Fenhetik a fogukat a debreceni gurmék!
A négy elem (tűz, víz, föld, levegő) mint inspiráció, tanyasi csirke, 34 kiállító, köztük most először Michelin-csillagos étterem: egyebek mellett ezekkel ajánlották a 8. Debrecziner Gourmet Fesztivált, amelyet június 14-16. között rendeznek a Békás-tónál.
– A fesztivál eredeti célja, hogy a hazai gasztronómiának legyen kelet-magyarországi seregszemléje, jusson el a helyi műértő közönséghez, a helyi éttermek találkozzanak a nemzetközi trendekkel. Az elmúlt évek nem kedveztek az ágazatnak, így még szükségesebb, hogy lehetőséghez jussanak. Debrecen gazdasága növekszik, lesz fizetőképes kereslet, a városvezetés elkötelezett az éttermi-kávéházi kultúra fejlesztésében – hangsúlyozta Papp László. Debrecen polgármestere örömét fejezte ki a főszponzor személyének, mondván, az egyik legjelentősebb magyar élelmiszeripari vállalat támogatásával a rendezvény akár szintet is léphet a következő években.
A szeptember végéig tartó debreceni fesztiválszezon indító eseményéhez Mészáros Réka a fine diningot kísérő szórakoztató programokkal csinált kedvet. Így fellép Palya Bea, a Zaporozsec zenekar, Dj.Németi, lesz standup, könyvbemutatók, koktélshow, de a kávépörkölés szakértőivel csakúgy találkozhatnak, mint ismert séfekkel. A futball Eb-re pedig külön helyszínnel készülnek.
A sajtótájékoztatónak helyet adó IKON étterem séfje, Thür Ádám (IKON) kitért rá: az idei gasztrofesztivál a négy elem jegyében zajlik, s bár erről nem kívánt többet elárulni, az kiderült, hogy csípős ételekből (tűz) nem lesz hiány.
A Master Good cégcsoport képviseletében Lippai Attila elmondta: a tavalyi jó visszajelzések sarkallták őket arra, hogy 2023 után idén is elvállalják a főszponzorságot. A rendezvényhez a több mint 20 éve piacon lévő tanyasi csirke termékük passzol a leginkább – tette hozzá –, amely a fine dining gasztronómiában is jól működik.
RaL