Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szomorú szezonvég: csak nyolcadik a Debrecen

mti | 2024. 05. 07. | 20:00:03
A DEAC kosarasai ennél jóval sikeresebb szezonra számítottak.
Szomorú szezonvég: csak nyolcadik a Debrecen
A nyolcadik helyen zártak a debreceniek (Fotó: deac.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagyot küzdött Sopronban, de így is a nyolcadik helyen zárta a 2023-24-es bajnoki szezont a DEAC kosárlabdacsapata, miután kétpontos vereséget szenvedett a hűség városában. Andjelko Mandics együttese az utolsó fél percre ledolgozta 17 pontos hátrányát, de a kulcspillanatban jó döntéseket hozó SKC végül 89-87 arányban diadalmaskodott.

A debreceni első mérkőzéshez hasonlóan Sopronban sem övezte túl nagy érdeklődés a 7. helyért folytatott párharcot, ám az igencsak foghíjas lelátók ellenére is mindkét együttes nagy energiákkal kezdte a találkozót. Az első percben Drenovac kosaraira Gill válaszolt, ám ezt követően Griffin vezérletével sorozatban hét pontot dobott a házigazda (9-4). Buljevic és Williamson centerezéseinek köszönhetően a negyed második felében kettőre zárkózott a DEAC, s bár többször is átvehették volna a vezetést, Sidibe kettő plusz egyes akciójával ismét elléptek a hazaiak, sőt Fazekas és Sitku hárompontosaival a játékrész végére tíz pontra növelték előnyüket (24-14).

Potyogtak a kosarak a második etap kezdetén, a dobópárbajból igazán egyik fél sem tudott előnyt kovácsolni, Tadics és Mócsán triplái után Gasper Potocnik látta jobbnak kikérni első taktikai szünetét (36-26). Mindkét fél területvédekezéssel igyekezett lelassítani ellenfelét, mely a dunántúliaknak sült el jobban, Griffin hárompontosa, Nichols két középtávolija és Molnár ziccere után pedig kialakult a mérkőzés addigi legnagyobb különbsége (49-32). A negyedet ugyan Mócsán dudaszós távolija zárta, de az öltözőbe így is 14 pontos soproni előnnyel vonulhattak a felek.

A fordulás után leült a játék, rengeteg üres dobást hibázott mindkét együttes. A holtpontról a Debreceni Egyetem mozdult el hamarabb, Williamson faulttal együtt értékesített kettese, és Mócsán triplája után rég nem látott közelségbe kerültek (53-47). A hazai időkérés után Gill törte meg a hazaiak rossz sorozatát, de Mócsán és Drenovac dupláinak köszönhetően már csak négy volt közte. A negyed hajrájában az SKC újra elkapta támadásban a fonalat, két hárompontost is értékesítettek, de a hajdúságiak hat pontot így is lefaragtak félidei hátrányukból (65-57).

Williamson távolijával indult a záró felvonás, de Gill zsákolásával és Csendes büntetőivel hamar újra kétszámjegyűre nőtt a különbség. A második félidőben Mandics ugyan már nem adott lehetőséget az érezhetően motiváltságát vesztett Edwin-Buljevic párosnak, ám ennek ellenére is szépen tartotta magát a DEAC, öt perccel az órán Garamvölgyi kosara után még mindig volt esély a győzelemre (74-67). Két perc volt már csak hátra mikor Tadics átdobta a soproni zónát, majd egy sikeres letámadás után újra megtette ezt, így látótávolságon belülre kerültek a fehér-feketék (80-77). Nichols kosarára Czermann válaszolt azonnal, Fazekas betörése után pedig Mócsán süllyesztett el egy triplát fél perccel a vége előtt (84-82). Ezt követően Tadics szerzett labdát, majd végigrobogott a pályán és kiegyenlített. 

Tíz másodperccel a vége előtt Nichols faulttal együtt dobta be ziccerét, és mivel a keze sem remegett meg, így újra az egyenlítésért támadhatott a DEAC. A Mócsánnak szánt bedobást azonban megszerezték a hazaiak, Gill pedig bezsákolta az ajándék labdát, így a csapatkapitány dudaszós hármasa már csak a szépítésre volt elég.

A Debreceni Egyetem ezzel a nyolcadik helyen zárta a szezont, s bár a ZTE elleni heroikus negyeddöntő után igencsak összeesett a játék, a szezon utolsó félidejével sikerült jó szájízzel zárniuk az idényt.

Eredmény, a 7. helyért, 2. mérkőzés:
Sopron KC – DEAC (24-14, 25-21, 16-22, 24-30)
SKC: Nichols, Meszlényi, Gill, GRIFFIN, Molnár csere: SIDIBE, Csendes, Fazeka, Sitku
DEAC: Edwin, Neuwirth, Drenovac, Williamson, Buljevic csere: MÓCSÁN, Czermann, Garamvölgyi, TADICS, Várszegi.
A párharc végeredménye: 2-0, a Sopron javára.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Nádas Péter azért nem kapott irodalmi díjat, mert fehér férfi
Nádas Péter azért nem kapott irodalmi díjat, mert fehér férfi
Noha a regényét a zsűri korábban mesterműnek minősítette.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Három réteget hozna helyzetbe a Civil Fórum Debrecen
Másként képzelik el a lakásprogramot.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát