Legyen a Cívishír a kezdőlapom! |  Kedvencekhez adom |  RSS 

Civishir.hu

Károly, Karola
2015.01.28.
Csak azért is magyar foci!
Nyomtatható verzió Cikk küldése e-mailben Üzenet a szerkesztőnek
2012-03-23 13:34
15 hozzászólás

Debrecen – Tegnap este átadtam magam a spanyol focinak. A Barcelonát és a Real Madridot már jobban unom, mint a csalfa férj az otthoni szexet, gondoltam, egy pikáns Betis–Espanyollal búcsúztatom a napot. Nagy hiba volt.

Csak azért is magyar foci!
hirdetés

Persze az ember nem tudhatja előre, hogy a világ legerősebb bajnokságában is képesek sokkal rosszabb meccset játszani, mint a Paks a Pápa ellen. A két együttes védői például annyit idétlenkedtek az első félidőben, hogy Mészáros Norbi Simaccal masszív másnaposan elegánsabban teljesített volna, mégsem esett gól, mert a középpályások és a csatárok még az alapvonalat sem találták el, nemhogy a kaput. A szünetben a Sport TV stúdiójában Hegyi Iván, a magyar sportújságírás Obi-Wan Kenobija éppen nem mondta ki, hogy „ez kurva szar”, de szépen körülírta. A Betis–Espanyol – a hetvenedik perc tájékán elaludtam – jó szórakozást ígért, de annyi bénázást hozott, hogy büntetni kellene vele.

Mondjuk azt, aki a szerencsétlen magyar labdarúgáson élcelődik. Sokan vannak. Úgy tűnik, nem megy ki a divatból. A milliós látogatottságú, bevállalós és nagyon progresszív Index Katasztrofális, reménytelen címmel jelentette meg tudósítását a Ferencváros–DVSC bajnokiról. Három hétre elfelejtettem, de a Betis–Espanyol kínzása közben felsejlett. A zsurnaliszta akkora arccal fikázza a meccset, a két csapatot és az egész magyar focit, mint ide Jereván. Kíváncsi vagyok, hogy tud-e egy egyenest belerúgni a labdába? Szerintem nem. Ha tudna, akkor nem hozakodna elő a spanyol és az angol futballal a magyar foci mocskolódása közepette, mint ahogyan az ember nem rúgja ki a nőjét az ágyból azzal, hogy „csúnyább vagy, mint Jennifer Lopez”!

Méghogy a magyar foci nem adott életjelet! A klasszikus üzleti futball megteremtésére tett kísérletek jelenleg is zajlanak, és legalább történik valami, vége az önhülyítő csodavárásnak, a kilencvenes évek nihiljének, vagy szabadrablásának, nézőpont kérdése. Ha nem is gombamód, de szaporodnak a Nyugatról adaptált, akadémiai rendszerű képzések szerte az országban. Debrecenben éppen a héten tették le a Loki hetedhéthektáros focisulijának alapkövét. Leesett a tantusz: az alacsony itthoni nevelési költségekkel szemben a nemzetközi piacon jelentős bevételek kecsegtetnek. Tudjuk, Debrecenben már milliárdos hasznot is hozott a focibiznisz, egyrészt a jó érzékű játékospolitika, másrészt a nemzetközi porondon való részvétel által.

A fikázók számára talán rossz hír, de a focit a magyarok is felérik ésszel. Csak a szép zöld és egyenletes talaj hiányzik. Meg a stadionok. Nálunk egy kicsit sárgás fű, és a labda nagyon dadog, de csak azért is magyar foci!

Cs. Bereczki Attila

Címkék: labdarúgás, foci, sport,

Kapcsolódó cikkek:

Feliratkozás hírlevélre
civishir.hu  
hirdetés
 
 
Share |

Hozzászólás a cikkhez Hozzászólás írásához kérjük, lépjen be!
Név:
Hozzászólás szövege:
A hozzászólás elküldéséhez, kérem, írja be a képen látható karaktereket!

A felhasználási szabályzatba ütköző hozzászólásokat szerkesztőségünk bármikor törölheti.


  Obi van kenobi írta 2012-03-26 11:14:10  
Marcika, te Debrecen-fóbiás provokátor, visszasunnyoghatsz a cig*telepedre, és imádkozhatsz hogy az egyik butapesti csapatod ki ne essen, mint az már divat az utóbbi időkben.

