Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debreceni salakosok, irány Miskolc!

| 2010. 10. 01. | 11:29:57
Debrecen – A debreceni salakmotorozás ifjú titánja, Tabaka József miskolci színekben húzza a gázt a BEK-döntőn, Pedersennel, Hancock-kal és Holtával egy csapatban.
Debreceni salakosok, irány Miskolc!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A sportág debreceni híveinek 100 kilométert kell utazniuk ahhoz, hogy a salakmotorozás jelenlegi csillagait láthassa: szombaton Miskolcon rendezik a salakmotoros Bajnokcsapatok Európa Kupájának fináléját. A házigazda jogán induló Speedway Miskolc együttese mellett a tavalyi győztes ukrán Kaskad Rovno, az orosz SK Turbina Balakovo és a lengyel bajnok Falubas Zielona Gora csapata száll harcba.

A miskolciak 2007-ben megnyerték a BEK-et, de most is magasba emelnék a becses trófeát, ennek érdekében bombaigazolásokkal erősítették meg a csapatukat.  Az ötfős alakulatban két világbajnok, a dán Nicki Pedersen és az amerikai Greg Hancock, illetve a norvégból lett lengyel, a szintén Grand Prix-sztár Rune Holta szórja majd a salakot, két magyarral, a debreceni Tabaka Józseffel és a Debrecenben szintén kedvelt Magosi Norberttel kiegészülve.

A miskolciak még egy ilyen veretes nevekből álló csapattal sem mehetnek biztosra, mert az ellenfelekben is van becsvágy, s ennek jeléül ők is bombarős összeállításban veszik fel a küzdelmet. Az ukránok a szláv vonalon maradva igyekeztek izmosodni, a címvédés ugyanis kötelez. Andrij Karpov és Vologyimir Tejgel mellé érkezik az orosz Alekszander Loktajev, akiről fiatal kora ellenére már sok-sok szépet hallani, de két lengyel, Tomasz Chrzanowski és Krzysztof Jablonski is a címvédő sikeréért küzd.

Az orosz csapat Skandináviából igazolt, mégpedig a Grand Prix-s Andreas Jonssont, aki a lengyel Rafal Szombierski, Grzegorz Walasek és az orosz Roman Povazsnyij, Gyenyisz Gizjatullin társaságában szeretne pezsgőzni a salakos derbi végén.

A lengyelek hoznak egy ifjú zsenit, Lukasz Sówkát, aki 17 éves létére képes arra, hogy borsot törjöbn a nagymenők orra alá. A rutint a Falubasban a lengyel Rafal Dobrucki képviseli, aki korábban kétszer is állt BEK-döntő dobogóján. Grzegorz Zengota neve is ismerősen cseng a salakmotorozás szerelmesei számára, hiszen immár évek óta masszív szereplő a lengyel élvonalban. Egy légiós, a dán Niels Kristian Iversen siet a lengyel bajnok segítségére, mint ahogy már négy éve, amikor a Zielona Gora-i gárdának szüksége van a szolgálataira.

A BEK-döntő szombaton 14:30-kor kezdődik a miskolci Speedway Arénában.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Autó égett az Ispotály utcán
Autó égett az Ispotály utcán
A mellette álló járműben is kár keletkezett.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Középiskolások ingyenes jogosítványszerzése: körvonalazódik a kép
Sok minden még nem tiszta, de várhatóan hamarosan kormányrendeletet hirdetnek ki.
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Három réteget hozna helyzetbe a Civil Fórum Debrecen
Másként képzelik el a lakásprogramot.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát