Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az öklük lesz a fegyverük Koszovóban

| 2010. 09. 13. | 16:07:55
Debrecen – Irgalmatlan hosszú buszozás és egy kőkeménynek ígérkező meccs vár a DVSC bokszcsapatára a héten. Koszovó tavasszal behódolt, s most bosszúra készül.
Az öklük lesz a fegyverük Koszovóban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A BoxingOne Liga B csoportjában a címvédő debreceniek eddig hibátlanok, a két hazai (Vasas, Koszovó), illetve az degenbeli (Galánta) meccsüket egyaránt megnyerték, és vezetik a tabellát. A neheze azonban csak azután következik. A csoportelsőséget előbb Pritsinában, majd a Vasas és a Kecskemlét közös csapat ellen kell védeni, szintén idegenben. A rájátszásban majd különösen fontos lesz a csoportelsőség, mert a rájátszásban a hazai pályát vagy más kedcvezményezett státuszt jelent.

– A bajnoki cím kötelez! Mi nyertük a tavalyi bajnokságot, és idén azzal az eltökélt szándékkal vágtunk neki a ligának, hogy ezt a címet meg akarjuk védeni – jelentette ki Deél István, a DVSC vezetőedzője. – Éppen ezért a legerősebb összeállításunkban utazunk Koszovóba, de az útnak induló csapat névsorának kihirdetésével még várok. A felkészülés a szokott mederben, jól halad.

Tudjuk Deél Istvánról, hogy nem az a panaszkodós fajta, ezért nem említette például, hogy a csapatnak két ásza, Kalucza Norbert és sámsoni vendégbunyós, Varga Miklós is sérüléssel bajlódott, ezért mindketten kihagyták a szoboszlói Papp László-emlékversenyt a múlt hét végén, és kérdés, hogy mennyire kapnak erőre péntekig, amikor Pristinában lép színre a DVSC csapata. Nem túl jó előjel, hogy Móna Imre nem a bokszteremben, és nem verejtékes edzésmunkával töltötte a nyarat, hanem egyéb civil elfoglaltságai akadtak, ezért ő aligha lesz erőssége a debreceni gárdának az ősz folyamán. A másik vendégbunyós, Görbics Gábor éppen most járta meg a küzdősportok világjátékát, azaz Kínát, ahol második lett kick-boxban, és félő, hogy a stílusvátlás, a kemény pekingi meccsek, illetve a hosszú út szétforgácsolta az erejét.

A DVSC-t ezzel együtt sem kell félteni, hiszen tehetséges bunyósok egész sora kész a bevetésre. Deél István ezért sem szolgált csapatösszeállítással, amikor a liga hivatalos honlapjának tudósítója faggatta.

A DVSC a Vasas és a Kecskemét közös gárdájával utazik az többségében albánok lakta Koszovói köztársaságba. Az ügy pikantériája, hogy az útitársak a legnagyobb riválisok a csoportelsőségért vívott harcban, a közös útnak pedig a takarékosság adott értelmet, de szakmai haszna is lesz, hiszen mindkét gárda feltérképezheti a másikat. Míg a debreceniek pénteken, addig a fővárosi-kecskeméti gárda szombaton lép szorítóba Koszovóban.

– Kihasználom az alkalmat, és igyekszem majd őket is feltérképezni. Debrecenben megnyertük ellenük az első mérkőzést, de a csoportunkban a végső erősorrend novemberben, a visszavágón dőlhet el. Hozzáteszem, mivel együtt utazunk, ők is látják majd a mi csapatunkat küzdeni – így a hajdúsági csapat mestere.

A BoxingONE Championship legfrissebb hírei, a versenynaptár és az aktuális tabella a www.boxingone.com oldalon tekinthető meg. A mérkőzésekről a B1 liga televíziós partnere, a SportKlub készít hosszabb összefoglalót, amely szeptember 22-én kerül képernyőre.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Fülöp Attila: Böszörményben nagy hagyománya van az idősekről való gondoskodásnak
Fülöp Attila: Böszörményben nagy hagyománya van az idősekről való gondoskodásnak
Az államtitkár szerint a harcos hajdúk itt vannak a gondoskodó hajdúk.
Hirdetés
Hirdetés
Joao Oliveira távozik a Debrecentől
Joao Oliveira távozik a Debrecentől
Tíz bajnoki mérkőzésen lépett pályára.
Gazdaság
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata
Az ajánlatokat május 28-ig várják.
Adóbevallás: siessen, ha még nem fogadta el a tervezetet!
Adója 1+1 százalékáról is dönthet.
Középiskolások ingyenes jogosítványszerzése: körvonalazódik a kép
Sok minden még nem tiszta, de várhatóan hamarosan kormányrendeletet hirdetnek ki.
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Támogatott tartalom
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A szigorú vizsga azért fontos, mert később egy apró figyelmetlenség is okozhat balesetet.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.