Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jobbtól kikapni nem szégyen, csak kellemetlen

| 2010. 10. 21. | 22:48:52
Debrecen - Az első félidőben partiban volt a Loki Dzsudzsákékkal, de a másodikban azonban úgy megrendült, mint a bokszoló egy telibetalált állcsúcsos után. Az eredmény alapján közel volt a pontszerzés, a játék képe alapján azonban nagyon távol.
Jobbtól kikapni nem szégyen, csak kellemetlen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A BL-hangulatnak nyoma sem volt, amikor a dán Vollquartz játékvezető először a sípjába fújt. Meglepően kevesen váltottak jegyet a Puskásba. Tény: a debreceni drukkereknek egyszer s mindenkorra elegük van a budapesti ingázásból, még azoknak is, akik vették a fáradságot, és”feljöttek” a fővárosba, a pestiek pedig egyébként sem arról híresek mostanában, hogy passzióból sporteseményre járnak. Így üresen kongó lelátók előtt kezdődött meg a meccs, csak a Loki B-közép szektora telt meg zsúfolásig, ennek köszönhettük az igazi meccshangulatot.

Sajnálatos módon egyik alapembere, a válogatott Laczkó Zsolt nélkül állt ki a DVSC Dzsudzsákék ellen. Apró vigaszt jelentett, hogy a Madar-ikrek, a reményteljes jövő előtt álló lokisták vezették fel a csapatokat. Persze nem a baloldali védő hiánya miatt kezdtek lagymatagon a csapatok, főleg a PSV, melytől izmos rohamokat vártunk az elején, de „csak” egy távoli, és mellé szálló Toivonen-löketet kaptunk. A Loki egy szem csatárral, Coulibaly-val operált elöl, már amennyire engedte a holland gárda, hogy előre jusson. A 11. percben bizony odaért Isaksson kapujáig, és ha Coulibaly-ban több a finesz, akkor szétrobban a Puskás. A hollandok svédje azonban védett, de örömmel könyveltük el, hogy az első igazán nagy helyzet a DVSC előtt adódott.

Dzsudzsák először a 16. percben villanhatott volna, de szabadrúgásból gyatrán a sorfalba lőtt, nyilván nem azért, mert hallotta, amint az egyik drukker a VIP-páholyban bekiabálta neki: „Balázs, ne felejtsd el, honnan jöttél!”. A 25. percben Mijadinoszki fejében volt a vezető gólunk, de benne, pontosabban a kapufában maradt, miután egy jobb oldali szögletet Coulibaly megcsúsztatott, a macedón pedig a rövid saroknál a jobb oldali lécet találta el. Az első harminc perc meddő PSV-mezőnyfölényt hozott, helyzetei csak a Loki előtt adódtak!

Láss csodát, a 35. percében Czitkovics szabadrúgásból ívelt a kapu elé, három debreceni, köztük Mijadinoszki, akkora lendülettel tört kapura, mint egy orosz tank, és a macedón be is lőtte a lepattanót (1-0). Megvan a Loki első Európa Liga gólja! Határtalan boldogságunk alig tartott tovább négy percnél, mert Engelaar, a nem éppen gólképességéről ismert PSV-játékos egy durva védelmi hibát kihasználva egyenlített (1-1). Ha az elején felkínálják a felidei ikszet, kapásból elfogadjuk, így azonban mérgesen vonultunk pihenőre.

Szünet után rögtön Dzsudzsák „felejtette el”, hogy honnét jött, és ha nincs Malinauskas bravúrja, akkor 2-1 a PSV-nek. A Loki labdaszerzés után agresszíven támadott vissza, és bizony a továbbiakban is benne volt a gól a játékában. Jó volt látni, hogy abszolút egyenrangú ellenfele a holland sztárgárdának. Csak labdabirtoklásban nem tudta felvenni a verseny, persze nem is akarta.

Sajnos úgy hatvan percnyi játék után elkezdett egykapuzni az Eindhoven. A kontrákra egyre kevesebb sansz mutatkozott, mert a gyors embereinknél a vendégek soraiban is akadtak gyorsabbak. Érezte a közönség, hogy baj van, jött is úgy a buzdítás, hogy beleremegtek a Puskás ósdi betonfalai. Nem használt, mert Dzsudzsák a 71. percre végképp „letagadta” származását, azaz egy nem túl pengés megoldással, inkább csak tétova helyezkedéssel úgy megzavarta a Loki-védelmet és Malinauskas kapust, hogy a labda Reis elé pattant, ő pedig némi szerencsével a kapuba továbbított (1-2).

A Lokit megfogta a PSV játéka, mint bokszolót a tiszta állcsúcsos, még ölni sem tudta a játékot, mert nem nagyon ért labdához. Coulibaly-t elöl „felfalták” vacsorára az eindhoveniek, rajta kívül mindenki a bunkerben volt tégla. A közönség a 80. percben megunta, hogy a DVSC eleve feladta a támadás lehetőségét - legalábbis így vélték azok, akik fütyülni kezdtek csalódottságukban -, pedig nem az akarattal volt gond, hanem a gyengébb tudással.

Örüljünk, hogy megúsztuk egy góllal, illetve annak, hogy helyenként azért voltak tetszetős akciói a DVSC-nek!

Európa Liga, I csoport, 3. forduló:
DVSC-TEVA – PSV Eindhoven 1-2 (1-1)
Puskás-stadion, 18 000 néző. Vezette: Vollquartz (Jensen, Bille – dánok)
DVSC: Malinauskas – Nagy Z., Simac, Mijadinoszki, Fodor – Varga J., Kiss Z. – Szakály (Rezes 80.), Czvitkovics, Yannick (Bódi 66.) – Coulibaly
PSV: Isaksson – Hutchinson, Bouma, Marcelo, Pieters – Afellay, Toivonen (Bakkal 84.) – Lens (Reis 46.), Berg, Dzsudzsák
Gól: Mijadinoszki (35.), Engelaar (40.), Reis (66.)
Sárga lap: Berg (34.)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Miért ünnepeljük a kutyánk születésnapját?
Miért ünnepeljük a kutyánk születésnapját?
Az előadás a kutyákkal kialakított kapcsolatok vizsgálatának tapasztalatait mutatja be a debreceni könyvesboltban.
Gólrekordert „csinált”  a Ferencvárosból a DVSC
Gólrekordert „csinált” a Ferencvárosból a DVSC
A debreceniek történetük során ritkán kaptak öt vagy több gólt Ferencváros otthonában.
Gazdaság
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Nagy Márton: szükség van a kínai kapcsolatokra
Azt mondta, erősíteni kell a két ország közötti együttműködést.
Támogatott tartalom
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.