Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Letörte a Szpari szarvát a Loki

| 2014. 11. 30. | 19:14:27
A debreceniek lefocizták a vendégeket a keleti derbin.
Letörte a Szpari szarvát a Loki
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Minden a Loki mellett szólt a keleti derbi előtt. A Nyíregyháza a legutóbbi öt idegenbeli bajnokiját elvesztette, míg a Loki az utolsó hat bajnokijából ötöt megnyert, egyszer remizett. A presztízscsatára sajnos a várakozásoknak megfelelően kevesen voltak kíváncsiak a helyszínen - mintegy 2800-an, és meglepetésre az elején hangosabb volt a Szpari-tábor. Mátyus János felhívására mintegy háromszázan rándultak át a Nyírségből, ott tehát nincs akkora összhang az ultrák bojkottjáét illetően, mint Debrecenben.

A 12. percben belefagyott a szó a vendégekbe: Mihelic bal oldali centerezése után Sidibe - a kapunak háttal állva (!), 12 méterről a jobb sarokba fejelt (1-0). Nem sokkal később egy parádés akció végén Jovanovic lőtt fölé szorongatott helyzetből. A 25. percben ismét gólt kiáltottunk! A bénázó Szokolt Mihelic és Tisza szerelte közös erővel a bal oldalon, a labdával utóbbi masírozott be a tizenhatosra, majd 15 méterről kicentizte a hosszú sarkot (2-0). Állva hagyta a Szparit a Loki! A debreceni henger folytatódott! A 33. percben Tisza tizenegyesből is betalált, miután Törtei kézzel ütötte el a labdát Lázár elöl a tizenhatoson belül (3-0).

A sérült Novakovicsot helyettesítő Verpecznek a 42. percben akadt munkája először, igaz, akkor hatalmas bravúrt mutatott be Abdouraman fejesénél.

Szünet után kényelmes tempóban futballozott a Loki, de ezt sem bírta a Szpari, teljesen beszorult. A két csapat egyszerűen nem volt egy súlycsoportban. A 60. percben Sidibe maradt le Tisza passzáról a gólvonal előtt, egy perc múlta pedig Tisza hagyott ki százszázalékos ziccert. A 68. percben Szakály iramodott meg Balogh kapuja felé, a tizenhatosnál Jánvári utolsó emberként lerántotta, ezért villant a piros. A 72. percben Sidibe Mihelictől kapott pazar labdát, a kifutó Baloghot üggyel-bajjal kicselezte, majd a kapuba gurított (4-0).

A hajrában futószalagon dolgozta ki a helyzeteket a DVSC, a közönség ollézott, a nyíregyháziaknak kínszenvedés volt minden másodperc a pályán. Előbbb Balogh mentette meg csapatát az ötödik góltól, amikor Jovanovic fejesélt védte bravúrral, majd a 82. percben Mihelic szabadrúgásból a lécet találta telibe. A 87. percben Abdouraman is "kipontozódott", így kettős emberhátrányban fejezte be a meccset a Nyíregyháza.

De nem úszta meg az ötödiket! Szakály a 92. percben belőtte a saját maga által kiharcolt büntetőt (5-0), ezzel még meg is forgatta a kést a vendégekben.

Labdarúgó NB I. 16. forduló:
DVSC-Nyíregyháza 5-0 (3-0)
Nagyerdei Stadion, 2612 néző. Vezette: Vad II (Ring, Varga G.)
DVSC: Verpecz - Lázár, Máté, Brkovics, Korhut (Vadnai 62.) – Jovanovic, Varga J. (Zsidai 77.), Bouadla, Mihelic – Tisza (Szakály 65.), Sidibe
Nyíregyháza: Balogh J. – Nagy Z., Szokol, Jánvári, Törtei (Gengeliczki 46.) – Pákolicz (Rubus 72.), Abdouraman, Fodor, Kosztics, Pekár – Koller (Bajzát 46.)
Gól: 1-0 Sidibe (12.), 2-0 Tisza (26.), 3-0 Tisza (11-esből, 33.), 4-0 Sidibe (73.), 5-0 Szakály (92.)
Sárga lap: Abdouraman (22.), Brkovics (24.), Fodor (91.)
Kiállítva: Jánvári (68.), Abdouraman (87.)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Miskolc az egyetlen nagyváros, ahol biztosan új polgármester lesz
Mégpedig az egyetlen százezer fősnél nagyobb város.
Gazdaság
Új típusú képzés üzletembereknek Debrecenben
A tervek szerint szeptemberben induló képzésre előreláthatólag augusztustól lehet majd jelentkezni.
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Támogatott tartalom
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.