Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sándor Tamás (még) nem lesz Loki-edző

| 2010. 11. 16. | 12:24:05
Báránd – Úgy ért célba őszi elsőként a „Loki-öregfiúk” a Megye I-ben, hogy ősszel egy fillért sem keresett senki. A legendának, hogy Sándor Tamásék mesés gázsikért fociznak Bárándon, nincs alapja. A játék szeretete hajtja őket.
Sándor Tamás (még) nem lesz Loki-edző
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Minden idők legnépszerűbb debreceni labdarúgója nyáron Arany Lászlót váltva ült le a bárándi kispadra, de csak képletesen, mert inkább játszik, mint a kispadot koptatja a Megye I. közönségének legnagyobb örömére.

– Nehezen rázódott össze a társaság a nyáron, s ez meg is látszott a teljesítményen a bajnokság elején. Amikor azonban helyére kerültek a dolgok, magabiztosan nyertük a meccseket. Nem nézek át a mezőnyön, de igazából csak a sérülések voltak az ellenfeleink. Olykor hat-hét meghatározó embert kellett nélkülözni, de úgy is sikerült hozni a meccseket. Nehéz, mozgalmas őszt van mögöttünk, de még nem dőlünk hátra, mert az utolsó idei tétmérkőzésen, a Nyíradony ellen is nyerni akarunk – mondta a Cívishírnek Sándor Tamás.

Milyen pénz?

Arra a kérdésre, hogy dédelgetnek-e NB III-as álmokat, Tamás kicsit szkeptikusan, de diplomatikusan, megfontolva és a realitások talaján maradva válaszolt.
– Egyrészt a bajnokságot még nem nyertük meg, még csak őszi első vagyunk. Vár ránk egy nagy tavaszi menetelés, és nyilvánvalóan az a célunk, hogy bajnoki címet szerezzünk Bárándnak, de a futballban semmire nem lehet mérget venni – így Tobe. – Másrészt nem tudom elképzelni, hogy egy olyan kis település, mint Báránd, vállalni tudna egy NB III-as csapatot. Nem is biztos, hogy lenne értelme.

Tamás érdeklődésünkre eloszlatta azokat a pletykákat, hogy Bárándon a megyei bajnokság szintjén mesés gázsikért futballoznak a fiúk. Elmondása szerint nemhogy ingyen játszanak a fiúk, hanem még ők fizetnek, hogy focizhassanak.
– Aki felült a pletykának, hogy mi komoly pénzt akasztunk Bárándon, az képzelje el, hogy ősszel egyetlen forintot sem kapott senki, ráadásul még a benzinpénzt is saját zsebből álltuk. A játék, a foci szeretete az, ami bennünket összetart – tette tisztába a dolgokat Sándor Tamás.

Az edző nehéz dolga
 
A Loki-szurkolók elsőszámú kedvence elmondása szerint szakmailag komoly kihívásnak tartja azt a csapatot edzeni, mely bár amatőr, a „lábában” több mint ezer NB I-es meccs van.
– Egyrészt könnyű a munkám, mert nagy okosságot nem kell mondanom annak, aki több száz NB I-es mérkőzést lejátszott, másrészt nehéz, mert nem kivételezhetek senkivel, nem érezhetik azt a fiatalok, hogy ők második számú játékosok, az ugyanis a csapategység szétbomlásához vezetne. Nehéz egyensúlyozni, de törekszem rá, ezért nem hallgathatom el, ha az öregek – akik történetesen a barátaim – esetleg rossz megoldást választanak a pályán – mesélt az edzői munka nehézségéről az immár A licenszes szakember.

Apropó, edzősködés!

Debrecenben az a hír járja, hogy Sándor Tamás Loki-edzővé avanzsál a télen.
– Ez olyan pletyka, mint a mesés bárándi gázsik. Igazán nagy megtiszteltetés lenne a DVSC-nél edzősködni, de erről szó sincs, engem legalábbis senki nem keresett meg. Amikor a profi futballt abbahagytam, puhatolózó tárgyalásokat folytattunk, de nem jutottunk egyezségre, azóta pedig engem a DVSC-től nem kerestek – így Tobe, aki sokak szerint a mostani Lokiba lazán beférne, ő azonban a kis sárréti településen bontogatja szárnyait az edzőszakmában, illetve kivételes játéktudását is oda szenteli.

Cs. Bereczki Attila

 

A Megye I. utolsó őszi fordulójának programja:

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Lett diadal a salakmotor Európai-bajnoki döntő debreceni fordulójában
Lett diadal a salakmotor Európai-bajnoki döntő debreceni fordulójában
Magosi Norbert az erős mezőnyben nem tudott pontot szerezni.
Hirdetés
Hirdetés
Esős hét elébe nézünk
Esős hét elébe nézünk
Jégesőre, felhőszakadásra, viharos szélre is kell számítani.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A fiatalok átlagosan 37,2 millió forintért vásároltak ingatlant az idén
Az idősebbeknél jelentősen nő az összeg, és sokan készpénzben fizettek.
Fél év alatt rendeznék Sárándon a csapadékvíz okozta helyzetet
Az ingatlanok között több vályogház is található, melyeket veszélyezteti a belvíz.
Orbán Viktor tengelybe állította Debrecent az új Duna-híd avatásán
A miniszterelnök meggyőződése, hogy a dél-magyarországi térségek jelentősége felértékelődik a jövőben.
Támogatott tartalom
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Különleges, természetközeli időtöltés a Hármashegyi-erdőben.
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Az ingatlanfejlesztő és -üzemeltető cégnél egy áramszünet miatt újragondolták a munkanapot.
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Bemutatták a debreceni gyár új ügyvezetőjét.
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
A Smash Burger & Beer Bar a belvárosban várja a vendégeket.