Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Letartóztatta a Debreceni Járásbíróság a sárga seicentós testvérpárt

| 2022. 01. 29. | 17:20:00
Ékszerboltot akartak kirabolni a Hatvan utcán.
Letartóztatta a Debreceni Járásbíróság a sárga seicentós testvérpárt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Járásbíróság nyomozási bírója január 29-én egy hónapra elrendelte annak a két szerb férfinak a letartóztatását, akikkel szemben fegyveresen, erőszakkal, az élet vagy a testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel megvalósítva elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt indult büntetőeljárás. A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a gyanúsítottak jelenlétének biztosítása, a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében indítványozta a bíróságnál a letartóztatásukat. A járásbíróság megállapítása szerint az ügyészi indítvány megalapozott.

A rendelkezésre álló bizonyítékok szerint a gyanúsítottak előzetesen megállapodtak abban, hogy a 46 éves férfi által egy korábban végzett terepfelmérést követően ékszereket és készpénzt fognak eltulajdonítani egy debreceni ékszerboltból. A testvérpár január 27-én 10 óra körül megjelent a Hatvan utcai ékszerboltnál.

Sporttáskát, kötözőzsineget, gázriasztó fegyvert vittek magukkal és gépjárművet is szereztek. Amikor a 46 éves gyanúsított belépett az ékszerüzlet eladóterébe, ott a sértett figyelmét vásárlási szándékkal elterelte. A gyanúsított testvére, a 37 éves férfi szintén bement az üzletbe, majd ott azonnal rászegezte a sértettre a nála lévő fegyvernek látszó tárgyat. A sértett ekkor közölte a gyanúsítottakkal, hogy mindent vihetnek, ennek ellenére ezt követően a szerb állampolgárok a sértettre támadtak, őt

ököllel megütötték, majd rugdosni kezdték. Eközben a gyanúsítottak az ékszerüzlet előadópultjára kihelyezett tálcában lévő ékszereket beseperték a sporttáskába, mindeközben a sértettet folyamatosan bántalmazták. A sértett erőteljes védekezése és ellenállása következtében a gyanúsítottak az eltulajdonítani szándékozott ékszereket nem tudták magukkal vinni, a fegyvert és a sporttáskát is a helyszínen hagyták és elmenekültek az üzletből.

Rendőrségi üldözést követően rövid időn belül Debrecen belvárosábanelfogták őket.

A bíróság álláspontja szerint a személyi szabadságot korlátozó bírói engedélyes kényszerintézkedés különös okai a két férfi esetében megállapíthatóak. A gyanúsítottak a bűncselekmény elkövetése után a helyszínről elszöktek, elfogásukra üldözést követően került sor, így megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, illetve elrejtőznének. Mindketten külföldiek, szerb állampolgárok, így tartózkodási helyük ismeretlenné válna a kényszerintézkedés elrendelése nélkül.

A 46 éves gyanúsított Magyarországon többszörösen büntetett előéletű, eddig már több alkalommal követett el vagyon elleni bűncselekményeket ékszerüzletek sérelmére. Jelen bűncselekményt úgy követte el, hogy Magyarország területéről kiutasítás hatálya alatt állt. Az ő esetében megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb, akár hasonló jellegű erőszakos vagyon elleni bűncselekményt követne el. A 37 éves testvére vonatkozásában ugyancsak megalapozottan feltehető, hogy rendezetlen életvitelére, megélhetési forrásának hiányára tekintettel újabb, akár erőszakos vagyon elleni bűncselekményt követne el.

[Beillesztett cikk: Megtámadtak egy ékszerkereskedőt Debrecen belvárosában, videón az elfogás!]

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gyermeknapot „termett” a kultúrpark és a Debreceni Egyetem kapcsolata
Gyermeknapot „termett” a kultúrpark és a Debreceni Egyetem kapcsolata
Koncerttel is várták a gyerekeket az állatkertben az egyetem családi napján.
Hirdetés
Hirdetés
Mentőt is riasztottak a debreceni karambolhoz
Mentőt is riasztottak a debreceni karambolhoz
A tűzoltók áramtalanították az autókat.
Gazdaság
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Három réteget hozna helyzetbe a Civil Fórum Debrecen
Másként képzelik el a lakásprogramot.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát