Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jól sáfárkodik a Loki a BL-bevétellel?

| 2010. 03. 12. | 10:05:28
Debrecen –  A BL-szereplés jóvoltából 7.1 millió eurót, csaknem kétmilliárd forintot futballozott össze magának a Loki. A sportnapilap azt elemzi, mihez kezd a DVSC az összeggel.
Jól sáfárkodik a Loki a BL-bevétellel?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Most, hogy az UEFA elkezdte átutalni a 2009–2010-es BL-résztvevők számlájára jól megérdemelt jussukat, a Nemzeti Sport feltette a kérdést: vajon az eurómilliók miféle változást generálnak a Debrecen életében?

„Játékospolitikai, futballstratégiai szempontból semmilyet – kezdett bele elemzésébe Bartha Csaba sportigazgató. – Nem lesznek horribilis fizetések, a bevétel egy részét az utánpótlásba fektetjük. Azt azért látni kell, most sem jött el a Kánaán, a klubnak a BL-szerepléssel nem lett több szponzora, sőt a meglévők többsége kevesebbet tud csak adni, mint korábban; a nézőszámunk a bajnokikon nem emelkedett önmagában azért, mert BL-résztvevőnek drukkolhatnak a szurkolóink. Ahhoz, hogy a céljaink ne változzanak, minden egyes forintot jól be kell osztani."

Az NS bármennyire is igyekezett kideríteni, mennyi az annyi, vagyis mekkora nyereséggel zárta a kupakalandot a Loki, az igazgató csak nem áll kötélnek. Ám mert az UEFA-nál a pénzelosztást nem övezi titok, annyit már jó ideje tudni, hogy a BL-részvételért 7.1 millió euróval (napi árfolyamon 1.9 milliárd forint) minimum gazdagodott a DVSC (3.8 millió járt a bejutásért, és meccsenként mind a 32 főtáblás elkönyvelhetett további 550 ezer eurót). Sőt a tv-közvetítési díjakból is származik még bevétel, ami persze az adott ország futballjának piaci értéke szerint változik.

„Ha konkrét összeget nem is, annyit elárulhatok, hogy az UEFA bevételünk nyolcvan százalékát már átutalta, és júniusig megérkezik a maradék is – folytatta a debreceni igazgató. – Habár kiadásaink a rengeteg utazással nőttek, költségvetésünk így sem éri el a az évi egymilliárdot, szóval természetesen nyereséggel zártuk a BL-szereplést. Ha viszonyítani akarnak, elmondhatom, hogy a liverpooli büdzsé mintegy hetvenszerese a miénknek. Szeretnénk továbbra is azt a játékospolitikát folytatni, amellyel a mi szintünkön jelentős bevételre tehetünk szert, de ugyanolyan fontos lesz immár az akadémiai képzés."

Tény, vétel-eladás terén a magyar egyletek közül a Loki sáfárkodik a legjobban, de hogy a jövőben ne nagyon kelljen vásárlással bíbelődni, abban sokat segíthet a kapuit szeptemberben megnyitó debreceni labdarúgó-akadémia.

„Tíz éve érlelődő gondolat az akadémia megalapítása, mintegy másfél éve a város, a klub és az egyetem megegyezett benne, hogy mindenki hozzáteszi a magáét – avatta be a részletekbe a nagyérdeműt Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem Agrárcentrumának elnökhelyettese. – A nyolcszázmilliós beruházásból háromszázmillióval a Loki, háromszázzal a város veszi ki a részét, kétszázmilliót pályázaton keresztül igyekszünk begyűjteni. Az egyetem közoktatási és kollégiumi háttérrel, valamint tizenkét hektárnyi területtel járul hozzá a debreceni labdarúgás fejlesztéséhez. Szeptemberben a tizenkét évesek harminckét tagú csoportja kezdi meg tanulmányait, kétezer-tizenegyre pedig elkészül a tíz futballpályát is magába foglaló akadémia."

Ehhez csak annyit tehetünk hozzá: úgy legyen...

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Háborúellenes lemezt készített a debreceni zenekar
Háborúellenes lemezt készített a debreceni zenekar
Csak háború ne legyen... Üzenet Magyarországról! a címe.
Hirdetés
Hirdetés
Macska szorult helyzetben – a debreceni tűzoltók segítettek
Macska szorult helyzetben – a debreceni tűzoltók segítettek
A Mikszáth Kálmán utcában kellett a létra.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Felszállt a első isztambuli járat Debrecenből
A török város kelet és a nyugat különleges ötvözete.
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Már több mint 250-en rögzítették a véleményüket – április végéig még te is megteheted!