Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vigyázzba állították a Honvédot

| 2010. 03. 13. | 20:19:40
Debrecen – A DVSC-nek a Videoton sikere miatt mindenképpen nyerni kellett szombaton Debrecenben a Honvéd ellen: a Loki meg is tette, amit megkövetelt a haza. + Képgaléria!
Vigyázzba állították a Honvédot
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A meccs úgy kezdődött, ahogy azt a cívisvárosi szurkolók megálmodták: a hazaiak pánikszerűen korán, már a 2. minutumban megszerezték a vezetést, miután Czvitkovics a bal oldalról egy jó csel után középre adott, a berobbanó Feczesin pedig a védő Botis és a kapus Németh „karambolját” kihasználva közelről a kapuba gurított (1-0).

A fővárosiak próbáltak hasonló gyorsasággal reagálni és egyenlíteni, ám a Loki uralta a nem túl színvonalas találkozót, egyszerűen azért, mert képzettebb játékosok alkotják. Rudolf és Feczesin különösen fürgén mozgott, sok gondot okoztak a kissé statikus Honvéd-elhárításnak. Abraham viszont a debreceni védőknek jelentett problémát: az egyetlen vendégcsatár a 24. percben addig forgolódhatott a Loki 16-osán belül, amíg estében 10 méterről be tudta gurítani a labdát a jobb alsóba (1-1).

Ez a verzió nem volt betáplálva a debreceniek agyába, így aztán Vargáéknak mentálisan is össze kellett szedniük magukat a folytatásra, tekintve, hogy a Honvéd láthatólag nem kívánta megadni magát. A szünetig nem is nagyon tudtak ritmust váltani a lokisták, a Honvéd egyre veszélyesebben, a DVSC egyre pontatlanabbul játszott (noha Rudolf és Ramos révén így is akadt helyzete), így hazai szempontból jól jött a pihenő.

A második játékrész elején egyértelmű volt a szituáció a bajnoki címvédő számára: nincs más hátra, mint előre! Herczeg András lekapta a pályáról a védő Szélesit, és beküldte a gyors Yannickot, hátha ő tud érvényesülni. Fölénybe is került a Herczeg-bandérium, ám Czvitkovics ezer százalékos ziccert hibázott, így maradt az 1-1.

A 60. percben a hazaiak mestere újabb támadót dobott harcba (Szakályt Coulibaly váltotta), az utolsó félórának tehát úgy feszült neki a sok hibával játszó DVSC, hogy valahogy beszuszakolja a budapestiek kapujába a győztes találatot. Bár a mezőnyfölény a meccs utolsó szakaszára egyértelművé vált (bejött a cívisvárosi drukkerek népszerű Bombázója, Dombi Tibor is), a szervezett Honvéd csak a 72. percben kapitulált: ekkor Rudolf remekül ugratta ki Coulibalyt, aki ziccerben 12 méterről higgadtan gurított a kifutó Németh mellett a kapuba (2-1).

Na végre! – lélegeztek fel a hazai szimpatizánsok, és ezt meg is tehették, hiszen a vendégek már nem igazán tudtak újítani, hiába hozott be Morales edző Bajner révén még egy csatárt.
Összességében a rossz talajú pályán a Loki elég pontatlan játékkal, de végül is megérdemelten nyert, és továbbra is két egységnyi távolságra van a listavezető Videotontól. A debreceni teljesítmény nem idézte a Bajnokok Ligáját, de a három megszerzett pont értékéhez nem férhet kétség.

Mesteszemmel

Herczeg András: - Jól kezdtünk, de aztán visszaestünk. A Honvéd nagyon jól játszott, ez növeli a győzelem értékét. Nehéz mérkőzés volt, de végül is megszereztük a rendkívül fontos három pontot.
Massimo Morales: - Nagyon jó mérkőzést volt, jól játszottunk, akár nyerhettünk is volna. Nehéz mit mondani, mert hiába a jó teljesítmény, végül is nem szereztünk pontot a nagyon erős Debrecen ellen.

Debrecen–Honvéd 2–1 (1–1).
Oláh Gábor utcai stadion, 4000 néző. Vezette: Andó-Szabó.
DVSC:
Polekszics – Szélesi (Yannick, 46.), Mészáros N., Mijadinoszki, Laczkó – Szakály P. (Coulibaly, 60.), Ramos, Varga J., Czvitkovics – Rudolf, Feczesin (Dombi, 71.). Klubmenedzser: Herczeg András.
Honvéd: Németh G. – Takács Á., Botis (Palásthy, 89.), Jancsuk (Bajner, 82.), Vukmir – Abass, Coira, Moreira (Cuerda, 63.), Macko, Diego – Abraham. Edző: Massimo Morales.
Gólszerzők: Feczesin (2.), Coulibaly (72.), illetve Abraham (24.)..
Sárga lap: Laczkó (67.), Coulibaly (73.), illetve Cuerda (79.).

Az állás:

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint felmerül a gyanú, hogy megpróbálják a törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat.
Hirdetés
Hirdetés
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A jóslat szerint többször is megtörik a Ferencváros hegemóniája.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!