Legyen a Cívishír a kezdőlapom! |  Kedvencekhez adom |  RSS 

Civishir.hu

Vanda, Paula
2015.01.26.
Itt az első bűnügyi hír, amiben leírják, hogy a vádlottak romák
Nyomtatható verzió Cikk küldése e-mailben Üzenet a szerkesztőnek
2011-10-24 17:23
5 hozzászólás

Budapest – Közösség tagja elleni erőszak is szóba került, azaz hogy magyarsága miatt vertek meg egy diákot még két évvel ezelőtt. A jogerős döntés szerint azonban garázdaság volt; enyhítették az elkövetők büntetését.

Itt az első bűnügyi hír, amiben leírják, hogy a vádlottak romák
Jogerős!
hirdetés

A Pesti Központi Kerületi Bíróság korábban közösség tagja elleni erőszak miatt mondta ki bűnösnek valamennyi vádlottat, ezt az ítéletet változtatta meg a Fővárosi Bíróság, és a többségüket garázdaság miatt mondta ki bűnösnek, szabadságvesztésük mértékét pedig jelentősen csökkentette 1 év 10 hónaptól 3 év 6 hónapig terjedő börtönbüntetésre. Egyetlen vádlott esetében mondta ki a bíróság, hogy közösség tagja elleni erőszakot követett el, a többi vádlott esetében azt állapította meg, hogy a támadásnak más motivációja volt, nem pedig a sértett magyarsága.

Közösség tagja elleni erőszak helyett garázdaság

A vádlottak romák, közülük korábban egy nem vallotta magát annak. Az ügy előzménye, hogy az egyik vádlott 2009 szeptemberében a VIII. kerületben belekötött egy fiúba, majd rokonaival, ismerőseivel szidalmazta, üldözte, ütlegelte. A támadók trágár kifejezésekkel illették a diákot, egyikük még késsel is fenyegetőzött. A bíró felidézte: az első fokú döntés szerint az egész társaság azzal, hogy magyargyalázó szavakat használt, közben kergette a sértettet, megvalósította a közösség tagja elleni erőszakot. A másodfokon eljáró bíróság azonban ezzel nem értett egyet.

Buzi magyarozás és lábrúgás

A bíró kifejtette: egy vádlott támadása kívülálló számára valóban motiválatlan volt, ő belekötött a diákba, és többi között azt mondta: buzi magyar, hogy mersz bejönni az utcámba, ahol a cigányok az urak. A bíró felhívta a figyelmet rá, hogy a támadó lábműtéten esett át, ezt valamennyi rokona tudta, akik már a hangos kiabálásra futottak ki az utcára, arra, hogy a támadó beteg lábát megrúgta a sértett. A bíró hozzátette: a rúgás megtörtént. A döntés értelmében egy fiatalkorú vádlottnak egy évet javítóintézetben kell töltenie, a másodrendű 2 év, a harmadrendű 3 és fél év, a negyedrendű 2 és fél év, az ötödrendű 3 év, a hatodrendű 2 év 9 hónap, míg a hetedrendű vádlott 1 év 10 hónap börtönbüntetést kapott. Utóbbi kezéről már a tárgyalóteremben levették a bilincset, és szabadon távozhatott.

Címkék: roma, cigány,

Kapcsolódó cikkek:

Feliratkozás hírlevélre
MTI  
hirdetés
 
 
Share |

Hozzászólás a cikkhez Hozzászólás írásához kérjük, lépjen be!
Név:
Hozzászólás szövege:
A hozzászólás elküldéséhez, kérem, írja be a képen látható karaktereket!

A felhasználási szabályzatba ütköző hozzászólásokat szerkesztőségünk bármikor törölheti.


  Lucky írta 2011-10-25 10:15:04  
Sárréti!
Sorry, de vitatkoznom kell veled. A liberalizmus nem elvtelen, éppen ellenkezőleg, a legmodernebb, leghumánusabb, legjobb politikai ideológia. Az más kérdés, hogy ezt a szót az SzDSZ nevű politikai gittegylet szitokszóvá süllyesztette, a jobboldali zsurnaliszták pedig szerettek lovagolni rajta.
Nem az a liberalizmus, hogy a cigány bűnözőre nem mondhatjuk, hogy cigány. Mint ahogyan a liberalizmushoz semmi köze sincs Gyurcsánynak meg a többi posztkommunista gengszternek. Ők csak megélhetési álliberálisok.
Szóval ne keverjük a szezont a faszommal. :-)  sárréti írta 2011-10-25 09:54:39  
Mostmár láthatjuk, hová vezuet a parttalan, elvtelen"liberalizmus". A "másság" hangsúlyozása, a pozitív diszkrimináció ( mindenféle követelmény nélkül! )A népcsoport azonnal észreveszi, hogy "szüret", minket védenek. Ebből nem az6t vonják le, hogy majd ők is változnak, alkalmazkodnak a normákhoz, hanem érzik, hogy velük szemben bizonytalan a hatóság. A "politikailag korrekt beszédmód még az elkövetők nemzetiségét sem engedi megnevezni. Tessék: itt vannak a nagy "eredmények". A Törvény előtti egyenlőség elve nem ismer semminemű megkülönböztetést: a bűn, az BŰN, bárki kövesse el. ( Talán a jogi egyetemen ezt is tanítják?)  Zaphod Beeblebrox írta 2011-10-25 00:23:38  
Azért vannak még különbségek. K. Árpádéknak kimondják a teljes nevüket, nem takarják ki az arcukat, itt meg még a nevük kezdőbetűjét se tudhatjuk meg.  ébredj írta 2011-10-24 21:43:24  
Hogy merészel védekezni az a büdös magyar, mikor megtámadja egy sukár csávó?  emberijogok írta 2011-10-24 19:26:26  
Ne nemá, hogy az első eset. És a több tízezret hova söpörte
ez a beszari ballib bíróság?Vissza az oldal tetejére