Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tanítsátok móresre a szászokat, hajdúsági lányok!

| 2010. 10. 13. | 14:11:29
Lipcse – Az osztrák sztárgárda legyőzése után a német sikercsapatnak, a HC Leipzignek is megmutathatja oroszlánkörmeit a DVSC. Mindent bele, lányok! (tv: Viasat 3, 19.30, élő)
Tanítsátok móresre a szászokat, hajdúsági lányok!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A B csoportban a két győztes csap össze, a DVSC-hez hasonlóan ugyanis a Lipcse is nyerni tudott, méghozzá idegenben, a spanyol Navarra otthonában. Ez is jelzi, hogy a szászországi hölgyek igencsak komoly játékerőt képviselnek. Ez azonban elmondható a DVSC-ről is, különben nem lenne ott a főtáblán a Bajnokok Ligájában. A DVSC bár a végén megszenvedett a Hypóval, a meccs folyamán többször is hosszú perceken át magas nívón és látványosan kézilabdázott. No meg remekül védekezett, mindössze húsz gólt kapni a Hypótól egyenesen dicsőség!

A lipcsei hölgykoszorúról túl sok infónk nincs, abból azonban levonhatunk némi következtetést, hogy tavasszal a középdöntőben egy csoportba került a Győrrel, és esélye sem volt Görbiczékkel szemben. Konkoly Csaba együttese oda-vissza nyert: Lipcsében két góllal (23–21), itthon tizeneggyel (30–19). Mindenesetre az a tény, hogy legjobb nyolc közé jutott, tiszteletet parancsol.

A Loki és a HC Leipzig még soha nem találkozott ergymással. A kezi.hu statisztikája szerint a német csapat az utóbbi öt évben több jelentősebb eredményt ért el a nemzetközi porondon. 2009-ben az EHF-kupában vívott finálét, és maradt alul mostani legyőzőjével, a spanyol Itxako Navarrával szemben, illetve a már említett, tavalyi BL-negyeddöntőra lehetnek még büszkék a szász vásárváros csapatának szurkolói.

Szóval annyit tudunk, hogy a Lipcse gyengébb volt tavaly, mint a Győr, és nyáron nem sikerült számottevően erősítenie. A kezi.hu szerint a dán Jensen edzőnek nehéz dolga volt a szezon előtt, hiszen több kulcsjátékosa is abbahagyta profi karrierjét (Sara Holmgrrn, Lisa Wiren, Henrike Schuderer), norvég védőjátékosa, Renate Urne pedig gyermeket vár. Érkezett a helyükre Rannveig Haugen az Esbjergtől, Louise Lyksborg Koppenhágából és két német játékos, Anne Müller és Loraine Hellriegel.

– Nem volt meglepő számunkra, hogy a magyarok legyőzték a Hypo-t – nyilatkozta Jensen. – Nagyon erős csaptuk van, ami már a selejtezők alatt is világosan látszott. Nagyon gyors játékot játszanak és jól együtt van a csapatuk. A mi győzelmünknek Spanyolországban a következetesség, a fegyelem, a csapategység és a küzdőszellem volt a kulcsa, de a siker ellenére a földön maradtunk. Most szerdán szeretnénk egy újabb lépcsőfokot megmászni, hogy egy továbbjutásra esélyes helyről várhassuk a folytatást.

Köstner Vilmos is dicsérte az ellenfelet, s így foglalta össze az esélyeket a helyszínen:
– A Lipcse jó csapat, nem véletlenül jutott nyolc közé a BL-ben legutóbb. Szeretnénk Németországban is jól játszani! Az biztos, hogy nagy küzdelem lesz, s hogy nagyon nehéz itt nyerni.

Jó hír, hogy Bulath Anita térde sokat gyógyult szombat este óta, így van esély a játékára, és a győzelembe vetett hitet erősítheti, hogy a házigazdák nem verhetetlenek a csodálatos Arena Leipzigben. A német bajnokság első négy meccsét simán behúzta a soros BL-rivális, az ötödik derbin azonban kikapott otthon a Thüringertől, mely vezeti is előtte a pontvadászatot.  

Női Bajnokok Ligája, B-csoport, 2. forduló:
19:30: LIPCSE-DVSC-KORVEX – tv: Viasat3
Lipcse, játékvezetők: Togstad, Kristiansen (norvégok)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vámos Petra búcsúzik Debrecentől. Vajon győzelemmel?
Vámos Petra búcsúzik Debrecentől. Vajon győzelemmel?
Telt ház előtt rendezik meg a DVSC Győr elleni rangadóját a Hódosban.
Hirdetés
Hirdetés
Két debreceni születésű celeb is szerepel az RTL új kalandjátékában
Két debreceni születésű celeb is szerepel az RTL új kalandjátékában
A világ negyedik legnépszerűbb ilyen jellegű műsora.
Gazdaság
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata
Az ajánlatokat május 28-ig várják.
Adóbevallás: siessen, ha még nem fogadta el a tervezetet!
Adója 1+1 százalékáról is dönthet.
Középiskolások ingyenes jogosítványszerzése: körvonalazódik a kép
Sok minden még nem tiszta, de várhatóan hamarosan kormányrendeletet hirdetnek ki.
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Támogatott tartalom
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A szigorú vizsga azért fontos, mert később egy apró figyelmetlenség is okozhat balesetet.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.