Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy Zoltán, a jobb oldali király

| 2012. 05. 17. | 16:37:00
Nagy Zoltán az egyik megfelelő ember az egyik megfelelő posztra. A Lokiban csak ilyenek vannak, ezért nyerte utcahosszal a bajnokságot, s uralta minden ellenfelét. Nem fejtjük meg a titkot, csak megbeszéljük! Cívishír-interjú
Nagy Zoltán, a jobb oldali király
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Cívishír: – A Cívishír szerkesztősége megválasztott a magyar bajnokság legjobb jobbhátvédjének.
Nagy Zoltán: – Nagyon szépen köszönöm, igazán megtisztelő. Remek idényt tudhatok magam mögött. Nekem és a csapatnak egyaránt jól ment a játék.

Cívishír: – Ne szaladjunk ennyire előre! Igazán nagyot küzdöttél, míg masszív csapattaggá avanzsáltál a Lokiban. Kölcsönadtak többször is, ez hogy viselte meg a tested-lelked?
Nagy Zoltán: – Én a kölcsönadásokból rendre jól jöttem ki. Először az NB II-es Baktalórántházára kerültem, ami előrelépés volt, hiszen a Létavértes az NB III-ban szerepelt. 2009 nyarán Bodnár és Bernáth mellett nem juthattam szóhoz, de még Szélesi is tudott játszani jobbhátvédként, tehát esélyem sem volt játszani, legfeljebb Ligakupa-meccsen, tehát örültem, amikor kölcsönadtak a Honvédnak. Ott végig játszottam az idényt, sok tapasztalatot szereztem. A fejlődésem szempontjából a kölcsönadások számomra hasznosnak bizonyultak.

Cívishír: –  Hogy is lett belőled szélső hátvéd? Ilyen magassággal akár befejező csatár is lehetnél.
Nagy Zoltán – Amikor 12 évesen Debrecen kerültem, csatárként kezdtem. Aztán telt-múlt az idő, és egyre hátrább kerültem. Amikor felnőtté váltam, már a jobbhátvédként szerepeltem, de voltam közben középpályás is.

Cívishír: – Élvezed is ezt a posztot, vagy csak a kényszer szülte, és megbarátkoztál vele?
Nagy Zoltán: – Kifejezetten szeretem!

Cívishír: – Ki vagy kötve az oldalvonalhoz. Mi abban a jó?
Nagy Zoltán: – Összetett feladatkör. Védekezem, ugyanakkor támadnom is kell. Igaz, hogy csak szélen, de bejárom az egész pályát.

Cívishír: – Az igaz, hogy gyakran segíted a támadásokat, csakúgy, mint Korhut Misi a másik oldalon. Talán még többet is mehetnél előre.
Nagy Zoltán: – Akkor megyek, amikor tudok. Van olyan meccs, amikor többször tartózkodom elöl, mint hátul. Ez az ellenféltől is függ. A Győr vagy a Videoton ellen már nagyobb hangsúlyt kap a védekezés.

Cívishír: – Irigylésre méltó a helyzeted, hiszen a legjobb középső védők játszanak melletted?
Nagy Zoltán: – Óriási támaszt jelentenek. Mészáros Norbival, Dajan Simaccal, majd a bajnokság vége felé Máté Petivel remekül hangoltuk össze a védőmunkát. Kisegítjük egymást, ha kell, ez a nagyszerű ebben a csapatban.

Cívishír: – Nem sok a sok négy kapott gól tizennégy idegenbeli mérkőzés alatt?
Nagy Zoltán: – Mi is sokalljuk. Csak kettőt terveztünk.

Cívishír: – Lájkolom!
Nagy Zoltán: – Komolyra fordítva a szót: a kevés kapott gól nem csak a védők dicsősége. Benne van a kapus, a középpálya, illetve még a támadók is. A csatáraink remekül támadnak le, az egész védekezés onnan kezdődik.

Cívishír: – Varga József jobb jobbhátvéd?
Nagy Zoltán: – Egervári Sándor szerint igen. Egyébként a kényszer szülte, hogy Józsika ott kötött ki a válogatottban, mert Lázár Pál megsérült.

Cívishír: – Azt mondhatjuk, hogy Varga Józsi a legnagyobb riválisod a válogatottság szempontjából.
Nagy Zoltán: – Vicces, de akár mondhatjuk is. Tisztában vagyok én azzal, hogy Józsika kilencven percen át felszántja a pályát, én őt abszolút válogatott szintű játékosban tartom, magamat pedig még nem. Természetesen az a vágyam, hogy bekerüljek, de ezzel aligha mondtam újat, hiszen minden labdarúgó erről álmodik.

Cívishír: – Kinek a bőrébe bújnál hirtelen? Ki a világ legjobb jobbhátvédje? Dani Alves, Maicon, Sagna?
Nagy Zoltán: – Egyértelműen Dani Alves a kedvencem, őt tartom a legjobbnak. Hihetetlen futóteljesítményre képes, s ehhez jön a kivételes rúgótechnikája. Maicont is kedvelem, ő hozzám hasonló testalkatú, de a kedvenc a barcás Dani Alves.

Cívishír: – Életed meccse a Kecskemét elleni volt. Ugye?
Nagy Zoltán: – Az igaz, hogy fontos, három pontot érő gólt lőttem a végén a Kecskemétnek, de azért Európa Liga-meccset játszani Olaszországban, a Sampdoria otthonában, az valahogy nagyobb élményt jelentett.

Cívishír: – Most játszhatsz majd BL-meccset!
Nagy Zoltán: – Az lenne csak a nagy ajándék az élettől! 2009-ben lemaradtam, mert akkor adtak kölcsön a Honvédnak, remélem, most megadatik, hogy pályára lépjek a Bajnokok Ligájában. Kemény selejtezők várnak ránk, nem adják azt ingyen.

Cívishír: – Téma már a BL-selejtező az öltözőben?
Nagy Zoltán: – Beszélünk róla, de csak szűkszavúan. Még két meccs hátra van a bajnokságból, szeretnénk megőrizni a veretlenségünket, utána pedig szabadságra megyünk. Négy hetünk lesz közösen ráhangolódni az első selejtezőre.

Cívishír: – Mivel magyarázod azt, hogy játékban senki sem tudott fölétek nőni?
Nagy Zoltán: – Kecskeméten és Székesfehérváron éreztem néhány percig, hogy nyomás alatt vagyunk, de egyébként tényleg végig mi irányítottunk. Szerintem túl nagy titok nincs benne, csak annyi, hogy a különböző posztokon a megfelelő emberek játszanak. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy mind a tizenegyen labdazsonglőrök vagyunk, hanem azt, hogy mindenki a maga posztján a maximumot nyújtja. Legalábbis magyar szinten.

Cívishír: – Hol és hogy ereszted ki a gőzt?
Nagy Zoltán: – Törökországba megyünk a párommal, majd marad még néhány nap a szabadságból, azt a szülőknek szenteljük, és egy lagziba is hivatalosak vagyunk, szóval meglesz a kikapcsolódás!

Cs. Bereczki Attila

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Mentsük meg Benit! Szoboszlai Dominik által is aláírt mezre lehet licitálni
Mentsük meg Benit! Szoboszlai Dominik által is aláírt mezre lehet licitálni
A négyéves debreceni kisfiú izomsorvadásban szenved; 1,3 milliárd forintba kerül az áhított gyógyszer.
Gazdaság
A kormány is örül az üzemanyagár-csökkenésnek
Újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.
Babaváró: az első igénylők negyedénél még nem született meg a gyermek
A kormányhivatal méltányosságból részletfizetést és halasztást is engedélyezhet.
Gépeket vásárolna a Debreceni Vízmű Zrt.
A selejt eszközöket szeretnék pótolni. Pályázat.
Jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány
Az első negyedéves GDP-adat azt jelzi, hogy a gazdaság újra visszatért a növekedési pályára.
Támogatott tartalom
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.