Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem Herczeg András gyengült, hanem a csapat!

| 2010. 09. 28. | 16:28:50
Debrecen –– A lelki békénk végett megkérdeztünk három régi kedvencet, s az „öreg halak” megmondták, miért verik mostanában bucira a Lokit.
Nem Herczeg András gyengült, hanem a csapat!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kíváncsiak voltunk arra, hogy a Loki egykori kiválóságai hogyan látják a csapat vergődését, és mi a kiút ebből az állapotból, ami nem túl magasztos az elmúlt évek szereplése tükrében. Szándékosan választottunk olyan exlokistákat, akik papíron jelenleg nem, csak lélekben kötődnek a csapathoz, tehát elfogultság nélkül tudják elemezni a helyzetet. Kerestük a választ arra a kérdésre, amit a debreceni drukkerek fogalmaztak meg többször is siófoki lelátón: „Mi a f…sz van?”

Benyó Sándor, sok debreceni futballbarát máig kedvenc ballábasa először habozott, de némi unszolásra a közepébe vágott.
– A tavalyi csapatból meghatározó emberei közül Polekszics és Mészáros eltiltott, Bodnár, Szélesi, Feczesin, Leandro és Rudolf pedig eligazolt. Nekem speciel csak az utóbbi kettő hiányzik, de nagyon, mert őket igazán minőségi labdarúgóknak tartom, és nem sikerült a minőségi pótlásuk. Tudomásul kell venni, hogy jelentősen gyengült a keret, az más kérdés, hogy így sem illik az újonc Siófoktól négyet kapni egy félidő alatt. Igazán csak találgatni lehet, hogy mivel magyarázható az a fásultság, ami jellemzi a fiúkat, ezt a szakmai stáb tagjai nálam sokkal jobban tudják – mondta Benyó Sándor.

Takács Barnabás, az egykori sziklaszilárd hátvéd egyértelműen motivációs problémákat vél felfedezni, amikor a csapat szenvedését látja a pályán.
– Nagy szakértelem nem kell ahhoz, hogy az ember megállapítsa: az ellenfeleink sokkal motiváltabbak, agilisabbak a pályán, legyen az a dobogóra pályázó Győr, vagy a biztos bennmaradásért küzdő Siófok. Ezen túl az is szembetűnő, hogy a csapat védőjátéka kifejezetten rossz, mert púposra tömik a hálónkat, de hogy ennek igazán mi az oka, azt nem az én tisztem kimondani. Nem csak a kapussal van itt gond. Sajnos – mondta sokat sejtetően Debrecen legismertebb Takija.

Dan László érdeklődésünkkor mindenek előtt leszögezte, hogy az ő szíve máig csak a Lokiért dobog, éppen ezért tölti el rossz érzéssel a gárda gyenge teljesítménye, majd rögtön a szakmai stáb védelmére kelt.
– Nehogy azt mondja valaki, hogy Herczeg Bandi rosszabb edző lett, mint tavaly, amikor a csapat mindent megnyert! Nem kell összeesküvéseket gyanítani a háttérben, a magyarázat egyszerű: az idei Loki nem üti meg azt a komoly szintet, mint az elmúlt években. Ezt látja mindenki, mi is, akik évtizedeket töltöttünk el a futballpályán, s az is, aki csak lelátón tanulta meg szeretni ezt a játékot. Nincs mit szépíteni: ez a keret gyenge. No persze nem annyira, hogy rommá verjék Siófokon, de azért jelentős erősítésre szorul télen. Először is venni kell egy kapust, mert a futball ott kezdődik, majd 3-4 jó játékost, s akkor lehet egy szebb tavaszunk – fogalmazott a Cívishírnek Dan László, aki a Megye II-es Biharnagybajom trénereként is kamatoztatja a tudását.

Nos, a vélemények egybehangzók, ezek szerint a szurkolóknak kell átfogalmazniuk a csapattal szembeni elvárásaikat. Hát, ez az, ami nem egyszerű, és végképp nem lélekemelő feladat...

BeA

DVSC–Metaliszt Harkiv 0–5

Győr–DVSC 3–0

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kigyulladt egy terepjáró Hortobágynál. Menet közben!
Kigyulladt egy terepjáró Hortobágynál. Menet közben!
A 33-as főútra riasztották a tűzoltókat.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Gépeket vásárolna a Debreceni Vízmű Zrt.
A selejt eszközöket szeretnék pótolni. Pályázat.
Jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány
Az első negyedéves GDP-adat azt jelzi, hogy a gazdaság újra visszatért a növekedési pályára.
Nem akarunk annyit dolgozni, és ennek máris megvannak a következményei
Schöllhammer: Putyin rosszul méri fel, hogy Európa vagy Kína a veszélyesebb Oroszországra.
MotoGP helyett egyetemi területszerzés Hajdúnánáson?
A helyi képviselő-testület „nyomatékos kérést” is megfogalmazott.
KSH: egyre több külföldi látogat Debrecenbe és térségébe
A belföldi- és a külföldivendég-éjszakák száma is emelkedett országosan.
A Debrecen környéki külföldi befektetések is „dinamizálják” a térséget
Navracsics Tibor: 2030-ra az EU legélhetőbb tagállamai között lehet Magyarország
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.