Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Metaliszt nem a riói buszmegállókban szedi össze a braziljait

| 2010. 09. 14. | 14:40:12
Debrecen – Utánajártunk, mire számíthatunk csütörtökön este, csak a miheztartás végett. Sajnos semmi jót, kecsegtetőt nem találtunk, csak eurómilliókért vásárolt brazilokat, ukrán válogatottakat.
A Metaliszt nem a riói buszmegállókban szedi össze a braziljait
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Aligha van futballdrukker Debrecenben, aki vitatná, hogy a DVSC az első Európa Liga meccsén száll harcba a legjobb sansszal a győzelemért. A fogadóknál azonban még most sem esélyes. Kíváncsiak voltunk, hogy menyit nyerhetnénk, ha a Lokira fogadnánk, és a Herczeg-gárda legyőzné csütörtökön este a Puskásban a Metaliszt Harkiv együttesét. A Sportingbetnél kedden délben 3,05-szörös pénzért lehetett megtenni a debreceni győzelmet, ami nem olyan rossz, ám az érem másik oldala, hogy  a fogadóiroda szakemberei nem a hajdúsági együttest tekintik favoritnak. A Harkiv sikere 2,15-szörös pénzt ér, míg a döntetlenre 3,25-szörös a szorzó.

A Betclicnél sem áll jobban a Lokotív, győzelme 3.25-ös pénzt ér a fogadónak. Azok a szurkolók, akik szeretnek kevesebbet kockáztatni, de bíznak egy magyar sikerben, 1.48-as oddsért fogadhatnak a Debrecen győzelmére és döntetlenjére együtt, hogy két esélyük is legyen ezen a meccsen. H a Debrecen szerzi a meccs első gólját, úgy 2.20-szeres pénzt tehetnek zsebre a vállalkozó kedvűek.

Mi alapján döntöttek a fogadóirodáknál?

Mitől ilyen jók a saját bajnokságukban kieső helyen álló ukránok? – tettük fel a kérdést, és utánanéztünk, hogy ne gyötörjön tovább a kíváncsiság.

A harkivi stadion a 2012-es EB egyik helyszíne lesz

Az „átlagmagyarnak” az ukrán labdarúgást két klub jelenti, a Dinamo Kijev és a Sahtar Doneck, pedig jócskán vannak még jó csapatok északi szomszédainknál. Az egyik ilyen a Metaliszt Harkiv, mely sorozatban négyszer szerezte meg a bronzérmet a bajnokságban, vagyis idén negyedszer indult el a nemzetközi kupákban. A DVSC-vel annyi a közös vonás, hogy a Metaliszt is belekeveredett egy bundaügybe, ezért levontak a harkiviaktól kilenc pontot a bajnokságban, így most kieső helyen állnak. Ez azonban ne tévesszen meg senkit, mert a harkivi gárdában se szeri, se száma a remek futballistáknak, így aligha tanyáznak sokáig a tabella alján.

Az egyik legnagyobb ászuk a szerb Marko Devics, akit annyira megszerettek az ukránok, hogy tiszteletbeli ukránnak fogadták, állampolgárságot adtak neki, és játszott az ukrán válogatottban is. A kék-sárga nemzeti gárdába a Metaliszt még ad néhány jó „zsugást”. Az egyik Andrij Vorobej, aki eddig a Sahtarban lőtte a gólokat, ezentúl azonban a harkivi színekben riogatja majd az ellenfelek bekkjeit. A középpályás Denisz Olijnyik neve csenghet még ismerősen, illetve a hátvéd Alekszandr Romancsuké, akik bemutatkoztak már az ukrán nemzeti tizenegyben.

Marko Devics

Ahogy azt a Dinamo Kijev és a Sahtar Donyeck kapcsán megszokhattuk, igencsak szeretik a légiósokat Ukrajnában, főleg a brazilokat. A Metalisztban is van annyi „szambás”, hogy Dunát – akarom mondani Dnyepert – lehetne rekeszteni. Fontos tudni, hogy ezeket a brazil legényeket nem egy riói buszmegállóból szedték össze. Cleiton Xavier például 4,5 millió euróba került – a Palmeirastól vették –, és Leandróék ellen egy továbbjutást jelentő góllal törlesztett valamicskét a csillagászati árából. Még mielőtt megemésztené a nyájas olvasó a négy és fél millió eurót, egyszerre dolgozza fel azt is, hogy egy másik brazilt, a Taison művésznevű aranylábút 6,3 millió euróért vették meg a Libertadores-kupát nyert Internacionalból. Ha az égiek velünk vannak, akkor ő még nem játszik a Loki ellen, mert nemrég érkezett meg Harkivba, eddig legalábbis nem játszott még az új kenyéradóinál.



Cleiton Xavier, a 4,5 millió eurós brazil

A Metalisztnál van még brazil – például Edmar és Fininho –, a változatosságot az argentin Cristian Villagra jelenti, s a színt a szenegáli Papa Gueye viszi a csapatba. S akkor még a kelet-európaiakról nem is beszéltünk...

A Loki ellenfelét tehát butaság lenne egy kézlegyintéssel elintézni, és a DVSC-t veresége esetén csúfosan megróni. A Metaliszt játékosállománya összehasonlíthatatlanul jobb a debreceniekénél, és akkor még óvatosan fogalmaztunk. A Herczeg-gárda azonban reményeink szerint nem feltartott kezekkel lép pályára, mert láttunk már karón varjút...

BeA

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Az eső miatt nem léphet pályára Marozsán
Az eső miatt nem léphet pályára Marozsán
A szoboszlói teniszező párosban mérettette volna meg magát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Különleges bokrétaavató a debreceni Sensirionnál
A dolgozói létszám megduplázódik a bővítéssel.
Felújítást kell végezni a vízműtelepen
A födém belső vízszigetelése tönkrement.
Szakítanának a fenntarthatatlanná vált gyakorlattal a reformátusok a Püspöki palotában
Ha minden úgy megy tovább, ahogy eddig, az összes ingatlan elértéktelenedik – érvelnek.
Támogatott tartalom
Comic Con őrület Budapesten: rekordszámú rajongó ünnepelte a popkultúrát
Comic Con őrület Budapesten: rekordszámú rajongó ünnepelte a popkultúrát
Óriási sikerrel zárult a hétvégi Budapest Mastercard Comic Con, amelyre minden eddiginél többen voltak kíváncsiak.
A debreceni cégcsoport tagja 3 milliárd forintot fektetett be
A debreceni cégcsoport tagja 3 milliárd forintot fektetett be
Elérte legmagasabb pontját az ipari csarnok épülete Szentgotthárdon.
Gyermeknap a Zsuzsival
Gyermeknap a Zsuzsival
Az idén 142 éves erdei kisvasútja nagyszabású gyermeknapi programokkal kedveskedik utasainak.