Ahogy azt tapasztalhattad, nem egyik évről a másikra történik a feljutás.... :))))

Becsüld meg hogy ebben a sz@r magyar fociban a "legjobbak" közt van jelenleg a kis csapatocskád... Egyenlőre.

Így utólag, nem is akkora gond, hogy lehullott a Pápának egy pontot, izguljanak csak a bundapesti csapatok a bent maradásukért... :)

Nem vétetlenül habzott az alkesz sötétzöld edző szája a Hali meccs után.
Szegények... :)

Hajrá Loki!  ébredj írta 2012-03-24 16:10:32  
Marci bácsi, nem kell magyar meccset nézni és Cívishírt olvasni, akkor marad időd moziba járni és Indexen élvezkedni.
Azt úgy is hozzád hasonló magyargyűlölők írják, szerkesztik.
Amúgy 2-0, szevasz :D  Zaphod Beeblebrox írta 2012-03-24 11:55:51  
Abban is majdnem biztos vagyok, ha egy fővárosi csapat érte volna el ezt az eredményt, egész nap nyomnák a statisztikát, mert a veretlenség mellett ott van még a legtöbb rúgott gól, legkevesebb kapott gól, így a legnagyobb gólkülönbség, így meg csak fanyalogva elmondják a kötelezőt, hogy első helyen áll veretlenül, és még stadiont is akarnak, pedig aki most feljött a kilencedik helyre, jobban ráférne.
Hajrá Loki!  Hattori Hanzo írta 2012-03-24 11:15:32  
Gratula a cikkhez! Hajrá Magyar foci! az indexes marci bácsi cirkusza pedig hadd főjön a saját levében! :)  Zaphod Beeblebrox írta 2012-03-24 10:43:14  
Mindenesetre, ha szabad választanom, én szívesebben olvasom Cs. Bereczki Attila írásait, mint egy olyan hozzászólóét, aki egy Loki-val kapcsolatos cikk alatt a Kossuth gimnázium, a győri Révai, a szegedi Ságvári, a budapesti Radnóti és az aszódi javítóintézet helyzetébe zavarodik bele, miközben a cikk íróját alkalmatlannak tartja feladatára.  marci bácsi cirkusza írta 2012-03-24 10:18:02  
lokika, te akkor az a "egy darab érvet nem tudok felhozni, vitázáshoz alkalmatlan vagyok ezért csak személyeskedni tudok és még azt se túl acélosan" típusú köcsög vagy?" Amúgy komolyan, ilyen üldözési mániád (kisebbségi komplexusod) lehet, hogy szerinted egy-két finom kritika megfogalmazása mögött, már mindenképp tomboló focista- és focigyűlölet lappang.  lokika írta 2012-03-24 09:06:07  
marci, te vagy az a "kurva okos vagyok, majd én megmondom, hogy milyen a foci, a magyar focisták bunkók, minek az én pénzemből stadion" típusú köcsög. Nem sértő ha egy vakról kijelentjük, hogy vak. Igazad van, te beton vak vagy. A m,agyar foci olyan viszonyítva a nemzetközihez, mint amilyen például te is lehetsz a saját szakmádban. A feleséged mégsem szid téged, hogy milyen hülye vagy, fiam. :)  marci bácsi cirkusza írta 2012-03-24 02:38:36  
tibold nem értem hogy a cikk írójának és az általa írt cikk szidásával miért gyaláznám a magyar focit. Utána meg azt írod, hogy igazából szociális problémáim vannak és ezért "mocskolom" a Bereczki úrat. Ez így eléggé értelmetlen összefüggés.

Szerintem igazából neked vannak szociális problémáid (komplexusaid) abból adódóan, hogy én állítólagosan leszarozom, pocskondiázom, lesajnálom és gyalázom a magyar focit pedig közben egy szóvál nem ejtettem ki a számon ezeket a szavakat sőt még nem is utaltam. Igazából csak két megjegyzést tettem, ami szerintem nem is sértő, ha az nem sértő, ha egy vak emberről kijelentjük azt, hogy vak. Tehát nálad, valamiféle rémkép vagy rögeszme lehet az, hogy mindenki - kivéve azt a 50 ezer embert aki hetente kijár focimeccsre - utálja gyűlöli a magyar focit, sőt még titeket is h "kimertek" járni meccsre. Sőt aki még esetleg kritizálni is meri, vagy véleményt formál róla, de nem tud 10 milliárd forinttal segíteni rajta az már maga az antikrisztus.

