Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Leszámolás Debrecenben

| 2011. 01. 07. | 10:46:42
Debrecen – Nem tudjuk, véget ért-e a DVSC-nél zajló nagytakarítás – bár kirúgni már nem nagyon van kit –, de egy biztos: itt valami nagy durranás előjátéka zajlik. Jön GPS-szel a profizmus, vagy valami. Jegyzet
Leszámolás Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hogy mi bosszanthatta fel Szima Gábor klubfőt, sosem tudjuk meg, mert ő az a fajta korrekt ember, aki nem teregeti ki a szennyest, és rezzenéstelen arccal hallgatja el a lényeget, mindenesetre a DVSC történetének a legsikeresebb időszakában, amikor bajnoki aranyat, Magyar Kupát és Ligakupát is nyert a csapat, s megjárta a BL-t, EL-t is, a diadalmenet legfőbb letéteményese, a sikercsapat korlátlan ura keményen berágott. A nagytakarításból csak arra következtethetünk, hogy kikre, a miértre nincs egyértelmű válasz. Beszélnek itt mindenfélét a városban, például azt, hogy most jött el a Máté-ügy miatti leszámolás ideje, meg a Rudolf-ügyé, meg egy dugába dőlt edzői kémkedésé, illetve más baklövéseké. Ennek vélhetően a fele sem igaz, vagy még több is az. A szurkolónak az a dolga, hogy kiszolgáltatottságában találgasson, (ál)híreket gyártson, majd széles körben határozottan (dez)informáljon, mert ettől pezseg csak igazán a vére („Hallottátok?”), és mert szereti a csapatát.

A nagy földindulásban mindenesetre nyugtató, hogy Szima Gábor a nagy elköszönő-lefokozó hangulatában nem írt elbocsátó, szép üzenetet saját magának, és marad továbbra is az imádott csapatunk élén, mert az fényes jövőt vetít előre. Újabb hat év és újabb öt bajnoki cím. Nem éppen makulátlan a mérleg, de nagy duzzogva elfogadjuk. Viccen kívül: a Lokinak szüksége van a megújulásra, és tényleg! Gyakran vágják a képünkbe, hogy falusi csapat a miénk, és amikor olyan embert neveznek a meccsre, akit nem lehetne, illetve nem tudnak elszámolni 2007-től 2011-ig, akkor nagyon nehéz védekezni, ha cikiznek. Még szerencse, hogy az öt bajnoki címet emlegetve gyorsan menekülhetünk a demagógiába.

A DVSC legprofibb tagja minden kétséget kizáróan maga az elnök. A Loki-drukkerek közül talán sokan emlékeznek arra, hogy a sporttörténeti első, majd második bajnoki címet nyert csapat edzője, Supka Attila heves összeszólalkozás közepette vette a kalapját, és ment haza Sopronba 2006 őszén, miután a csapat elvérzett a kicsit sem világverő Rabotnicski ellenében a BL-selejtezőben. Szima Gábor már akkor egy teljesítménymérő készülékre és számítógépes szoftverre hivatkozott, amiket a klub megvett súlyos milliókért, a tréner azonban nem volt hajlandó magáévá tenni. Megkapta az egész magyar edzői kar is a sportnapilapban, a Presidente felkészületlenséget kiabált rá a szakmára. Ha a magyar edzőket legalább bangladesi ajánlatokkal bombáznák, akkor máig jogos lenne a sértődöttség, de miután még oda sem kellenek napi egy tányér barna rizsért, nincs mit felhozni válaszul.

A magyar labdarúgás megújulása nem mehet végbe az edzésmunka forradalmasítása nélkül. Ha egy csokiszínű brazil a fülével cselezi ki a védelmet, akkor azt ráfogjuk a genetikára, de a magyar nem születik tehetségtelenebbnek, mint egy szeplős svájci, mégis gyengébben futballozik. Ez nem „természetes dolog”!

Debrecenben más szelek fújnak! Hirtelen beköszönt a profizmus, fiatal, tettrekész stáb sorakozik fel a gárda mögé, lesz cseh remek, GPS, hideg fürdő, meg minden. Egészen komoly esély van arra (is), hogy tavasszal a csapat megszerezze az első idegenbeli győzelmét a bajnokságban.

Cs. Bereczki Attila

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Megújult bő 400 méteren a forgalmas debreceni út.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.