Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sándor Tamás (még) nem lesz Loki-edző

| 2010. 11. 16. | 12:24:05
Báránd – Úgy ért célba őszi elsőként a „Loki-öregfiúk” a Megye I-ben, hogy ősszel egy fillért sem keresett senki. A legendának, hogy Sándor Tamásék mesés gázsikért fociznak Bárándon, nincs alapja. A játék szeretete hajtja őket.
Sándor Tamás (még) nem lesz Loki-edző
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Minden idők legnépszerűbb debreceni labdarúgója nyáron Arany Lászlót váltva ült le a bárándi kispadra, de csak képletesen, mert inkább játszik, mint a kispadot koptatja a Megye I. közönségének legnagyobb örömére.

– Nehezen rázódott össze a társaság a nyáron, s ez meg is látszott a teljesítményen a bajnokság elején. Amikor azonban helyére kerültek a dolgok, magabiztosan nyertük a meccseket. Nem nézek át a mezőnyön, de igazából csak a sérülések voltak az ellenfeleink. Olykor hat-hét meghatározó embert kellett nélkülözni, de úgy is sikerült hozni a meccseket. Nehéz, mozgalmas őszt van mögöttünk, de még nem dőlünk hátra, mert az utolsó idei tétmérkőzésen, a Nyíradony ellen is nyerni akarunk – mondta a Cívishírnek Sándor Tamás.

Milyen pénz?

Arra a kérdésre, hogy dédelgetnek-e NB III-as álmokat, Tamás kicsit szkeptikusan, de diplomatikusan, megfontolva és a realitások talaján maradva válaszolt.
– Egyrészt a bajnokságot még nem nyertük meg, még csak őszi első vagyunk. Vár ránk egy nagy tavaszi menetelés, és nyilvánvalóan az a célunk, hogy bajnoki címet szerezzünk Bárándnak, de a futballban semmire nem lehet mérget venni – így Tobe. – Másrészt nem tudom elképzelni, hogy egy olyan kis település, mint Báránd, vállalni tudna egy NB III-as csapatot. Nem is biztos, hogy lenne értelme.

Tamás érdeklődésünkre eloszlatta azokat a pletykákat, hogy Bárándon a megyei bajnokság szintjén mesés gázsikért futballoznak a fiúk. Elmondása szerint nemhogy ingyen játszanak a fiúk, hanem még ők fizetnek, hogy focizhassanak.
– Aki felült a pletykának, hogy mi komoly pénzt akasztunk Bárándon, az képzelje el, hogy ősszel egyetlen forintot sem kapott senki, ráadásul még a benzinpénzt is saját zsebből álltuk. A játék, a foci szeretete az, ami bennünket összetart – tette tisztába a dolgokat Sándor Tamás.

Az edző nehéz dolga
 
A Loki-szurkolók elsőszámú kedvence elmondása szerint szakmailag komoly kihívásnak tartja azt a csapatot edzeni, mely bár amatőr, a „lábában” több mint ezer NB I-es meccs van.
– Egyrészt könnyű a munkám, mert nagy okosságot nem kell mondanom annak, aki több száz NB I-es mérkőzést lejátszott, másrészt nehéz, mert nem kivételezhetek senkivel, nem érezhetik azt a fiatalok, hogy ők második számú játékosok, az ugyanis a csapategység szétbomlásához vezetne. Nehéz egyensúlyozni, de törekszem rá, ezért nem hallgathatom el, ha az öregek – akik történetesen a barátaim – esetleg rossz megoldást választanak a pályán – mesélt az edzői munka nehézségéről az immár A licenszes szakember.

Apropó, edzősködés!

Debrecenben az a hír járja, hogy Sándor Tamás Loki-edzővé avanzsál a télen.
– Ez olyan pletyka, mint a mesés bárándi gázsik. Igazán nagy megtiszteltetés lenne a DVSC-nél edzősködni, de erről szó sincs, engem legalábbis senki nem keresett meg. Amikor a profi futballt abbahagytam, puhatolózó tárgyalásokat folytattunk, de nem jutottunk egyezségre, azóta pedig engem a DVSC-től nem kerestek – így Tobe, aki sokak szerint a mostani Lokiba lazán beférne, ő azonban a kis sárréti településen bontogatja szárnyait az edzőszakmában, illetve kivételes játéktudását is oda szenteli.

Cs. Bereczki Attila

 

A Megye I. utolsó őszi fordulójának programja:

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Nagy Márton: szükség van a kínai kapcsolatokra
Azt mondta, erősíteni kell a két ország közötti együttműködést.
Tervezhetik a debreceni óriás kamionparkolót
Az egyik cég négyszer annyit kért volna a munkáért, mint a nyertes.
A kormány is örül az üzemanyagár-csökkenésnek
Újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.
Támogatott tartalom
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.