Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elmaradt a debreceni csoda Genovában, de szégyenről szó sincs!

| 2010. 09. 30. | 22:49:36
Debrecen – Nagy veréstől féltettük a Lokit a genovai Európa Liga-mérkőzésen, ám kiderült, felesleges volt aggódni: a debreceni fiúk kikaptak, de nem vallottak szégyent.
Elmaradt a debreceni csoda Genovában, de szégyenről szó sincs!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az első percekben annak lehettünk tanúi, hogy minden hajdúsági DVSC-je összeszedte magát a nemzetközi megmérettetésre, a debreceni futballisták jól adogattak, fegyelmezetten és viszonylag pontosan játszottak, így nem kerültek szorult helyzetbe. Jó volt látni a mieink hozzáállását, egyből kezdett visszatérni a Loki-drukkerek hite: mégiscsak van csapatunk, és nem is rossz.
A mintegy félszáz, Genovába látogató piros-fehér fanatikus hangja ugyan nem érvényesült nagyon az igencsak aktív Doria-szurkolók elnyomása alatt, ám a debreceni otthonokban és kocsmákban öblösen zúgott a Hajrá, Loki! Az első negyedórában nem is volt gond, Szakály lövésén (a kapus fogta) kívül nem volt nagy esemény.

Aztán amikor már kezdtünk megnyugodni, beütött a krach: Laczkó rántotta le Pazzinit a 16-oson belül, a cseh bíró büntetőt ítélt (egyébként végig a hazaiaknak fújt), a sértett pedig értékesítette (1-0). A 18. percben tehát vezetést szerzett a Sampdoria, így az volt a kérdés, a Loki hogy reagál. Nos, jól reagált, továbbra is jól játszottak a Herczeg-legények, igaz, Curci kapuja előtt elfogyott a tudomány. A szünet előtti negyedóra tétje az volt, hogy a Samp eldönti-e a meccset, vagy marad nyitott kérdés a második félidőre is. Maradt, mert bár a hazaiak némi fölénybe kerültek, a DVSC nem tört meg, sőt, Czvitkovics 23 méteres, éppen a kapu mellé zúzott lövése révén a 45. percben csaknem egyenlített. Csak az a csaknem ne lett volna...

A második játékrészt is jól nyitotta a magyar bajnokcsapat, ügyes megoldásokkal próbált építkezni (Yannick éles szögből még Curcit is megtornáztatta), a Sampdoria pedig félgőzzel várt a lehetőségre. A magyar válogatott Koman Vladimir egyébiránt jól játszott a genovaiaknál, ám ennek most nem örültünk. Annak viszont igen, hogy az utolsó félórába lépve továbbra is nyílt volt a csörte, még abban is lehetett reménykedni, hogy egyenlít és pontot szerez a Loki a nagyhírű Sampdoria otthonában.
Helyzet ugyan nem nagyon adódott Czvitkovicsék előtt, ám ismerjük a futball alapigazságát: helyzettel nem lehet eredményt elérni, csak góllal. Vártuk tehát a Loki-találatot (a 67. minutumban Kiss Zoli 18-ról majdnem megszerezte), és közben hallgattuk a DVSC-tábor az egyre lelkesebb biztató dalát, amely ekkor néha már betöltötte a Ferraris-stadiont. A népszerű Czvitkovics Cicó ezt fokozandó ismét próbálkozott, ám nem tudott kifogni az olasz kapuson.

A véghajrában aztán már nem volt sansza a piros-fehéreknek a gólra, így maradt az 1-0 a Sampdoriának. Az olaszok nem lehetnek büszkék rá, nekünk, magyaroknak pedig nem kell szégyenkeznünk.

EURÓPA LIGA, I-CSOPORT, 2. FORDULÓ.
Sampdoria (olasz) –Debreceni VSC 1–0 (1–0).
Luigi Ferraris Stadion, 20 000 néző. Vezette: Libor Kovarík (cseh).
Sampdoria:
Curci – Cacciatore (Zauri, 71.), Accardi, Volta, Lucchini – Dessena, Mannini (Guberti, 58.), Palombo, Koman (Marilungo, 81.) – Cassano, Pazzini. Edző: Domenico Di Carlo.
Debrecen: Malinauskas – Nagy Z., Simac, Mijadinovszki, Laczkó – Kiss Z., Varga J., – Szakály P. (Kulcsár, 46.), Czvitkovics, Yannick (Bódi, 88.) – Coulibaly. Klubmenedzser: Herczeg András.
Sárga lap: Lucchini (57.), ill. Mijadinoszki (17.), Kiss Z. (61.).
Gól: Pazzini (18., 11-esből).
A csoport másik meccsén: Metaliszt Harkiv-PSV Eindhoven 0-2 (gól: Dzsudzsák, Berg).

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Elektromobilitás: muszáj lesz visszaereszkedni a földre
Kérdés, hogy ki dönt az irányról most, amikor fordulóponthoz érkeztünk, hangzott el a Debrecen Drive-on.
Két magyar bor is Trófea-díjat nyert a világ egyik legnagyobb versenyén
Több ezer bort neveztek a világ minden tájáról.
Támogatott tartalom
Comic Con őrület Budapesten: rekordszámú rajongó ünnepelte a popkultúrát
Comic Con őrület Budapesten: rekordszámú rajongó ünnepelte a popkultúrát
Óriási sikerrel zárult a hétvégi Budapest Mastercard Comic Con, amelyre minden eddiginél többen voltak kíváncsiak.
A debreceni cégcsoport tagja 3 milliárd forintot fektetett be
A debreceni cégcsoport tagja 3 milliárd forintot fektetett be
Elérte legmagasabb pontját az ipari csarnok épülete Szentgotthárdon.
Gyermeknap a Zsuzsival
Gyermeknap a Zsuzsival
Az idén 142 éves erdei kisvasútja nagyszabású gyermeknapi programokkal kedveskedik utasainak.