munkát. A DVSC első embere újságíró kérdésre nem kívánta megnevezni a Rudolf- és a Máté-ügyek felelőseit, mint mondta, bár a DVSC tevékenysége a nagy nyilvánosság előtt zajlik, ezek a klub belügye maradnak. A bajnoki esélyekről szólva Szima Gábor úgy fogalmazott, hogy egy anyagilag és szakmailag is erős ellenfél bukkant fel, ez a Videoton, így a bajnoki címek megszerzésének esélyei csökkentek. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a bajnoki álmokról bárki is lemondana a DVSC-nél. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Nem a legszebb arcát mutatja a május
Nem a legszebb arcát mutatja a május
Az előrejelzés alapján esernyő mindeig legyen nálunk!
Hirdetés
Hirdetés
Nádas Péter azért nem kapott irodalmi díjat, mert fehér férfi
Nádas Péter azért nem kapott irodalmi díjat, mert fehér férfi
Noha a regényét a zsűri korábban mesterműnek minősítette.
Gazdaság
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Három réteget hozna helyzetbe a Civil Fórum Debrecen
Másként képzelik el a lakásprogramot.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát