Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb csodákra készülnek a debreceni pólósok

| 2011. 09. 01. | 12:40:41
Debrecen – Gyöngyösi Andrásnak két éve nem volt pihenőnapja, cserébe minden debreceni álma valóra vált, ám nincs megállás. Élcsapatokat verni teltház előtt, kijutni az európai porondra, rá egy évre bajnoki címet nyerni – itt vannak az újabb álmok! Cívishír-interjú
Újabb csodákra készülnek a debreceni pólósok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Cívishír: – A nyáron a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás, további három válogatott és több új játékos érkezett, távozók is voltak. Nehéz volt újra összegyúrni a csapatot?
Gyöngyösi András: – Nem jelentett gondot, mert szinte minden évben szembe kell néznem ezzel a feladattal, a pólóban a csapatok évente cserélődnek. Ráadásul a mi együttesünk egy olyan stílust játszik, amibe könnyű beilleszkedni, főleg az ilyen képességű pólósoknak.

Cívishír: – Sorrendben a Vasas, a Nagyvárad és a Szolnok lesz az ellenfél a hétvégi debreceni tornán. Egyik sem könnyű meccs, mivel lenne elégedett?
Gyöngyösi András: – Nem akarjuk a mellünket verni egy-egy jól sikerült összecsapás után, de vereségek miatt sem bújunk majd a föld alá. Ahogy a nevében is benne van, ez csak egy felkészülési torna. Lényeg, hogy most lesz először teljes a csapat, felmérhetjük, hol tartunk. Olyan riválisok ellen, akiknek a szintjére el akarunk jutni.

Cívishír: – És ha eljutnak, mire számíthat a magyar pólóban legnépesebb debreceni szurkolótábor?
Nagy dolgot vittünk véghez az előző bajnokságban, de ez idén már nem lesz elég. Ahhoz hogy megtartsuk az átlagban 800-1000 nézőt, és időnként elérjük a 1400 szurkolós teltházat, több kell. A nemzetközi szereplést szeretnénk kivívni, ehhez a négy közé kell jutnunk, vagy az 5. helyen kell végeznünk a bajnokságban.

Cívishír: – Az újak azonnal főszerepbe kerülnek? Ki lesz a csapatkapitány?
Gyöngyösi András: – Nagyjából a tavalyi kezdősorunk lesz a második sor, és az újak kerülnek az elsőbe. Viszont a nyolcadik helyet kivívott csapatot annyival szeretném díjazni, hogy a csapatkapitány a régi marad. Ezt még megbeszélem Varga Tamással, de egyébként ez a vízilabdában nem annyira jelentős kérdés, inkább a fociban számít.

Cívishír: – Mit lehet tudni a bajnokság erőviszonyairól?
Gyöngyösi András: – A Szolnok jelentősen megerősödött, de a Vasast is fel fogja dobni Steinmetz Ádám hazatérése, és természetesen számolni kell a címvédő Egerrel, a Szegeddel, Honvéddal és a Fradival is. Az új idényben azonban ilyen szintű csapatokat is le kell tudni győznünk hazai környezetben.

Cívishír: – Két év alatt a harmadosztályból a legjobb nyolc közé jutottak. Ekkora ugrást hogy bír el az egyesület háttere?
Gyöngyösi András: – Továbbra is a földön járunk gazdaságilag, szerencsénk volt az igazolásoknál, és az is segített, hogy túlkínálat van a játékosokból. Amúgy meg van hasonló tapasztalatom, korábban a Fradinál és a Szegednél tudtunk ez ellenfelekétől háromszor kisebb költségvetésből sikeresek lenni. Azt pedig mindig is hangsúlyoztam, hogy a vízilabda a legolcsóbb sportág, kétszáz millió forint már európai kupagyőzelmet hozhat egy városnak.

Cívishír: – Többször is hangsúlyozta, hogy hosszabb távon debreceni nevelésű játékosokra épülő csapat a cél. Ezzel hogy állnak?
Gyöngyösi András: – A debreceni kötődésű játékosok már most is jelentős hányadot képviselnek, és egyre több lehetőségük lesz, a második csapatot ugyanis elindítjuk a harmadosztályt jelentő ob II-ben. Célunk, hogy idővel a fiókcsapat is felkerüljön az élvonalba.

