Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szünet után lefocizta a pályáról a DVSC-t a Ferencváros

| 2024. 05. 05. | 20:12:29
Óriási tudásbeli különbség tátong a két együttes között. Ez most a szomorú debreceni valóság.
Szünet után lefocizta a pályáról a DVSC-t a Ferencváros
Lisztesék átgázoltak a Lokin a szünet után (Fotó: fradi.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amennyiben a DVSC-sek komolyan gondolják a negyedik hely megszerzését, úgy annak a tudatában léptek pályára a 31. forduló záró mérkőzésén, hogy három pontot szereznek. Még akkor is, ha éppen a Ferencváros élvezi a hazai pálya előnyét.

Egy közös akció keretében a játékosok – anyák napja lévén – az édesanyjukkal vonultak ki a küzdőtérre. Szép gesztus volt – a televíziós kommentátor szerint a Ferencváros elnöke, Kubatov Gábor kezdeményezte.

Húsz másodperc alatt gólt szerzett a Ferencváros Traoré révén, de méteres lesről. A Loki első említésre érdemes akciója Vajda nevéhez fűződött: a fiatal középpályás 20 méterről durrantott fölé. Egyébként csendesen csordogált a meccs, vélhetően azért, mert a bajnok Ferencváros számára semmiféle téttel nem bírt a találkozó, Sztankovics néhány alapemberét – például Zakariassent vagy Marquinhost – pihentette. Ezzel együtt a zöld-fehérek voltak valamivel aktívabbak, de ez nem a helyzetek számában, hanem csak a labdabirtoklásban nyilvánult meg. A DVSC támadásai a pontatlan passzok miatt már a felpályánál elakadtak. A zöldek annyiban álltak közelebb a gólszerzéshez, hogy Megyerinek egyszer kellett védenie, Dibusznak pedig egyszer sem.

Eseménytelen és iram nélküli első 45 percet láttunk. A közönségnek Antal Péter bíró félidőt jelző sípja megváltás volt.

Ojediran és Szuhodovszky helyett Romanchuk és Tuboly érkezett a Lokiba a szünet után.

Alig telt három perc a második félidőben, máris megszerezte a vezetést a Ferencváros. A 49. percben Cissé lövését Megyeri csak kiütni tudta, és a berobbanó Abena közelről a debreceni kapuba kotorta a labdát (1–0). Alig hat percre volt szüksége a bajnoknak, hogy megduplázza az előnyét. Abu Fani forintos passzával Traoré ugrott ki a jobb oldalon, kapura vezette a labdát, majd éles szögből a kifutó Megyeri mellett a hosszú sarokba helyezett (2–0).

A 63. percben Varga Barnabás lábában volt a harmadik FTC-gól, de az üres kapu megtréfálta, és szilveszteri műsorba illő helyzetet puskázott el.

A DVSC a 64. percben szépített, Vajda jobbról, az alapvonal közeléből lőtte ki a hosszú felsőt, megszerezve ötödik gólját a szezonban (2–1). Sajnos Vajda öröme hamar bánatba fordult át, ugyanis két perc múlva ő szabálytalankodott Lisztessel szemben a debreceni tizenhatoson belül. Tizenegyes! A büntetőt Varga Barnabás értékesítette, visszaállítva a kétgólos különbséget (3–1).

A 72. percben Abena piszkált bele egy rosszul sikerült lövésbe a debreceni kapu előtt, ezzel lepte meg Megyesit, aki tehetetlennek bizonyult (4–1). Ekkor kinézett egy csúnya zakó a DVSC-nek, hiszen nehezen vagy inkább sehogy sem tudta tartani a lendületbe jött hazaiakat. A 80. percben jött az ötödik is: Abu Fani 16 méterről talált be (5–1).

A DVSC-nek momentumai sem voltak, és a játék képe alapján a négygólos hazai siker még a debreceniekre nézve hízelgő, hiszen lehetett volna több is. Ez a szomorú valóság egy Loki-drukker számára...

OTP Bank Liga, 31. forduló.
FTC–DVSC 5–1 (0–0).
Groupama Aréna, 12 000 néző. Vezette: Antal P.
FTC: Dibusz – Botka, Cisse, Abena, Ramirez (Pászka, 81.) – Maiga, Katona B. (Ben Romdhan, 73.) – Traore (Sevikyan, 73.), Abu Fani (Tóth, 81.), Lisztes (Kodro, 73.) – Varga B. Vezetőedző: Dejan Stankovic.
DVSC: Megyeri – Baranyai, Dreskovic, Lagator, Ferenczi – Ojediran (Romanchuk, 46.), Szuhodovszki (Tuboly, 46.) – Vajda (Kocsis, 85.), Dzsudzsák (Loncar, 73.) , Domingues (Szécsi, 73.) – Bárány. Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.
Gól: Abena (49., 72.), Traore (56.), Varga B. (68.), Abu Fani (80.), illetve Vajda (63.).
Sárga lap: Varga B. (58.), illetve Lagator (58.), Tuboly (74.).

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Magyar Péter után Bayer Zsolt is utcára hív
Magyar Péter után Bayer Zsolt is utcára hív
Eljött az idő, hogy erőt mutassanak „a normális emberek” – mondta.
Gazdaság
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Három réteget hozna helyzetbe a Civil Fórum Debrecen
Másként képzelik el a lakásprogramot.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát