Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miért a Loki a legjobb csapat?

| 2010. 05. 09. | 17:39:23
Debrecen – A debreceni futballisták még nem nyerték meg a bajnokságot, de már nem sok hiányzik az aranyélethez: a Cívishír arra kereste a választ, hogy lehet ez.
Miért a Loki a legjobb csapat?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

1. Tekintve, hogy az utóbbi fél évtizedben a csapat már négy bajnokságot nyert, és összesen hatszor volt harcban az aranyéremért, kialakult egy olyan rutin a gárda háza táján, ami a többi alakulatnak egyszerűen nincs meg: a debrecenieknél jobban senki nem bírja idegekkel a hajrát.

2. A drukkerek (és ellendrukkerek) közül sokan állítják, hogy a DVSC-nek a legbővebb a kerete: nos, a többi csapat is hasonló létszámú kerettel dolgozik, minőségbeli előnye persze van a Lokinak, de nem ez számít igazán. A lényeg az, hogy a Herczeg András vezette edzői stáb ebben az idényben ráérzett a rotáció lényegére, és úgy tudta keverni a sorokat, hogy a terhelés ne zilálja szét teljesen a játékosok erőnlétét és pszichés erejlét. A Videoton mestere, Mezey doktor jóval kevesebbszer változtatott a kezdőcsapatán: a végére el is fogyott a szusz (az utóbbi négy meccséből a Vidi csak egyet nyert meg).

3. Bár a debreceni szurkolótábor létszáma és lelkesedése csökkenő tendenciát mutat, amikor kell, megadja a szükséges (vagy még annél is határozottabb) támogatást a gárdának: a bajnoki "döntőn" a közönség volt a legjobb, és ne feledjük, hátravan még a ZTE elleni kupadöntő: az is emlékezetes dzsemborinak ígérkezik.

5. A DVSC ősszel a Bajnokok Ligájában saját erejéből megtehette, hogy közelről, a pályáról szemléli meg, milyen is az európai topfoci. Bár vereségekben nem volt hiány, a BL-ben az együttesbe ivódott fíling és iram és küzdőszellem és gondolkodási gyorsaság itthon nagyon sokat ér: a legtöbb meccsen az ellenfél játssza azt a szerepet, amit a Loki játszott a Bajnokok Ligájában, vagyis hajt, küzd, fogadkozik, vezetést szerez, egyenlít - aztán elbukik, és azt érzi, egy percig se volt esélye.

6. A DVSC-ben minden típusú labdarúgó megtalálható, ami kell egy bajnokcsapatba: van bolondos-fura stílusú (Polekszics) és fiatal, tehetséges kapus (Verpecz), van gyors (Mészáros) és dorogi szén keménységű hátvéd (Kolmósi), vannak dörzsölt (Bodnár, Szélesi) és a szép jövő ígéretétől szárnyaló játékosok (Rezes, Bódi, Szilágyi), vannak egészen kiváló futballisták (Czvitkovics, Rudolf és Feczesin), vannak használható(!) légiósok (Coulibaly, és talán Yannick), és van ikonszerű öregfiú is (Dombi). A csapat korösszetétele is ideális: nem mai kakasok, de nem is pelyhes kiscsibék.

7. Szima Gábor tulajdonos okosan, óvatosan és lépésről lépésre építette fel a klubot: bár az építmény olyan, mint a Sagrada Família (talán soha nem lesz kész),  viszont egyre pofásabb képet mutat. A játékoskereskedelem iránya, aránya is megfelelő: jönnek is, mennek is, de mindig maradnak és érkeznek jó futballisták. A légiósválasztás is sikeres többnyire: Sidibe, Kouemaha, Coulibaly egyaránt lutri volt kicsikét, de valamennyi szerződtetése bejött. Ezúton is gratulálunk!

8. Azért is a Loki a legjobb, mert a hazai pálya Debrecenben valóban hazai pálya: innen senki nem nagyon megy el pontokkal, az idelátogató csapatoknak többnyire annyi esélyük van a győzelemre, mint a Tankcsapdának az operafesztiválon. Bár az ősszel az Újpest kis mákkal, nagy szerencsével nyerni tudott a Nagyerdőben, nem ez a jellemző: a legtöbb pontot a DVSC szerezte otthoni körülmények között a bajnokságban, aminél jobb alap aligha van egy bajnoki cím megszerzéséhez.

9. A pénz is fontos: és van. Nem sok (pláne külföldi mércével), de nem is kevés (pláne hazai mércével). A fizetést utalják, a jutattás korrekt, az aranylábúaknak nem kell azzal foglalkozik, miből telik majd benzinre: amíg az Újpest és a Zalagerszeg játékosai ilyen háttérrel szeretnének érmet nyerni (nem fognak), addig a DVSC-t nem fogják tudni megfogni. Mert a pénz nem boldogít, viszont a hiánya boldogtalanná tesz.

10. Végül, de nem utolsósorban: azért a Loki a legjobb magyar együttes, mert akkor is tud gólt elérni, ha a játék képe ezt egyáltalán nem ígéri. Ez a nagycsapatok sajátja, ezt csak ők tudják (rendszeresen) prezentálni. Debrecen csak egy kis pont Európa futbaltérképén: de Magyarországén lassan metropolisszá válik. És ez az egészben a legjobb.  

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Lett diadal a salakmotor Európai-bajnoki döntő debreceni fordulójában
Lett diadal a salakmotor Európai-bajnoki döntő debreceni fordulójában
Magosi Norbert az erős mezőnyben nem tudott pontot szerezni.
Hirdetés
Hirdetés
Esős hét elébe nézünk
Esős hét elébe nézünk
Jégesőre, felhőszakadásra, viharos szélre is kell számítani.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A fiatalok átlagosan 37,2 millió forintért vásároltak ingatlant az idén
Az idősebbeknél jelentősen nő az összeg, és sokan készpénzben fizettek.
Fél év alatt rendeznék Sárándon a csapadékvíz okozta helyzetet
Az ingatlanok között több vályogház is található, melyeket veszélyezteti a belvíz.
Orbán Viktor tengelybe állította Debrecent az új Duna-híd avatásán
A miniszterelnök meggyőződése, hogy a dél-magyarországi térségek jelentősége felértékelődik a jövőben.
Támogatott tartalom
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Különleges, természetközeli időtöltés a Hármashegyi-erdőben.
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Az ingatlanfejlesztő és -üzemeltető cégnél egy áramszünet miatt újragondolták a munkanapot.
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Bemutatták a debreceni gyár új ügyvezetőjét.
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
A Smash Burger & Beer Bar a belvárosban várja a vendégeket.