Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nincs mese, Hadház kedvenc Jóskájának kiütés kell!

| 2010. 09. 24. | 14:02:17
Hajdúhadház – Talán pályafutása utolsó nagy lehetősége előtt áll Nagy József, Hajdúhadház hőse, első olimpikonja, aki szombaton este Szentpéterváron világbajnoki címmeccset vív az azerbajdzsáni Ali Ismailovval.
Nincs mese, Hadház kedvenc Jóskájának kiütés kell!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy József promótere augusztus első hetében kötötte le a meccset, sok idő tehát eleve nem volt a felkészülésre, és hősünk egyébként sem az a típus, aki egy ilyen hír hallatán azonnal és nagy elánnal ront be az edzőterembe. Gondos szellemi ráhangolódás után, egy hónappal ezelőtt érezte elérkezettnek az időt, hogy fizikailag is felkészüljön az azerbajdzsáni Ali Ismailov elleni találkozóra, melynek tétje a PABA cirkálósúlyú világbajnoki öve. A PABA (Pan Asian Boxing Association) szervezet nem tartozik a legismertebbek közé, de azért nagyságát jelzi, hogy már több mint 30 országban jelen van, és szervez mérkőzéseket. Szöulban székel, és elsősorban az eurázsiai, illetve a távol-keleti „bokszpiacon” terjeszkedik – írta korábban a profiboksz.hu.

Nagy József bekopogott nevelőedzője, Gábor László ajtaján, és megkérte, hogy álljon mellé a felkészülésben. A régi idők sok szép emlékére a mester nem mondhatott nemet, még akkor sem, ha a tökéletes felkészüléshez szükséges idő nem állt rendelkezésre.
– Ahhoz képest, mennyit tudtunk együtt dolgozni, kifejezetten jó erőállapotban engedtem el Józsit Szentpétervárra. Úgy állított be hozzám egy hónapja, hogy idén még nem látott bokszkesztyűt, mindent az elejéről kellett kezdeni. Fokozatos terhelést kapott, napi két edzéssel próbáltuk behozni a lemaradást, és a végére már tűrhető állapotba került. Ledobott körülbelül tíz kilót, 87 és fél kilóval mérlegelt az utóbbi napokban. Budapesten szpáringoltunk 12 menetet – négy menetre Kótay Misi szállt be –, és örömmel tapasztaltam, hogy bírta kondival – mondta a Cívishírnek Gábor László edző.

Nagy Józsefnek, akit a magyar bokszéletben Hóhér művésznéven is emlegetnek, minden tudására szükség lesz Szentpéterváron, hiszen ellenfele, az azeri Ismailov nem tegnap látott először szorítót. A 36 éves Ismailov korábban birtokolta a tekitélyesnek számító WBO szervezet interkontinentális címét is, valamint tavaly májusban mindössze megosztott pontozással kapott ki a WBO világbajnoki címét akkor birtokló argentin Victor Emilio Ramireztől. Nagy Józsefnek is van azért mire büszkének lenni: közép-, majd nagyközépsúlyú interkontinentális, illetve cirkálósúlyú WBF-bajnoknak mondhatja magát.

– Ismailovnak egy meccsét láttuk videón, ez alapján elmondható, hogy erősebb testalkatú, mint Józsi, de nem gyorsabb. Egyébként nem kell taktikázni, pontozással úgysem tud nyerni Oroszországban egy magyar, tehát nincs mese, ki kell ütni az azerbajdzsánit. Látok erre némi esélyt, még akkor is, ha kevés volt az idő a felkészülésre, mert Jóskában mindig benne van a meglepetés – fejezte ki reményét Gábor László.

BeA

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
A hazai pálya előnye: a miskolci Német-Németh duó nyerte a Diósgyőr-ralit
A hazai pálya előnye: a miskolci Német-Németh duó nyerte a Diósgyőr-ralit
Német Gábor pályafutása során először nyert hazai ralibajnoki futamot abszolútban.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Elektromobilitás: muszáj lesz visszaereszkedni a földre
Kérdés, hogy ki dönt az irányról most, amikor fordulóponthoz érkeztünk, hangzott el a Debrecen Drive-on.
Két magyar bor is Trófea-díjat nyert a világ egyik legnagyobb versenyén
Több ezer bort neveztek a világ minden tájáról.
A debreceni cégcsoport tagja 3 milliárd forintot fektetett be
Elérte legmagasabb pontját az ipari csarnok épülete Szentgotthárdon.
Debrecen polgármestere a Lázár-féle Közlekedési Múzeumról
Papp László a Természettudományi Múzeumról is beszélt.
Támogatott tartalom
Comic Con őrület Budapesten: rekordszámú rajongó ünnepelte a popkultúrát
Comic Con őrület Budapesten: rekordszámú rajongó ünnepelte a popkultúrát
Óriási sikerrel zárult a hétvégi Budapest Mastercard Comic Con, amelyre minden eddiginél többen voltak kíváncsiak.
Gyermeknap a Zsuzsival
Gyermeknap a Zsuzsival
Az idén 142 éves erdei kisvasútja nagyszabású gyermeknapi programokkal kedveskedik utasainak.
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A szigorú vizsga azért fontos, mert később egy apró figyelmetlenség is okozhat balesetet.