Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Scasny: Üdv, Debrecen!

| 2011. 01. 09. | 15:58:10
Debrecen – Tovább a herczegi úton, de kreatívabb támadójátékkal – fogalmazott hivatalos debreceni bemutatkozásán a Loki új mestere, aki megígérte: „aranyos” lesz a magyar játékvezetőkkel.
Scasny: Üdv, Debrecen!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rendhagyó időpontban, vasárnap kora délutánra hívták össze az újságírókat a DVSC-nél, hogy bemutassák a szakmai stáb új tagjait: Zdenek Scasny vezetőedzőt, Meszlényi Tibor tolmács-pályaedzőt, illetve Róka Géza klubigazgatót. Sándor Tamás, Erdélyi Miklós és Frida Ferenc is új ember a stábban, de ők mind régi ismerősök, így a firkászok serege inkább a három teljesen új arcra volt kíváncsi.

Scasny mester elmondta, hogy nyolc DVSC-meccset nézett meg, amióta Szima Gábor felkérte vezetőedzőnek, tehát képben van a DVSC tudását illetően. Dicsérte Herczeg Andrást, akinek a munkáját alapnak tekinti a jövőre nézve. Elmondta, hogy kreatívitásban szeretne előrelépést elérni, s ekkor Sándor Tamásra mutatott. Ismert, a Loki legendája az egyik pályaedzője lesz a cseh trénernek, a játékosok egyéni képzéséért felelve. Scasny kifejtette, hogy több poszton is erősítést tart szükségesnek, de konkrétumot nem árult el, mondván, hogy nem lenne sportszerű, ha a játékosok a cikkekből értesülnének, kinek a helyére szeretnének igazolni.

Zdenek Scasny nem úszhatta meg a kérdést, ami a Cívishír által is megjelentetett, a botrányait tartalmazó összeállításra vonatkozott. A tréner kategorikusan kijelentette, hogy minden szóról szóra igaz, de ebből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, mert minden kirohanása arra vezethető vissza, hogy Csehországban a játékvezetők első emberével személyes problémája volt. Magát egyébként nem tartja egy heves vérmérsékletű embernek, és emlékeztetett, hogy a Panathinaikosz vezetőedzőjeként egyszer sem állították ki, pedig „Görögországban sokkal rosszabbak a bírók, mint Csehországban”.  Scasny megígérte, hogy a magyar bírókkal nem lesz baja.

Meszlényi Tibortól egy fontos infót tudtunk meg: Scasny nevét úgy kell ejteni, hogy szcsászni, ami csehül boldogat jelent. Meszlényi egyébként rendkívüli megtiszteltetésnek tartja, hogy a DVSC-nél dolgozhat. Elárulta, hogy Zdenek Scasnyt akkor ismerte meg személyesen, amikor a repülőtéren találkozta Debrecenben jövet, addig csak hírből hallott róla, hogy remek edző és nagyszerű játékos volt.

A harmadik új harc Róka Géza klubigazgató, aki az MLSZ-betöltött funkcióit ismertette, majd elmondta, hogy a szerződéses és jogi ügyek, illetve a kommunikáció lesz az ő asztala a DVSC-nél, vegyítve egy kis marketinggel. A Bartha Csaba helyére szerződtetett szakemberről megtudtuk, hogy nyíregyházi illetőségű, és testnevelői, jogászi és sportmenedzseri diploma, illetve nyelvtudások gazdagítják az életrajzát.

Szima Gábor a nagy jövés-menéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a menedzsmentben egy új szemlélet szükségessége vált időszerűvé, a szakmai stábot illetően pedig azért kellett újítani, mert Herczeg András nem vállalta a munkát. A DVSC első embere újságíró kérdésre nem kívánta megnevezni a Rudolf- és a Máté-ügyek felelőseit, mint mondta, bár a DVSC tevékenysége a nagy nyilvánosság előtt zajlik, ezek a klub belügye maradnak. A bajnoki esélyekről szólva Szima Gábor úgy fogalmazott, hogy egy anyagilag és szakmailag is erős ellenfél bukkant fel, ez a Videoton, így a bajnoki címek megszerzésének esélyei csökkentek. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a bajnoki álmokról bárki is lemondana a DVSC-nél. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.