Cívishír: – Ennyire széles már a debreceni bázis?
Kétszáz gyerek pólózik nálunk, és a létszám mögött most már a minőség is ott van a képzésben. A gyerekeket viszont nem tudjuk úgy felnevelni, hogy 17-18 évesen nem kapnak komolyabb feladatokat. Debrecen elbír két élvonalbeli együttest, de ez szerintem járható út lesz más kluboknak is, és az egész magyar vízilabdának jót tesz.

Cívishír: – Az utánpótlás és a felnőtt csapat irányítása mennyire nehéz együtt?
Gyöngyösi András: – A vízilabdával napi tíz órát töltök az uszodában, további négyet azon kívül. Két éve nem igazán volt pihenőnapom. Előfordul, hogy nagyon fáradt vagyok, de amikor idejöttem, tudtam, hogy nagy munkát vállalok.

Meddig bírható ez?
Gyöngyösi András: – Az az igazság, hogy csakis olyan szakembernek adom át szívesen a feladatokat, akiről biztosan tudom, hogy ugyanazt a munkát elvégzi, amit én. De ha meglesznek a feltételei, 2012-től már csak a felnőttekkel foglalkozom, a fiatalokat pedig csak közvetve felügyelem.

Cívishír: – Két éve érkezett. Ob I-be jutás, tömött lelátós meccsek, legjobb nyolc közé kerülés, eddig minden álma teljesült. Meddig álmodik még Debrecenben?
Egy nyitott uszoda Debrecenben, és egy bajnoki cím, amíg ez nem teljesül, addig viccesen szólva itt fogom rontani a levegőt. Nagyon jól érzem magam a városban, egyáltalán nem vágyom vissza Budapestre.

Cívishír: – Mikor lehetünk bajnokok?
Gyöngyösi András: – Ha a most rajtoló idényben teljesül a nemzetközi kupaszereplés, akkor az azutániban megcélozzuk az aranyérmet. Ütni kell a vasat, amíg meleg, az 5-10 éves tervek ideje régen lejárt!

Cívishír: – Idén azt mondta a válogatottról, hogy nagyon összeállt, erős csapat. A vb-4. hely alapján mit várhatunk az olimpián?
Gyöngyösi András: – Saját emlékeimből tudom, mekkora feszültséget okoz, ha valakinek még hiányzik az olimpiai bajnoki cím. Kásás várható visszatérésével nálunk 13-ból 8-10 játékosnak nem lesznek ilyen gondjai, az ellenfeleknek viszont igen, mivel 15 éve nyert utoljára más nemzet. Ezt a jelentős pszichés előnyt kell meglovagolnunk, más szempontból meg már vagyunk olyan jók, mint a szerbek, 3 év alatt megtörtént az újak beépülése.

Cívishír: – Kemény Dénes fogja irányítani a világválogatottat jövő szombaton. A meccsen már az új szabályok szerint játszanak, fellendül ezektől a sportág?
Gyöngyösi András: – Ezek csak partizánakciók. Mindaddig fölösleges szabályt változtatni, míg rendbe nem teszik az alapokat. A bajnokságot és a kupát nyáron nyitott pályákon, a válogatott tornákat pedig télen kellene rendezni! Meg kell nézni a Hajdúszoboszlóra szervezett vízirögbi-meccsünket, plakátok és komolyabb reklám nélkül odamentünk, és lépni nem lehetett a tömegtől. Az emberekhez oda kellene vinni a pólót, ehelyett mi télen, sátrak alatt játszunk.

HeGergAnd
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kihallgatták Varga Juditot
Kihallgatták Varga Juditot
A volt igazságügyi miniszter a Központi Nyomozó Főügyészségen járt.
Hirdetés
Hirdetés
Újabb utca aszfaltozásával folytatódik az útépítés Bárándon
Újabb utca aszfaltozásával folytatódik az útépítés Bárándon
Az olcsóbb konstrukció további útépítéseket tesz lehetővé.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés