Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Világszínvonalú Debrecen orvosképzése

| 2018. 01. 15. | 16:09:00
Hallgatóbarát és modern egyetemi környezet.
Világszínvonalú Debrecen orvosképzése
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A világ bármely pontján megállják a helyüket azok az orvosok, akik a Debreceni Egyetem hazai és nemzetközi elitbe tartozó Általános Orvostudományi Karán sajátítják el a gyógyítás tudományát. Az idén 100 éves debreceni orvosképzés versenyképessége vitathatatlan.

Az orvosi és egészségtudományi képzéseket indító vidéki felsőoktatási intézmények között évek óta stabilan tartja vezető helyét a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kara. A Times Higher Education tavaly nyilvánosságra hozott tematikus ranglistája pedig a világ élvonalába rangsorolta a Debreceni Egyetem orvosképzését. Az ide jelentkező diákok pezsgő egyetemi éveik alatt magas fokú, a jövő változó elvárásaihoz igazodó tudás birtokába juthatnak, mindezt egy hallgatóbarát, modern campuson.

– Az Általános Orvostudományi Kar 2018 szeptemberében induló képzései közül vélhetően az általános orvos szak iránt lesz a legnagyobb érdeklődés, hiszen hagyományosan ez a legnépszerűbb szak. A magyar program mellett 30 éve angol nyelvű orvosképzésünk is van, amellyel az egyetem nemzetközi színvonalon is jelentős szerepet tölt be

– fogalmazott Mátyus László dékán.

A száz éves fennállását idén ünneplő orvostudományi karon olyan szaktekintélyektől tanulhatnak a hallgatók, aki nemzetközi oktatási, klinikai és tudományos tapasztalatokkal rendelkeznek. Az osztatlan általános orvos szak mellett az orvosi diagnosztikai analitikus alapszakra is lehet jelentkezni a karon. A képalkotó diagnosztika és a laboratóriumi analitika az orvos- és egészségtudomány gyorsan fejlődő, nélkülözhetetlen területe. Mesterképzésben klinikai laboratóriumi kutató, táplálkozástudományi, valamint molekuláris biológia szakra jelentkezhetnek a diákok – utóbbi különlegessége, hogy hazánkban csak a Debreceni Egyetemen valósul meg orvostudományi kar gondozásában.

– A kar képzési stratégiájában kulcsfontosságú a jövő kihívásaira való felkészülés és a folyamatos megújulás. A magas szintű elméleti és gyakorlati oktatás színvonalát egyebek mellett az új évezred elvárásaihoz igazodó e-tananyagok bevezetésével és egyre több „skill” laboratórium létrehozásával szeretnénk tovább emelni

– tette hozzá a professzor.

A klinikai tárgyak oktatásában Debrecenben kiemelt szerepe van Klinikai Központnak, a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház pedig a tavalyi integrációnak köszönhetően új távlatokat nyit, és páratlan lehetőséget biztosíthat a gyakorlati képzésben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Autó égett az Ispotály utcán
Autó égett az Ispotály utcán
A mellette álló járműben is kár keletkezett.
Gazdaság
Középiskolások ingyenes jogosítványszerzése: körvonalazódik a kép
Sok minden még nem tiszta, de várhatóan hamarosan kormányrendeletet hirdetnek ki.
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Három réteget hozna helyzetbe a Civil Fórum Debrecen
Másként képzelik el a lakásprogramot.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.