Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb Loki-győzelem a Bajnokok Ligájában!

| 2014. 07. 30. | 00:10:50
A második félidei jó játékának köszönhetően megszerezte a hőn áhított győzelmet a debreceni gárda,de kegyetlenül nehéz dolga lesz a visszavágón. 
Újabb Loki-győzelem a Bajnokok Ligájában!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy ilyen jelentőségű mérkőzés megérdemelt volna 20 ezer embert a Nagyerdei Stadion lelátóin, de közel sem volt ennyi, mi valamivel több mint fél házat saccoltunk, még a B-közép is foghíjas volt. Hirtelen nem tudtuk eldönteni, hogy a Loki vagy a fehérorosz BATE nem elég vonzó. Tulajdonképpen mindegy, a kilátogató lokisták előtt le a kalappal.

Az első „meleg” helyzet sajnos a debreceni kapu előtt adódott. Sőt, a második és a harmadik is. De még a negyedik is. A BATE nem állt be védekezni, hanem bátran támadott, a DVSC az első percekben megszeppent társaság benyomását keltette, és csak kereste a labdát, de nem nagyon találta. Meg is jegyezte az egyik drukker a sajtóterasz közelében, hogy a debreceni csapat olyan, mint egy állcsúcson ütött, megrendült bokszoló, aki csak kóvályog a szorítóban.

Boksznyelven szólva 20 perc elteltével „tisztult ki” a DVSC, és Sidibe fölé szálló fejese után feljegyeztük az első debreceni helyzetet! Rögtön tűzbe jöttünk!

A BATE azonban nem esett kétségbe, és folytatta, amit elkezdett, azaz uralta a meccset. Hiába skandálta a debreceni B-közép, hogy „Lőjetek egy gólt”, a Lokinak erre az első félidőben kevés sansza volt. A DVSC játékából két, a futballban rendkívül fontos tényezőt hiányzott: az ötlet és a sebesség. A félidő hajrájában két ígéretes, de elhalt akció mégis reménnyel töltötte el a nagyérdemű, hogy a második félidőben lehet még keresnivalónk!

Szünet után megint a BATE kezdett futballozni, de az első Loki-akció végén Sidibének köszönhetően tizenegyeshez jutott a DVSC! A szenegálit a BATE kapusa buktatta egy szöglet utáni kavarodás közben, és sértettként méltóképpen büntetett azzal, hogy védhetetlenül helyezett a bal alsóba (1-0).

Ennyi kellett ahhoz, hogy önbizalom szálljon a fiúkba! Kisvártatva Szakály löketénél védett hatalmasat Csernik portás. A meglehetősen enervált Volas helyére Seydi állt be, reményt adva arra, hogy jókor lesz jó helyen egy debreceni kontra végén. Merthogy a bekapott gól után a fehérorosz bajnok rákapcsolt, ezzel ugyanakkor „felkínálta” az ellenakció lehetőségét a debreceni gárda számára.

Kiderült, felállt fal ellen a BATE sem „világbajnok”, de azzal, hogy gyakran a debreceni térfélen járatta a labdát, komoly fejtörést okozott a hazaiaknak a pályán és a lelátón egyaránt. A Loki próbált kitörni, és többször csak centik hiányoztak ahhoz, hogy meglendüljön Seydi vagy Sidibe. Előbbi a hosszabbításban kettőre növelhette volna az előnyt, de elpuskázta a ziccerét.

A második félidei jó játékának köszönhetően egszerezte a hőn áhított győzelmet a debreceni gárda,de kegyetlenül nehéz dolga lesz a visszavágón.

Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés:
DVSC-BATE Boriszov (fehérorosz) 1-0 (0-0)
Nagyerdei Stadion, 14 000 néző. Vezette: Marciniak (Sokolniczki, Listkiewicz)
DVSC: Novakovics – Jovanovics, Máté, Mészáros, Korhut – Mihelic (Bódi 32.), Varga J., Zsidai, Szakály (Bouadla 80.) – Volas (Seydi 62.), Sidibe
BATE: Csernyik – M. Volodko, Filipenko, Hagus, Poljakov – A. Volodko (Karnicki 81.), Olehnovics, Gordejcsuk (Krivetc 61.), Alekszijevics (Pavlov 59.) – Rogyionov, Szihnyevics
Gól: 1-0 Sidibe (11-esből, 56.)
Sárga lap: Sidibe (51.), Bódi (82.)

Fotók itt!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
A DVSC-nél papíron minden rendben
A DVSC-nél papíron minden rendben
Első körben elfogadták a debreceniek által benyújtott összes dokumentumot.
Hirdetés
Hirdetés
Nagyszabású fejlesztés Balmazújvároson
Nagyszabású fejlesztés Balmazújvároson
Iroda- és csempeházat mutatott be a Kiker Building Kft.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Varga Mihály: nem az adók miatt drága az üzemanyag
Táblázatot tett közzé a pénzügyminiszter.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.