Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vigyázó szemetek Milánóra vessétek!

| 2010. 01. 24. | 11:18:02
Miközben a magyar csapatok még csak készülnek a tétmeccsekre, Európában kisebb-nagyobb futballháborúk dúlnak a bajnoki címekért. Ma este Milánó kínálja az óriások csatáját.
Vigyázó szemetek Milánóra vessétek!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nagy, hideg és csendes magyar tél közepette forrong a focivilág, a kontinens pályáin óriási küzdelmek folynak. A szombati nap már hozott néhány emlékezetes momentumot (a manchesteri Wayne Rooney négy gólt rúgott a Halmosi Pétert jegelő Hull Citynek, a Bayern 3-2-re nyert a brémai rangadón, a Barcelona 3-0-ra győzött a Valladolid otthonában és története során először lett veretlenül „őszi” bajnok), ám vasárnap Itália kerül fókuszba.

Olaszországban ugyanis ma este rendezik meg az első és második helyezett szuperrangadóját, a milánói városi derbit. Az Inter-Milan (kezdés: 20.45, tv: Sport 1, élő) minden körülmények között futballcsemege, ám a jelenlegi körülmények között ennél sokkal több: gyakorlatilag a bajnoki címről dönt. A listavezető Internazionale ugyanis a vesztett pontokat tekintve mindössze három egységgel előzi meg a Milant, amely nyilvánvalóan az egyetlen csapat, amely elveheti José Mourinho bandájától a bajnoki címet.

A vasárnapi derbit szombaton este a Roma 2-1-es torinói győzelme vezette fel (Riise a 93. percben lőtte a győztes gól az utóbbi hetekben atomjaira hullott Juventusnak), s ezzel végképp kétszereplőssé vált a scudettóért vívott csata. Vagy Inter, vagy Milan – úgy, mint ma este. Nem állítunk túl nagy bölcsességet, ha azt mondjuk, hogy a találkozó abszolúte háromesélyes. A Mourinho karizmájától erős Inter a legrosszabb játékkal is képes nyerni a legrosszabb helyzetből is (mostanában mindig hátrányból, a hajrában állnak talpra Ballotelliék), míg a szezon elején lúzernek vélt Leonardo-féle Milan egyre inkább tündököl, utóbbi kilenc meccséből nyolcat megnyert.

A Milan-feltámadás kulcsa természetesen Ronaldinho, aki a tavalyi, elképesztően rosszul sikerült idény után idén rátalált régi, barcelonai önmagára. Trükközik, nevet és élvezkedik a pályán, rúgja a gólokat, ontja a gólpasszokat, a zseni egyértelműen visszatért. Persze mindennek megvan a magyarázata: Leonardo. – „Harmonikus a kapcsolatom az edzővel, ennek szerepe van a jelenlegi formámban is, ugyanis folyamatosan érzem a bizalmat. Az Inter ellen ott szeretném folytatni, ahol az előző bajnokin abbahagytam, de egy erős csapat vár ránk, amelyet olyan edző dirigál, aki tudja, hogyan kell győzni" – nyilatkozta Ronaldinho a vasárnapi derbi előtt.

Figyeltek, ugye? Roni Mourinhót emelte ki az ellenféltől (pedig éppenséggel lehetett volna mást is…), az Inter öntörvényű trénere pedig úgy mellékesen Ronaldinho újjászületéséről nyilatkozott. A géniuszok háborúját nézhetjük meg tehát ma este: most kiderül, hogy a kispadra vagy a pályára kell-e világklasszist igazolni a sikerhez…
T. Cs. Zs.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Szirénahang búcsúztatta nyugdíjba vonult polgári mentőápolót
Szirénahang búcsúztatta nyugdíjba vonult polgári mentőápolót
Harminc éve csatlakozott a mentőszolgálathoz.
Hirdetés
Hirdetés
A Bonni Egyetemmel tervez együttműködést a debreceni intézmény
A Bonni Egyetemmel tervez együttműködést a debreceni intézmény
Kétnapos látogatásra érkeztek Németországból.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Földutakat aszfaltoznak Görbeházán
Fővárosi cég végzi a kivitelezést.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Villámrajtot vett a szoboszlóiak ásza
Villámrajtot vett a szoboszlóiak ásza
A következő körben már nehezebb dolga lesz.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!