A "Nosza hát!" része a kommentednek többszöri olvasásra is elég ködös nekem. Most akkor a magyar foci szintjével megvagy elégedve? Vagy te se, csak beszélni nem szabad róla? Esetleg az, hogy (mint szinte a világon mindenhol) ez a legnépszerűbb sportág, már mentség mindenre? Meg ha már valami a miénk, akkor el kell fogadni olyannak amilyen és minden állapottól eltekintve csak szeretni lehet?

És tényleg nem akarok kötözködni, de moziba többen járnak hetente ha az NB1-es meccseket vesszük. :-)
  tibold írta 2012-03-24 02:10:28  
marci, te a cikkírón keresztül gyalázod a magyar focit. Hogy a cikkírót miért szidod, az a saját szociális problémád. De hogy a magyar focit pocskondiázod, csak mert az Magyarországon divat, az több, mint undorító.
Tényeket nem mondasz, csak ugatsz! Bajod van a magyar labdarúgás szintjével?Nosza hát! Mutasd meg, hogy többre vagy képes! De egyszerűbb feladatot kínálok neked: hozz ki legalább annyi embert hétvégente, amennyi kijön Debrecenbe a Loki-meccsekre.
Ócsárolsz alaptalanul, noha fogalmad sincs semmiről. Több, mint húsz ezren mentünk Pestre, ezért az általad lesajnált csapatért és fociért. Szar? Neked lehet, nekem nem! Illetve ha szar is, a miénk, mint ez az ország az összes hibájával.

A focit gyalázhatod a végtelenségig, a tények a magukért beszélnek: még ez a "szar" szint is messze a legnépszerűbb sportág és szórakozás e hazában.  marci bácsi cirkusza írta 2012-03-24 02:00:44  
Kedves tibold!

1. Az egyedüli, akit az előbbi írásban gyaláztam az a cikk írója (és ő szerintem meg is érdemli). Minden más (a magyar foci szintje a spanyol labdarúgáshoz, az utánpótlás nevelés helyzete) TÉNY.

2. Mondandóm nem is életbölcsességet kínál vagy megoldást pusztán próbál rámutatni arra (ahogy az ötödik bekezdésben is tettem) mi nem röpíti előre a magyar foci helyzetét.

3. Mit kell bebizonyítani? Ha magyar labdarúgás helyzetét, akkor szerintem fölösleges mert eléggé egyszerű felmérni a szintjét.

4. Rombolni tényleg egyszerűbb mint építeni, de ezt nem tudom magamra venni. Nem is értem miért jegyezted meg.

5. Annak megállapításához pedig hogy melyik a tisztább, eléggé sok, többek közt relatív szempont alapján kéne megvizsgálni a két kategóriát, tehát erről állást foglalni nehezebb feladat, mint szegény Sziszüphosznak munkája végére érnie. (Sőt ez szerintem nem is lenne mentség a magyar foci helyzetére.)  tibold írta 2012-03-24 01:33:54  
marci bácsi, hova ez a \"fennkölt\" stílus, amikor te is csak gyalázkodsz, miközben a mondandód értéke egyenlő a nullával?!
A magyar futball gyalázóinak, az olyanoknak, mint te is vagy, se szeri, se száma. Naná, hiszen köpködni könnyebb, mintsem bebizonyítani. Meg hát valljuk is be, rombolni egyszerűbb, mint építeni.
Azon persze gyorsan felülemelkedtek, hogy a magyar futball jelen állapotában is tisztább, tisztességesebb (bundával, Kutasikkal együtt), mint a magyar közélet, a magyar politikai elit Schmitt Pálostól, indexestől együtt.  marci bácsi cirkusza írta 2012-03-24 01:12:48  
Tisztelt Bereczki úr!

Egy ilyen cikk írása megírása után az az érzésem támadt, hogy egy olyan szintű valóságtorzító mezőben él, hogy magánál az ég zöld a fű kék és a fülünkön vesszük a lavegőt. (Vagy ukázba van adva az ilyen badarságok írása a fizetésért cserébe.) Álításom alátámasztása végett, egy egyszerű hasonlattal reprezentálnám gondolatmenete abszurdságát.


