Legyen a Cívishír a kezdőlapom! |  Kedvencekhez adom |  RSS 

Civishir.hu

Vanda, Paula
2015.01.26.
Nonstop tárgyalják Debrecenben a fekete sereg vezérének ügyét
Nyomtatható verzió Cikk küldése e-mailben Üzenet a szerkesztőnek
2012-01-23 18:03
2 hozzászólás

Debrecen – Másodfokú bíróságként a Debreceni Ítélőtábla jár el M. Róbert és társai ügyében. A férfi első fokon életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott.

Nonstop tárgyalják Debrecenben a fekete sereg vezérének ügyét
M. Róbert
hirdetés

A fekete seregként ismertté vált bűnszervezet az ügyészség szerint prostitúcióval, védelmi pénzek szedésével, tartozásbehajtással foglalkozott, erőszakos küzdelmeket folytatott a mindezekből származó illegális jövedelmekért és még a fegyveres leszámolástól sem riadt vissza. A monstre perben, amiben csak a perbeszédek több mint egy hónapig tartottak, az ügyész tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést indítványozott M. Róbertre, míg védője bizonyítottság hiányában történő felmentést kért. A vádhatóság képviselője a további 29 vádlott közül 23 esetében kért fegyházbüntetést.

Száz év magány

A Legfelsőbb Bíróság kirendelése alapján a Debreceni Ítélőtábla jár el M. Róbert és társai ügyében másodfokú bíróságként. A vád többek között bűnszervezetben elkövetett emberölés kísérlete, zsarolás kísérlete, lőfegyverrel visszaélés, zsarolás volt, az első rendű vádlott M. Róbertet az első fokon eljáró Fővárosi Bíróság életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte. M. 28 társa összesen több mint 100 év fegyházat a Fővárosi Bíróságon kedden kihirdetett elsőfokú ítélet szerint. A Debreceni Ítélőtábla Balla Lajos vezette büntetőtanácsa  február 27. és március 2. között tűzött ki folytatólagos tárgyalást az ügyben.

Címkék: bűncselekmény,

Kapcsolódó cikkek:

Feliratkozás hírlevélre
civishir.hu, hvg.hu  
hirdetés
 
 
Share |

Hozzászólás a cikkhez Hozzászólás írásához kérjük, lépjen be!
Név:
Hozzászólás szövege:
A hozzászólás elküldéséhez, kérem, írja be a képen látható karaktereket!

A felhasználási szabályzatba ütköző hozzászólásokat szerkesztőségünk bármikor törölheti.


  szerkesztő írta 2012-01-24 08:41:43  
Majd a jogerős másodfokú ítélet után.  Nemhelga írta 2012-01-24 07:37:03  
M Róbert?...a romagyilkosságok gyanusítottjainak ki van írva a neve...neki meg a társainak miért nincs?Vissza az oldal tetejére