Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Polgármester, aki a zárt kapus meccsek ellen küzd

| 2010. 10. 11. | 14:02:17
Budapest – Néhány huligán miatt az egész klubot és szurkolótábort büntetni olyan, mintha a gyorshajtók és az ittas vezetők miatt betiltanák az autóvezetést – véli a polgármester.
Polgármester, aki a zárt kapus meccsek ellen küzd
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Wintermantel Zsolt, Újpest az október 15-i Újpest FC–Haladás labdarúgó-mérkőzésre kivetítőt biztosít a szurkolóknak, amennyiben a fellebbviteli bizottság elutasítja az Újpest jogos fellebbezését - számol be a klub honlapja. Az újpesti polgármester szeretné elérni, hogy az MLSZ törölje az Újpestre kiszabott zárt kapus büntetést:

„Polgármesterként és magánemberként is a szurkolók és a lila-fehér klub oldalán állok, és nem értek egyet a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) NB I-es fegyelmi bizottságának az Újpestre kiszabott büntetésével, azaz a zártkapus mérkőzésekkel. Véleményem szerint egy labdarúgó mérkőzés szurkolók nélkül olyan, mint a színházi előadás nézők nélkül, gyakorlatilag nincs értelme. Egy NB I-es mérkőzés nem egy előadás főpróbája, ami megismételhető!

A szurkolók kizárása soha vissza nem adható élménytől fosztja meg a csapatukra kíváncsi, lelkes drukkereket, továbbá egy biztos és komoly bevételtől fosztja meg az amúgy is forráshiánnyal küzdő sportklubokat. Az sajnos kétségtelen tény, hogy egyes, magukat szurkolónak álcázó elemek viselkedése tűrhetetlen, de erre az biztosan nem megoldás, ha a többi, tisztességes embertől elvesszük a futballpályán drukkolás örömét. Ez nem megoldás, hanem kudarc. Éppen olyan, mintha a gyorshajtók és ittas vezetők miatt betiltanák az autóvezetést.

A rendet és közbiztonságot mindig mindenütt garantálni kell, ugyanakkor szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a rend és közbiztonság fenntartása ez esetben az MLSZ és a rendőrség feladata.

Szemben azokkal, akiknek a rend fenntartása lenne a dolguk, az újpesti szurkolók jelesre vizsgáztak legutóbb. Felemelő és megható élmény volt, hogy a 2010. szeptember 21-i Újpest–Szolnok zártkapus mérkőzésre több száz szurkoló látogatott ki, lemondva a meccs megtekintéséről a televízióban, és a helyszínen, a stadionon kívülről buzdította kedvenc csapatát.
A magam részéről szolidáris vagyok a hősies és kitartó szurkolókkal. Ezért, amennyiben a fegyelmi bizottság elutasítja az Újpest jogos fellebbezését, úgy biztosítani fogom a csapatot sportszerűen buzdítani akaró szurkolóknak, hogy a helyszínen, kivetítőn keresztül követhessék nyomon a 2010. október 15-i Újpest–Haladás labdarúgó-mérkőzés történéseit." – írta közleményében a fideszes polgármester.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Nagy Márton: szükség van a kínai kapcsolatokra
Nagy Márton: szükség van a kínai kapcsolatokra
Azt mondta, erősíteni kell a két ország közötti együttműködést.
Gazdaság
Tervezhetik a debreceni óriás kamionparkolót
Az egyik cég négyszer annyit kért volna a munkáért, mint a nyertes.
A kormány is örül az üzemanyagár-csökkenésnek
Újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.
Babaváró: az első igénylők negyedénél még nem született meg a gyermek
A kormányhivatal méltányosságból részletfizetést és halasztást is engedélyezhet.
Gépeket vásárolna a Debreceni Vízmű Zrt.
A selejt eszközöket szeretnék pótolni. Pályázat.
Támogatott tartalom
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.