Vegyük példának magyar iskolarendszert (először nemzetközi felsőoktatási intézményeket akartam, viszont korábbi írásai alapján igencsak xenofóbnak és lokálpatriótának állítja be magát így ezektől eltekintettem). Tehát itt van nekünk a debreceni Kossuth gimnázium, a győri Révai, a szegedi Ságvári, a budapesti Radnóti és az aszódi javitóintézet (hogy az arányok valósak legyenek). Maga pedig annak okán, hogy a Radnóti és a Révai diákjai közt tartott vitaestek élvezhetetlenek is színvonaltalanok (ki nem fejtett okból), szórakozást keresve beéri a Kossuth és a Ságvári nebulói közt rendezett versennyel. És az adott alkalommal, esetleg kimerültségből adódóan vagy a holnapi TZ miatt nem hozta a szokásos színvonalat, ettől maga olyan erőre tesz szert, hogy azonnal elkezdi azokat támadni, akik esetleg kritizálni merik, megvetik, az aszódon tartott, vitaestnek nevezett csaholást.

A komment írása közben viszont belezavarodtam a cikkjének értelmezésébe, mivel azt vettem észre, hogy a címmel ellentétben a szöveg inkább az Index.hu besározásáról és az ujságírójával való személyeskedésről szól. Vagy lehet, hogy csak az eredménytelen magyar labdarúgás-utánpótlásba töltött újább forint milliárdokat akarja kihangsúlyozni és a jövőbeni feltételezett (akár anyagi) sikerrel átitatott álmaikról ír ebben a cikkben.

Ezek mellett pedig, nem tudom hol tett szert - vagy lehet mégse - újságírói képzettségre de kétlem, hogy ott díjáztak ezt a trágár, kocsmai légkört idéző hasonlatokkal teletűzdelt stílust. Mert ha csak így osztogatnák a diplomát, akkor én még idén nyáron vakbelet operálhatnék a megyei korházban.

Persze nehogy azt higgyék, hogy nem szeretném virágozni látni a magyar footballt, de erre nem az a megoldás, hogy támadjuk az azt kritizálót, vagy esetleg szépítjük azzal, hogy az alkalmanként előforduló, az ottani színvonaltól picit gyengébb foci meccset, nézhetetlennek és unalmasnak állítjuk be.

Hajrá Debrecen! Hajrá Loki! Hajrá magyar foci!

(Önnek kedves Attila pedig a maga stílusával élve azt üzenem: " hogyha csak arra képes h ilyen bucimaci szintű firkantásokat sz@rjon ki magából akkor, menjen el kérem kapálni a földekre vagy szemetet szedni a piac utcára mert annyira van szükség magára itt mint egy fekélyes kelésre az ánúszrózsa mellett. higgye el már azzal több hasznot tesz a társadalomnak mint hogy itt okoskodik/szít/kritizál."  ŐSLOKISTA írta 2012-03-23 18:13:56  
Kis pénz, kis foci.  vasutas írta 2012-03-23 17:39:18  
Igaza van a cikk írójának!
Eklatáns préda:nekem van 1 gyermekem,de vannak jobbak(jobb)Nála.
Kinek a seggét fogom nyalni?!
a, válasz: a sajátomét

b, a másokét

c, a sajátomét  meccsrejáró írta 2012-03-23 16:32:39  
Telitalálat az írás!
Szomorú vagyok, amikor az Oláh Gabin külföldi csapatok mezébe öltözött embereket látok LOKI meccsen. Olyan amilyen a játék, de a mi csapatunk játszik, élőben, néhány méterre tőlünk.
Tehát jó!!!
Láttam az említett Betis-Espanyol meccset, Két gól esett az utolsó 20 percben. Az elsőnél is elaludtak a védők, de a másodiknál ahogy összefutottak...kabaré.
Mit kapnának ezért a mi védőink, ha a hosszabbításban ilyen góllal egyenlítene az ellenfél... Mert a saját játékosainkat okkal-ok nélkül szidókból is van bőven...
http://www.youtube.com/watch?v=gjDucTFTCUE&feature=relatedVissza az oldal tetejére