Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megkérdőjelezhetetlen az állásbörze létjogosultsága

civishir.hu | 2023. 11. 10. | 14:55:31
Ötszáz nyitott álláshely a BDR Média Kft. Debreceni Állásbörzéjén.
Megkérdőjelezhetetlen az állásbörze létjogosultsága
Több mint 30 kiállító 500 nyitott pozíciót kínál az érdeklődőknek (Fotó: civishir.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A régió legnagyobb munkaadóinak részvételével, több mint 30 kiállító 500 nyitott pozícióval várja az érdeklődőket a Cívishírt is működtető BDR Média Kft. által rendezett állásbörzén a Fórum bevásárlóközpont -1. szintjén november 10-én 18 óráig. A BDR Média Kft. immár 12. állásbörzéje ezúttal is átfogó képet ad Debrecen és a vármegye gazdaságáról.

Az eseményen tiszteletét tette Papp László polgármester is, aki a hivatalos megnyitó előtt Bereczki Szabolccsal, a BDR Média Kft. vezetőjével közösen látogatta végig a standokat.

– A korábbi évek tapasztalatai és a kiállító partnerek visszajelzései alapján jól döntöttünk, hogy a Fórumot választottuk állásbörzénk helyszínéül. Meggyőződésünk, hogy fiatalos környezetben a partnerek sokkal könnyebben egymásra találhatnak, és olyan érdeklődőket is vonzanak, akik egy feszes, szabályozott hivatali rendezvényre nagy valószínűséggel nem mennének el – fogalmazott köszöntőjében Bereczki Szabolcs, hozzáfűzve, hogy az állásbörzével nemcsak a munkát keresőket, hanem a tanulni vágyókat, pályakezdőket, váltani akarókat és újrakezdőket is meg tudják szólítani.
Megkérdőjelezhetetlen az állásbörze létjogosultsága - mondta Bereczki Szabolcs, a BDR Média Kft. vezetője (Fotó: civishir.hu)

 – Megkérdőjelezhetetlen egy ilyen rendezvény létjogosultsága, amikor látható, hogy Debrecen gazdasága robbanásszerűen növekszik, a régióban betöltött vezető szerepe pedig folyamatosan és megállíthatatlanul erősödik. Az állásbörzén a munkaerőpiac meghatározó szereplői vonulnak fel. A vállalkozások fejlődésének legnagyobb gátja pedig a megfelelő munkaerő utánpótlása, megtalálása. A kiállítással ezt az űrt szeretnénk betölteni – mondta Bereczki Szabolcs, akit Papp László polgármester követett a pulpitoson, hogy megnyissa az állásbörzét.

Debrecen nem a külföldi, hanem a hazai, a térség és Debrecen munkaerőire épít - fogalmazott Papp László polgármester (Fotó: civishir.hu)

A városvezető úgy fogalmazott, egy állásbörze rendkívül fontos a városban működő cégek számára. Mint mondta, jó érzés volt végigsétálni a standok előtt, a város cégeinek, intézményeinek jelentős része itt van, a standokat tartalommal töltötték meg. Debrecen gazdasági növekedését úgy szemléltette, hogy sok ezer munkahely jött létre, megtöbbszöröződött a munkahelyek száma, és amíg néhány évvel ezelőtt közel 5 százalék volt a munkanélküliek aránya, ma már csak három százalék. – A szakképzett munkaerő jelenléte nagyon fontos.

Debrecen nem a külföldi, hanem a hazai, a térség és Debrecen munkaerőire épít, ezekre a fiatalokra összpontosít. Első lépésként a képzési feltételeket olyan irányba állítottuk, ami vonzóvá teszi a fiataloknak Debrecent. A város stratégiai ágazatként tekint az oktatásra. 2015-ben 7 ezer 500 diák tanult a Debreceni Szakképzési Centrumban, szeptemberben pedig már több mint 12 ezer. Szisztematikusan dolgoztuk ki, hogy a városban és a környéken élő fiatalokra építsük Debrecen jövőjét. Folytatjuk a megkezdett utat, és célunk, hogy a szakképzési centrumunknak 15 ezer diákja legyen.

Az oktatási intézményekben infrastruktúra-fejlesztési programokat indítottunk, így nincs akadálya a szakképzésben részt vevő tanulói létszám további növekedésének – sorolta a fiatalokért tett tevékenységeket Papp László, aki az állásbörze jelentőségével kapcsolatban hangsúlyozta: fontos, hogy minél többféle munkát tudjanak bemutatni, és a munkaadók itt minden kötelezettség nélkül találkozhassanak az emberekkel. Egy adott munkahelyről pedig az ott dolgozóktól kapott információ a leghitelesebb. 

– A Menton Jobs májusban nyitotta meg irodáját Debrecenben, és célként tűztük ki, hogy a munkavállalókat és a munkáltatókat összehozzuk, tehát segítsünk a munkavállalóknak megtalálni a megélhetésükhöz a lehetőséget. Az állásbörzét ehhez nagyon jó kezdeményezésnek éreztük – válaszolta a Cívishír kérdésére Bikádi Andrea, a Menton Jobs régióvezetője. Elmondta, munkaerő-közvetítéssel és munkaerő-kölcsönzéssel is foglalkoznak.

– Mi is lehetőséget kínálunk az állást keresőknek. Kicsit más típusút, mint a szalag melletti vagy a gyári munka, a sofőrködés. Ez gyerekekkel való törődés, róluk való gondoskodás. Kocsis Attila, a Kelet-magyarországi Református Gyermekvédelmi Központ lelkésze úgy fogalmazott, talán kakukktojások a kiállítók között, de ők is mindenképpen szerettek volna bemutatkozni. Nemcsak állást kínálnak, hanem egy kis lelki táplálékot is hoztak: egy kis alakú Új Szövetséget és keresztény témájú könyveket.                                                                                                                                                                                                                                         

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Az Országgyűlésben ismét szóba került a debreceni akkumulátorgyár
Az Országgyűlésben ismét szóba került a debreceni akkumulátorgyár
LMP: mit tesz a kormány a környezetszennyező akkumulátorgyártó cégek megfékezésére?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.