Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagyon érik a Loki ötödik bajnoksága!

| 2010. 05. 07. | 22:54:07
Debrecen  – Fergeteges hangulatban, a végsőkig kiegyenlített küzdelemben győzte le a DVSC a nagy rivális Videotont, és négy pont előnnyel várhatja az utolsó három fordulót. Fél lábbal már a dobogó tetején állnak a debreceniek! + Képgaléria!
Nagyon érik a Loki ötödik bajnoksága!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Telt ház, két jó csapat – mi kéne még egy igazi rangadóhoz? Mondjuk egy jó stadion, ami Debrecenben egyelőre nincs, de talán ennek a meccsnek is köszönhetően belátható időn belül lesz. Azért 10 ezer emberrel az Oláh Gábor utcai „szentély” is jól mutatott.

Még be sem teltünk az impozáns látványtól, amikor jött a hidegzuhany: a 7. percben Feczesin buta labdavesztését követően Elek szerzett labdát, s miután nem támadták meg, 16 méterről kilőtte a bal alsót (0-1). A Lokinak első szándékból nem volt válasza, csak kereste a fogást a fehérváriakon. A 23. percben megtalálta, Szakály közeli lövését azonban blokkolták a Vidi-védők.

A 28. percben érett góllá a Loki nyomása, ebben döntő érdemeket szerzett Laczkó, Feczesin és Szakály. Előbbi megverte az emberét a bal oldalon, jól adott középre, Feczesin közeli fejesét még védte Sebők, de a kipattanó Szakályt találta meg, aki egy méterről nem hibázott (1-1).

Reméltük, hogy lendületbe marad, de csalódnunk kellett, mert visszavett a tempóból a Lokomotív. Néhány védelmi megingás borzolta az idegeinket, így közel húsz percet kellett várnunk a következő hangrobbanásra. A 42. percben egy mesteri kontra végén Feczesin hozta kihagyhatatlan ziccerbe Czitkovicsot, aki 15 méterről higgadtan helyezett a bal alsóba (2-1). Az első félidő, akinek még maradt ép hangszála, pihentette a szünet utánra.

 


Czvitkovics (77) mesterien lőtte ki a bal alsót!

Erwin Koeman szövetségi kapitány a szünetben: - A Debrecen jól kezdett, de aztán egy súlyos védelmi hibát kihasznált a Videoton. Utána nagy nyomás nehezedett a fehérváriakra, a debreceniek így megérdemelten fordítottak. A meccs azonban nem lefutott, remélem, hogy a folytatásban is látunk gólt, gólokat. Mindkét csapatból több játékost figyelek, hiszen a nyakunkon a németek elleni találkozó.

A második félidő elejét megnyomta a Videoton, a Loki egyértelműen védekezésre kényszerült, és úgy tűnt, hogy Szabó II. játékvezető is Vidi-mezbe bújt, mert a fehérváriaknak nagyon könnyen befújta azt is, ami nem volt szabálytalan. Egy ilyen szabadrúgás után egyenlített is a vendégcsapat, miután Lipták Feczesin mellől a kapuba fejelt (55. perc: 2-2)

Sajnos a Loki nem találta saját játékának a ritmusát, hosszú percek teltek el úgy, hogy nem jegyezhettünk fel debreceni lehetőséget. Ezzel szemben a Videotonnak megvoltak a helyzetei, ami igencsak szaporította a ráncainkat. A helyzet változtatásra ösztönözte Herczeg Andrást: a mindkét bekapott gólban ludas, de gólpasszt jegyző Feczesin helyére a közönség nagy kedvencét, Dombit állította be a 68. percben, nem sokkal később pedig Kiss érkezett Szakály helyére.

Dombi, Debrecen Bombázója rögtön meg is hálálta a bizalmat, jobbról gyönyörűen centerezett, Coulibaly pedig némi szerencsével fejelt a kapuba (69. perc: 3-2).


Dombi bead, Coulibaly fejel, góóóóóóóól!!!!!!!!!!!

Óriási izgalmakat tartogatott a hajrá, mert a Vidi jött előre. Naná, hogy jött! A Loki próbált kitörni a bunkerből, de nem mindig sikerrel. A feszültség a tetőfokára hágott, a közönség szívvel-lélekkel, de mindenekelőtt torokból segítette a piros-fehéreket. A végén minden perc egy örökkévalóságnak tűnt. Szabó Zsolt három perc hosszabbítás után végre lefújta, a Loki fél lábbal a bajnoki dobogó tetejére lépett.

DVSC-Videoton 3-2 (2-1)
Debrecen, 10 000 néző. Vezette: Szabó Zs. (Kispál, Ring)
DVSC: Polekszics – Bodnár, Mészáros (Komlósi 46.), Mijadinoszki, Laczkó – Feczesin (Dombi 69.), Szakály (Kiss Z. 78.), Szélesi, Czvitkovics, Yannick – Coulibaly
Videoton: Sebők – Andics, Lipták, Horváth, Elek – Sándor, Farkas I. B., Polonkai – Nagy D. (Farkas II. B. 78.), Nikolics (Sitku 62.), Alves (Vujovics 73.)
Gól: Elek (7.), Szakály (28.), Czvitkovics (42.), Lipták (55.), Coulibaly (75.)
Sárga lap: Nagy D. (25.), Yannick (43.), Elek (56.), Coulibaly (69.), Farkas II (86.), Horváth (90.)

 

Mesterszemmel

Herczeg András: - Csodálatos érzés, hogy megnyertük ezt a mérkőzést egy ilyen fantasztikus közönség előtt. Mindenkinek köszönöm, aki részese volt ennek az atmoszférának!
Mezey György: - Gratulálok a Debrecennek, egy szerencsés góllal szerezték meg a győzelmet, de ez már senkit sem érdekel. Jellemző volt ez a meccs is az egész bajnokságra, a Debrecen több szerencsés gólt is szerzett.

Az állás:

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
A DVSC-s Bernáth Attila Európa-bajnoki döntőt vívhat!
A DVSC-s Bernáth Attila Európa-bajnoki döntőt vívhat!
A debreceniek hajdúhadházi kiválósága történelmet írhat.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Több fejlesztést is átadtak Magyarhomorogon
A település mintegy 53 millió forintot nyert.
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
Környezeti szennyezés miatt javasolt óvintézkedést a hajdúnánási polgármester
Aggodalomra okot adó minták a városhoz tartozó Tedejen.
A debreceni ellenzék is megszavazta az új lakásprogramot
Helyi egyedi védelem alatt álló építmények felújítását is segíteni az önkormányzat.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.