Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miért a Loki a legjobb csapat?

| 2010. 05. 09. | 17:39:23
Debrecen – A debreceni futballisták még nem nyerték meg a bajnokságot, de már nem sok hiányzik az aranyélethez: a Cívishír arra kereste a választ, hogy lehet ez.
Miért a Loki a legjobb csapat?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

1. Tekintve, hogy az utóbbi fél évtizedben a csapat már négy bajnokságot nyert, és összesen hatszor volt harcban az aranyéremért, kialakult egy olyan rutin a gárda háza táján, ami a többi alakulatnak egyszerűen nincs meg: a debrecenieknél jobban senki nem bírja idegekkel a hajrát.

2. A drukkerek (és ellendrukkerek) közül sokan állítják, hogy a DVSC-nek a legbővebb a kerete: nos, a többi csapat is hasonló létszámú kerettel dolgozik, minőségbeli előnye persze van a Lokinak, de nem ez számít igazán. A lényeg az, hogy a Herczeg András vezette edzői stáb ebben az idényben ráérzett a rotáció lényegére, és úgy tudta keverni a sorokat, hogy a terhelés ne zilálja szét teljesen a játékosok erőnlétét és pszichés erejlét. A Videoton mestere, Mezey doktor jóval kevesebbszer változtatott a kezdőcsapatán: a végére el is fogyott a szusz (az utóbbi négy meccséből a Vidi csak egyet nyert meg).

3. Bár a debreceni szurkolótábor létszáma és lelkesedése csökkenő tendenciát mutat, amikor kell, megadja a szükséges (vagy még annél is határozottabb) támogatást a gárdának: a bajnoki "döntőn" a közönség volt a legjobb, és ne feledjük, hátravan még a ZTE elleni kupadöntő: az is emlékezetes dzsemborinak ígérkezik.

5. A DVSC ősszel a Bajnokok Ligájában saját erejéből megtehette, hogy közelről, a pályáról szemléli meg, milyen is az európai topfoci. Bár vereségekben nem volt hiány, a BL-ben az együttesbe ivódott fíling és iram és küzdőszellem és gondolkodási gyorsaság itthon nagyon sokat ér: a legtöbb meccsen az ellenfél játssza azt a szerepet, amit a Loki játszott a Bajnokok Ligájában, vagyis hajt, küzd, fogadkozik, vezetést szerez, egyenlít - aztán elbukik, és azt érzi, egy percig se volt esélye.

6. A DVSC-ben minden típusú labdarúgó megtalálható, ami kell egy bajnokcsapatba: van bolondos-fura stílusú (Polekszics) és fiatal, tehetséges kapus (Verpecz), van gyors (Mészáros) és dorogi szén keménységű hátvéd (Kolmósi), vannak dörzsölt (Bodnár, Szélesi) és a szép jövő ígéretétől szárnyaló játékosok (Rezes, Bódi, Szilágyi), vannak egészen kiváló futballisták (Czvitkovics, Rudolf és Feczesin), vannak használható(!) légiósok (Coulibaly, és talán Yannick), és van ikonszerű öregfiú is (Dombi). A csapat korösszetétele is ideális: nem mai kakasok, de nem is pelyhes kiscsibék.

7. Szima Gábor tulajdonos okosan, óvatosan és lépésről lépésre építette fel a klubot: bár az építmény olyan, mint a Sagrada Família (talán soha nem lesz kész),  viszont egyre pofásabb képet mutat. A játékoskereskedelem iránya, aránya is megfelelő: jönnek is, mennek is, de mindig maradnak és érkeznek jó futballisták. A légiósválasztás is sikeres többnyire: Sidibe, Kouemaha, Coulibaly egyaránt lutri volt kicsikét, de valamennyi szerződtetése bejött. Ezúton is gratulálunk!

8. Azért is a Loki a legjobb, mert a hazai pálya Debrecenben valóban hazai pálya: innen senki nem nagyon megy el pontokkal, az idelátogató csapatoknak többnyire annyi esélyük van a győzelemre, mint a Tankcsapdának az operafesztiválon. Bár az ősszel az Újpest kis mákkal, nagy szerencsével nyerni tudott a Nagyerdőben, nem ez a jellemző: a legtöbb pontot a DVSC szerezte otthoni körülmények között a bajnokságban, aminél jobb alap aligha van egy bajnoki cím megszerzéséhez.

9. A pénz is fontos: és van. Nem sok (pláne külföldi mércével), de nem is kevés (pláne hazai mércével). A fizetést utalják, a jutattás korrekt, az aranylábúaknak nem kell azzal foglalkozik, miből telik majd benzinre: amíg az Újpest és a Zalagerszeg játékosai ilyen háttérrel szeretnének érmet nyerni (nem fognak), addig a DVSC-t nem fogják tudni megfogni. Mert a pénz nem boldogít, viszont a hiánya boldogtalanná tesz.

10. Végül, de nem utolsósorban: azért a Loki a legjobb magyar együttes, mert akkor is tud gólt elérni, ha a játék képe ezt egyáltalán nem ígéri. Ez a nagycsapatok sajátja, ezt csak ők tudják (rendszeresen) prezentálni. Debrecen csak egy kis pont Európa futbaltérképén: de Magyarországén lassan metropolisszá válik. És ez az egészben a legjobb.  

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Mentőt is riasztottak a debreceni karambolhoz
Mentőt is riasztottak a debreceni karambolhoz
A tűzoltók áramtalanították az autókat.
Hirdetés
Hirdetés
Több mint 400 diák pattogtatta a labdát Debrecenben
Több mint 400 diák pattogtatta a labdát Debrecenben
A gyerekekhez az államtitkár és a polgármester is csatlakozott.
Gazdaság
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Három réteget hozna helyzetbe a Civil Fórum Debrecen
Másként képzelik el a lakásprogramot.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát