Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kapja be, aki bírja gyomorral!

| 2011. 04. 08. | 10:26:31
Debrecen – Jött a hír: bezár a debreceni húsüzem. A cég közleménye szerint a magyar hústermék nem versenyképes Nyugaton. Hát, el is hiszem. Meg kéne próbálni esetleg kutyaeledelként értékesíteni, hátha több esély lenne.
Kapja be, aki bírja gyomorral!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A magyar szereti a hasát, tudjuk. A magyar hasa meg szereti a húst. Mert a hús finom. Meg genetikailag úgy kódolt e nemzet, hogy van foga és állkapcsa a húst megrágni. Ha az ősmagyarok konyhájában a hús volt az „alap”, akkor nehogy már vegán tengődjünk!  Már csak ezért sem, mert a vegetáriánust éri a legdurvább diszkrimináció. Például vegát nem szívesen látnak azon a kerti partin, ahol a marhalábszár-pörkölt a menü, és nem táplálkozástudományi megfontolásból, hanem pusztán bizalmatlanságból. A vega a húsevő többség szemében deviáns, mint az absztinens. Aki nem eszi meg a bográcsos marhapörit, s nem öblíti le sörrel/borral/pálinkával, az több mint gyanús – teszem hozzá: pofátlan is –, ezáltal állandó célpont, akinek mindig magyarázkodnia kell, és mindig hülyén jön ki a vitából. A magyar, akinek volt gyerekszobája, és nem érte különösebb perverzió serdülőként, hétpofára zabálja a húst. A tányérjában nem látja az ártatlan boci pillantását, mert a boci a való világban élelmiszer, és nem öleb.

Húsevő hazánkfia ellen azonban merényletet követnek el, mégpedig hosszú, nagyon hosszú évek óta. No nem a vegák bosszúból , hanem a húsevő gengszterek anyagi haszonszerzés céljából. Nem az a baj, hogy a csirkét, a disznót, a marhát szteroidokkal tömik, hogy nőjenek, attól még lehetne ehető és finom a kolbász. Azért nem finom, mert mócsingot, inakat, bőrt, gumót és Isten tudja, hogy mit darálnak még bele. A debreceni párosról akkor szoktam le, amikor mogyorónyi nagyságú mócsingok akadtak fenn a torkomon úgy tíz éve egy szép szombat hajnalon a debreceni piacon, s ha nincs véletlenül egy üveg sör előttem, fulladásos halált állapít meg az orvosszakértő. A sör életet ment! A magyar szárazkolbászok zöme minősíthetetlen, egy kilóhoz egy féldoboznyi fogpiszkálóval lehet nyugodtan számolni, az élelmiszeridegen anyagok úgy be tudnak ragadni a fogak közé, hogy kifejlett kézügyességgel is csak nagy küzdelem árán lehet azoktól megszabadulni. A magyar hústermékek nagyszerű minősége mese habbal, valóban annyira pocsék, hogy az ember a vega lét iránt kezd egyre nyitottabbá válni, s fejben számol annak minden negatív következményével.

A debreceni húsüzem megszűnik, amit egyébként nagyon sajnálok, mert egzisztenciájukat hirtelen elvesztő emberek kerülnek utcára, de közben azon morfondírozom, hogy a mócsingos, inas, ehetetlen, emberi fogyasztásra alkalmatlan kolbászt gyártó vállalkozásokat miért nem érte utol már réges régen a totális csőd? Az ügyben ráadásul büntetőjogi felelősség is felmerül, mert egészen nyilvánvaló, hogy előre megfontoltan csinál selejtet a magyar húsipar. A jó kolbász receptje nem túl bonyolult, az senkin se foghat ki. De minőségit gyártani nem elég jó biznisz, a gyors meggazadagodás titka: a szart drágán eladni. Sikerült tönkrevágni a legendás magyar márkákat, kilónként háromezer forintért annyi mócsingot, szalonnabőrt, E250-et kapunk, hogy az ezer forintos parasztkolbász csak egy fokkal mérgezőbb, tehát financiálisan jobban megéri.

A debrecenit birtokló szlovák cég közleménye szerint a magyar hústermék nem versenyképes Nyugaton. Hát, el is hiszem! Meg kéne próbálni esetleg kutyaeledelként értékesíteni, hátha több esély lenne. Mondok valamit: itt sem versenyképes. Csak éppen azt esszük, ami van. Vagy vegák leszünk, és akkor már csak egy lépés a guminő.

Cs. Bereczki Attila
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Több mint 2300-zal kevesebb postás van Magyarországon, mint 2022-ben
Több mint 2300-zal kevesebb postás van Magyarországon, mint 2022-ben
Nagy Márton közölte, a Magyar Postára a jövőben is szükség lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.