Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már érik a Loki bajnoksága!

| 2011. 07. 14. | 13:50:17
Debrecen – Előfordulhat majd, amikor nem lesz egy magyar sem a pályán, nemhogy debreceni, de a mai kozmopolita világban ez nem rendkívüli. Másrészt szeretett már ez a debreceni közönség rajongásig külföldit.
Már érik a Loki bajnoksága!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két tétmeccsen láttuk a Videotont, amiből azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a DVSC-nek nehéz lesz mögötte végezni a bajnokságban. Más nem nagyon szólhat bele az aranyérem sorsába, legfeljebb csak pimaszkodhat. Aki látta a Szuperkupa-finálét, sejtette, hogy a Videoton égni fog a Sturm Graz ellen. Bátor játékot ígért Sousa mester, de ennek az ellenkezője valósult meg: félve játszott a Vidi. És nyilván nem azért, mert egy csatárral állt fel. Ahogy a DVSC történetének talán legellentmondásosabb alakja oktatta ki hétről hétre a debreceni újságírókat: „A modern fociban mindenki csatár és mindenki védő, attól függően, hogy éppen mely csapatnál van a labda.” Miután a Vid nem nagyon támadott, csak idő kérdése volt, hogy mikor kap gólt, mert a darabos Lipták vezényelte fehérvári védelem még a magyar bajnokságban is ritkán jön le a pályáról kapott találat nélkül.

A Videoton BL-szereplése nem csak a klub megmérettetése, nem csak Székesfehérváré, hanem az egész magyar futballé, az egész országé. Emiatt természetesen mélységes csalódottsággal summáztuk a végeredményt, s én megelőlegezem a kiesést, bárcsak ne lenne igazam! Mi, debreceniek azonban találhattunk „vigaszt” a Videoton teljesítményében: ez a MOL-csapat nem annyira acélos, hogy alább adjuk a célkitűzéseinket a bajnoki címnél. A Vidi spanyol másodosztályú igazolásai a magyar bajnokságot nem fogják megváltani, ez két tétmeccs alatt világosan kiderült.

Szemben a bajnokkal a DVSC jól igazolt, legalábbis papíron, mert tavaly elhanyagolta az erősítést, rá is fizetett. Vjatseslav Zahovaiko a Flora Tallinnban 136 bajnokin 118 gólt lőtt, 2006-os kiírásban 21 bajnoki mérkőzésen 25 gólt szerzett, ő volt Európa egyik leghatékonyabb gólkirálya – írja az nso.hu. Az Uniao Leiria színeiben tavaly ugyan nem volt eredményes a portugál bajnokságban, de reményeink szerint Debrecenben megtalálja a góllövő csukáját. Stevo Nikolicnak is legalább ennyire fényes a múltja, van bosnyák gólkirályi címe, s láttunk egy videót, amitől leesett az állunk. A szintén bosnyák nemzetiségű, ám holland állampolgárságú Adnan Alisic masszív játékosa volt az Eredivisienek – amit Dzsudzsák révén elég jól ismerünk –, a magyarból nem lóghat ki. Az algír Selim Bouadla játszott a francia első osztályban, az edzőmeccseken pedig jól mozgott, mondják, akik látták. A DVSC talán legnagyobb erősítése Mészáros Norbert, aki bundabotrány áldozataként tér vissza egyéves kihagyás után, és minden kétséget kizáróan a magyar bajnokság legjobb belső bekkje.

Egyes szurkolók keserű szájízzel jegyzik meg, hogy előfordulhat majd, amikor nem lesz egy magyar sem a pályán, nemhogy debreceni, de a mai kozmopolita világban ez nem rendkívüli. Másrészt szeretett már ez a debreceni közönség rajongásig külföldit (Ilea, Gojan), és nem fogadta el a magyart (Kabát), tehát minden a játékosok teljesítményén, hozzáállásán múlik. Ha egy látványosan, agresszíven támadó, agilis csapatot sikerül összehoznia Kondás Elemérnek, akkor azok a drukkerek is visszatérnek a stadionba, akik az elmúlt idényben a hitüket vesztették, s úgy ölelik majd keblükre Vjatseslavot, Selimet, Adnant és Stevót, mintha Bélák, Pisták, Sanyik, Gézák lennének.

Cs. Bereczki Attila

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Húsvéti időjárás: az égiek kegyesek hozzánk
Húsvéti időjárás: az égiek kegyesek hozzánk
25-27 fok! Köszönjük, elég lesz!
Hirdetés
Hirdetés
Szoboszlai közönségtalálkozót szervez az Eb előtt
Szoboszlai közönségtalálkozót szervez az Eb előtt
Élő talkshow keretében ad interjút, és a színpadon ott lesz a teljes magyar válogatott.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés